Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12894 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13318 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7853 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Nyheder: Arkiv Nyheder som RSS
Bag om musikken på Metal Magic Festival del I
--------------------------------------------------------------------
Nu nærmer sig tiden for den danske undergrundsfestival Metal Magic Festival, der som sædvanligt foregår på Ungdommens Hus i Fredericia.

I den forbindelse har vi fået fat på den ansvarlige arrangør af festivalen Martin Jørgensen, for at få en snak med ham om den musik han sætter op. Vi vil gerne gå om på den anden side af en metal festival for at få at vide hvad der skal til, for at et band stikker ud fra tusinder og kommer i betragtning til at spille på en festival.

Vi har derfor udvalgt en håndfuld af de bands der spiller på dette års Metal Magic Festival, for at sætte Martin i stævne og få hans forklaring på, hvorfor det var netop disse bands, der klarede cuttet og kom på plakaten.

I løbet af de næste uger vil vi bringe nyheder, hvor vi fokuserer på et par bands fra festivalen, og arrangør Martin Jørgensen får lov til at forklare, hvorfor de lige blev de bands der kom med.


The Devil's Blood

Et af festivalens hovednavne er dette hollandske band, hvis stil vel hører under den nye brede genre ”Okkult Rock”.

Hvorfor er de med til festivalen? Det er musikalsk jo en temmelig anderledes boldgade i forhold til de fleste andre bands på festivalen. Hvad kan dette band bidrage med, som er vigtigt?

Martin: ”Såkaldt 'okkult rock', eller hvad man måtte kalde det, er jo egentlig i bund og grund hovedessencen bag en festival som Metal Magic. Rock'n'Roll har altid været djævelens musik og den tradition vil vi meget gerne videreføre! The Devil's Blood har før bevist at de kan levere et godt show i Fredericia og de ser selv meget frem til et gensyn.”

Var det svært at få dette band til Fredericia? De er jo temmelig populære efterhånden....

Martin: ”Folkene omkring er nemme at have med at gøre så det gik ganske glat med hensyn til bookning.”Hell

Et obskurt NWOBHM band hvis gendannelse skabte stor opmærksomhed, da super producer Andy Sneap blev en del af gruppen.

Hvad er der med festvalen og NWOBHM bands? I har tidligere haft Angel Witch til at optræde. Er det noget med at få alle de gamle britiske helte til Fredericia?

Martin: ”NWOBHM er vel nok blandt de vigtigste perioder (hvis ikke DEN vigtigste) i metallens historie. Og Hell er sammen med Angel Witch en af de mange fremragende engelske bands som af forskellige grunde ikke fulgte Iron Maiden til toppen af salgslisterne.”

Mange aner nok ikke hvem Hell er. Var det ikke en stor satsning at hente dette band ind, og gøre dem til et af hovednavnene?

Martin: ”Nu har meningen med Metal Magic jo altid været at booke bands som er gode, fremfor hvilke bands der kan lokke flest folk til. Et band som Hell leverer altid et show på højde med hvad de største indenfor genren kan præstere, og skal ikke have en million for det. Og vigtigst af alt så fortjener Hell at være headliner på grund af deres fremragende plade sidste år. Måske årets plade?”Mortuary Drape

Dette italienske kult thrash band har eksisteret i årtier og er dybt respekteret blandt mange. Om det kan leve op til forhåbningerne må jo så vise sig.

Dette er vel det man kan kalde et ægte undergrunds scoop. Er dette et af de bands du meget længe har villet lave noget med, men først har fået chancen for nu?

Martin: ”Om det er et scoop, vil jeg lade publikum om at vurdere. Men Metal Magic er ihvertfald glade for, efter et par forsøg, endelig at kunne præsentere Mortuary Drape i DK for deres danske fans.”

Der er altid et par italienske bands på Metal Magic Festival. Er det ved at blive en tradition eller mere en tilfældighed? Hvad synes du den italienske scene har at byde på som er anderledes i forhold til andre lande?

Martin: ”Den italienske heavy/doom/death scene er meget stærk. Med bands som Death SS, Abymal Grief, Black Oath og Hands of Orlac viser scenen i hvert fald en form for dedikation og seriøsitet, som man også ville ønske gjaldt i andre lande. Måske er det landets katolske slyngelstat og dertilhørende undersåtter, der inspirerer bandsne til modstand?
Og som tidligere nævnt kan vi hos Metal Magic jo godt lide djævelens musik, så derfor er det naturligt at kigge mod Italien for at finde bands.”Festivalen foregår 11.-14. juli i Fredericia på Ungdommens Hus. Billetter kan købes her#1. d.23.06-2012/10:47:32/ | Af: agger

Skrevet af: Knudsen

21.06-2012 /19:44/

Læst: 909 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven

Del
 Andre nyheder:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.386821 sek. |