Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12870 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13302 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7825 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Nyheder: Arkiv Nyheder som RSS
Bag om musikken på Metal Magic Festival del III
--------------------------------------------------------------------
På onsdag begynder den danske undergrundsfestival Metal Magic Festival, der som sædvanligt foregår på Ungdommens Hus i Fredericia.

I den forbindelse har vi fået fat på den ansvarlige arrangør af festivalen Martin Jørgensen, for at få en snak med ham om den musik han sætter op. Vi vil gerne gå om på den anden side af en metal festival for at få at vide hvad der skal til, for at et band stikker ud fra tusinder og kommer i betragtning til at spille på en festival.

Vi har derfor udvalgt en håndfuld af de bands der spiller på dette års Metal Magic Festival, for at sætte Martin i stævne og få hans forklaring på, hvorfor det var netop disse bands, der klarede cuttet og kom på plakaten.

I løbet af de næste uger vil vi bringe nyheder, hvor vi fokuserer på et par bands fra festivalen, og arrangør Martin Jørgensen får lov til at forklare, hvorfor de lige blev de bands der kom med.


ONDSKAPT (swe)

Ligesom Inquisition er Ondskabt også et mere anderledes lydende black metal band, hvor der lægges mere vægt på de hypnotiske og ambiente stemninger frem for voldsom fart ikke?

Martin: ”Lidt fart skader jo ikke engang imellem, men det burde ikke være den vigtigste katalysator i et bands sangskrivning. Ondskapt har både lidt fart og stemning.”

Er du som arrangør mere draget af bands som har atmosfære frem for rendyrket brutalitet?

Martin: ”Igen er der som sådan ikke noget galt med brutalitet, men hvis man ikke kan lave gode numre ud af det, og kun spiller 'brutalitets-kortet', så kan det sgu være lige meget.”

Ville de mere traditionelle black bands have en chance på MMF, såfremt de lå indenfor budgetrammen, eller foretrækker I de bands, som er mere udfordrende for publikum?

Martin: ”Når du siger "traditionelle" black metal bands hvad mener du så??
Traditionel black metal er jo bands som Venom, Bathory, Sabbat, Mercyful Fate, Witchfynde, Slayer (på show no Mercy), Morbid Angel (den første), Hellhammer, Celtic Frost osv... Så vil da mene at vi har rigeligt med traditionel black metal på festivallen her.”
ASSAULTER (aus)

En genre som MMF i hvert fald altid har haft en forkærlighed for er old school thrash! Og det lader til, at I kan blive ved med at finde dem i alle mulige udkanter af verden. Dette band er fra Australien. Hvordan fanden er det lige, at I får dem til Fredericia?

Martin: ”Kontakter er selvfølgelig vigtige og vi har jo tydeligvis nogle gode 'Aussie connections' som vi trækker på. Det er nok ikke det sidste band fra de kanter, vi ser her i Fredericia!”


Hvor meget tid bruger du egentlig på at lede efter ny musik? Altså ikke bare til festivalen, men også til dig selv? Er det sådan at du faldt over et band som Assaulter?

Martin: ”Jeg følger selvfølgelig ret meget med i hvad der rører sig på scenen. Jeg bruger desuden selv en hel del penge på ny musik til min egen vinyl samling, så derfor er det ikke svært for mig at finde egnede bands til MMF. Og så er det jo bare at forhøre sig.”

Er det ikke lidt svært at vælge ét old school thrash band frem for et andet? De har jo lidt en tendens til at lyde som hinanden.....

Martin: ”Syntes da absolut ikke at de bands lyder som hinanden. Måske kan det indimellem være svært at skelne for folk, der ikke selv følger med i genren,, men det er ikke et problem for mig.”
DEATHHAMMER (nor)

Og i samme boldgade, om end noget mere aggressive er norske Deathhammer. Festivalen har haft ”pæn” thrash som Artillery, men dog mest af det rodede og aggressive som dette band også er et eksempel på.
Så hvad foretrækkes? Pænt, rodet eller en kombination af begge slags thrash?


Martin: ”Ingen af dem selvfølgelig!
Musik skal da ikke være rodet og vi foretrækker da bands der kan spille ordentligt på deres instrumenter. Ordet "pæn" er iøvrigt slet ikke et ord vi vil associeres med hos Metal Magic... Thrash skal være vildt!
Deathhammer er vildt! Fullmoon Sorceryyyyyyyyy”


Er der nogen af denne slags bands der selv begynder at kontakte festivalen for at spille her? I har jo efterhånden haft mange bands af denne støbning forbi, så man kunne begynde at tro I havde udviklet et vist omdømme efterhånden?

Martin: ”Gode bands fra hele verden kontakter os jævnligt for at forhøre sig. Så et eller andet må vi have gjort rigtigt.”CHURCH BIZARRE (den)

Det lader også til, at MMF har en evne til at få danske undergrundsbands ud af busken. Sidste år havde Cerekloth deres livedebut på festivalen, og nu har Church Bizarre lovet at lægge vejen forbi. Det er ellers heller ikke et band man ser hver dag.

Er det ved at udvikle sig til en tradition at I får danske ekstremmetal bands med som ellers sjældent viser sig?
Hvordan gør I det? Sidste år kom Blazing Eternity forbi og blev fejret af publikum som hjemvendte helte. Hvad kan I som festival, som de andre ikke formår?


Martin: ”Vi støtter såmænd bare de bands som andre festivaller herhjemme tit overser og som mindst ligeså meget fortjener opmærksomheden.
Og med den unikke publikumsstemning vi har på Metal Magic, så tror jeg at mange bands faktisk helst vil spille hos os.
Som festival arrangør vil man jo også gerne kunne tilbyde sine gæster nogle "special treats", så det vil vi da uden tvivl fortsat fokusere på i fremtiden”

Er det svært at få nogen af disse mere diskrete bands med?

Martin: ”Jeg kender jo nok de fleste af dem personligt på et eller andet plan, så man hører jo hvis der er noget der rører sig. Og så er det jo nemt at snakke videre derfra.”THE BOTTLE DOOM LAZY BAND (fra)

Dette er da bestemt et af de mere syrede bands. Derfor også temmelig interessant. Fortæl os hvorfor dette band vakte din interesse?

Martin: ”Alle år har der været disse temmelig særprægede bands med på festivalen, som f.eks. Hooded Priest, Hands of Orlac osv. På den måde synes jeg TBDLB passer ind, fordi det er ikke lige musik der ligner noget andet.”

Igen undrer det mig, hvordan du kan blive ved med at finde disse bands rundt omkring. Er det ikke ved at blive svært at finde noget originalt som disse bands?

Martin: ”De er på samme franske label som mit eget band Serpent Saints. Og vi har blandt andet spillet en koncert med dem tilbage i omkring 2009. Desuden har jeg siden fået deres skiver tilsendt løbende. Så tænke at Metal magic trængte til en ordentlig omgang psykadelisk DOOM. Og så kom de sgu på i år!”Festivalen foregår 11.-14. juli i Fredericia på Ungdommens Hus. Billetter kan købes her

Skrevet af: Knudsen

09.07-2012 /20:01/

Læst: 744 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Kilde:

/www.facebook.com/groups/15

Del
 Andre nyheder:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.423072 sek. |