Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13296 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7817 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Nyheder: Arkiv Nyheder som RSS
Bag om musikken på Metal Magic Festival del II
--------------------------------------------------------------------
Nu nærmer sig tiden for den danske undergrundsfestival Metal Magic Festival, der som sædvanligt foregår på Ungdommens Hus i Fredericia.

I den forbindelse har vi fået fat på den ansvarlige arrangør af festivalen Martin Jørgensen, for at få en snak med ham om den musik han sætter op. Vi vil gerne gå om på den anden side af en metal festival for at få at vide hvad der skal til, for at et band stikker ud fra tusinder og kommer i betragtning til at spille på en festival.

Vi har derfor udvalgt en håndfuld af de bands der spiller på dette års Metal Magic Festival, for at sætte Martin i stævne og få hans forklaring på, hvorfor det var netop disse bands, der klarede cuttet og kom på plakaten.

I løbet af de næste uger vil vi bringe nyheder, hvor vi fokuserer på et par bands fra festivalen, og arrangør Martin Jørgensen får lov til at forklare, hvorfor de lige blev de bands der kom med.


Inquisition

Dette er bestemt et af de mere obskure bands, som dog har en meget tro fanskare.

Hvad kan dette black metal band, som andre ikke kan? Synes du de musikalsk set er anderledes end de mere kendte black metal bands?

Martin: ”De kan sætte publikum i en trance, som ikke mange andre Black Metal bands kan nutildags. Og så leverer de altid et godt show uanset hvor stor en scene de spiller på. Man kan ikke rigtig sammenligne Inquisition med andre bands indenfor genren da de har skabt deres egen unikke stil. Og da bandet jo kun er 2 mand (guitar/vokal og trommer) Så har de selvfølgelig også en meget speciel lyd. De kan sagtens hamle op med de europæiske topbands. Det er ikke for ingenting at de betragtes som en af de førende Black Metal bands i staterne.”

Et mere etableret navn ville vel trække flere folk til?

Martin: ”Igen booker vi ikke bands efter hvor mange folk de trækker, men går efter kvalitet for de få penge vi nu engang har at gøre med. Så må det bære eller briste, men heldigvis er der fremgang hvert år, så et eller andet må vi jo gøre rigtigt.”

Er det er band som festivalen selv har taget kontakt til, eller var det et tilbud som I fik?

Martin: ”Vi har tidligere forhørt os hos bandet uden at der var mulighed for et samarbejde. Men da bandet så lige var i nærheden i perioden omkring festivallen, så kontaktede de os for at høre ad. Så onsdag d 11 juli sparker de altså festivallen i gang med manér!”Denial of God

Dette danske black metal band er en af de mere faste gengangere på festivalen. Hvad er der ved dette band der gør, at de får lov at vende tilbage?

Martin: ”Efter min mening er der ikke mange nuværende bands i DK der når Denial of God i anciennitet. De har siden 1991 skabt deres eget univers, lyd og identitet som ikke endnu er blevet genskabt af noget band i verden. Så forhold til Danmarks ellers sløje (og stort set ikke eksisterende) Black Metal scene, så skal vi være stolte af et band som D.O.G.!”

Skulle bandets blodige sceneshow have noget at gøre med det? Hvor vigtigt er det for festivalen at booke bands, som også har et visuelt show ved siden af musikken?

Martin: ”Well det har måske lidt at gøre med at jeg (og mange af mine jævnaldrende) er vokset op med bands, hvor der skete noget på scenen udover det musiske. Bands som Iron Maiden, Alice Cooper, Kiss, King Diamond osv. har længe haft en tradition med at gøre metallen til en slags total teater. Der er sgu ikke noget mere kedeligt og intetsigende, end at se at band der står i deres hverdagstøj og spiller uden noget show overhovedet!”

Er det vigtigt, at der kommer black metal med? Altså ment på den måde, at så mange som mulige metal genrer er repræsenteret på Metal Magic? Eller er der genrer der under ingen omstændigheder får lov at komme på plakaten?

Martin: ”Alle genrer af (rigtig) Metal er repræsenteret på Metal Magic!”Witch Cross

Et dansk kult heavy metal band der er blevet gendannet får bare ikke lov til at gå udenom Metal Magic vel?

Martin: ”Selvfølelig ikke! Bands som Witch Cross er indbegrebet af god gammeldags Heavy Metal! Og når (alle) andre danske festivaller, tydeligvis ikke levner genren her meget opmærksomhed, så gør vi selvfølgelig hvad vi kan for at ændre dette!”

Hvilke andre danske metal bands så du gerne gendannet og optræde ved festivalen? Hvis nu alt var muligt?

Martin: ”Mirage, Randy, Apollyon, Feikn, Iniquity, Nidhug eller Solhverv ville da være spændende. Har sikkert også glemt nogen flere, men der er MANGE glemte juveler i den danske undergrund! Mercyful Fate vil selvfølgelig være den største drøm for os, men det får vi desværre nok aldrig ressourcer til...”Crystal Viper

Et polsk metal band med en kvindelig sanger. Det er en noget mere obskur sag du har landet her. Hvad er historien om dette bands vej til festivalen?

Martin: ”De er et fedt band som passer festivallens profil ganske glimrende!”

Det er et relativt ukendt band med et par plader bag sig. Er dette et eksempel på bandet som I mener bare SKAL have noget opmærksomhed fordi de er for oversete?

Marint: ”Ude i resten af verden har bandet faktisk ret meget opmærksomhed.. De har blandt andet lavet titelmelodien til den kommende Robin Hood 3D film og spillet med nogle af de største bands i verden. Danmark er som vanligt langt efter når det kommer til rigtig Heavy Metal, så det er sgu på tide at folk tager sig sammen og åbner øjnene for dette geniale band!”

Sammen med Devil's Blood det andet band med en kvindelig sanger. I er ligefrem ligestillings forkæmpere?

Martin: ”Nej det vil jeg ikke påstå, men kvalitet fornægter sig ikke. Og vi er hamrende ligeglad med kønnet, så længe musikken rocker som den gør! Finske Evil-Lÿn er desuden også et glimrende MMF aktuelt band med kvindelig forsanger.”Festivalen foregår 11.-14. juli i Fredericia på Ungdommens Hus. Billetter kan købes her

#1. d.04.07-2012/10:57:54/ | Af: hellcock

Skrevet af: Knudsen

01.07-2012 /15:52/

Læst: 847 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven

Kilde:

/www.facebook.com/groups/15

Del
 Andre nyheder:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.404452 sek. |