Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12888 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13313 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7843 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: Copenhell 2012: Fredag Anmeldelser som RSS
Copenhell 2012: Fredag
--------------------------------------------------------------------
Så er vi her endelig igen! Copenhell er tilbage og med hvilket program. Gang på gang har arrangørerne bag (Live Nation) smidt lutter gode, interessante og mere eller mindre relevante (i forhold til udgivelser og antal koncerter i DK) på banen og det har resulteret i et brag af en festival.
Ikke nok med kæmpe navne, men vejret var også betragtelig bedre end de foregående år og det havde tydeligvis lokket rigtig mange metalfans ud af deres huler og ud på den hårde beton på Refshaleøen.
Når man stod på bakken og skuede ud over pladsen var det tydelig at det ønskede antal fra arrangørerne stort set var nået og næste års festival dermed sikret.
Vi håber, her på Metalzone.dk, at I har nydt festivalen! Det har vi.


BARRICADE /Stampe
Pandæmonium kl. 14:30

I den strålende sol, med en iskold fadøl i hånden og tonerne af Fear Factorys ”Martyr” blæsende ud fra ølteltet på kranieknusende volume, skulle man være et skarn hvis man ikke følte tilfredshed ved sin eksistens, og specielt tanken om at årets udgave af Copenhell nu er startet og at første band var minutter fra at gå på scenen, sendte lykkefølelser gennem hele min krop.
De to foregående år er festivalen blevet åbnet af to danske bands (Supercharger i 2010 og Solbrud i 2011 - begge helt forrygende koncerter) og i år var ingen undtagelse da Barricade fik æren af at skyde løjerne i gang (på den første ”rigtige” dag, torsdagen talte ikke rigtigt med). Bandet havde vundet retten til at optræde på Copenhell ved at slå konkurrenterne i Mighty Fight Night et halvt år tidligere.
Præcis som sidste år var det helt mindste scene, der i år var omdøbt til Pandæmonium, der skulle åbne ballet, og endnu engang var det Anders Bøtter fra Sort Søndag der skulle gøre sig som konferencier. Sort Søndag havde som stolte sponsorere, et stort backdrop hængende under hele festivalen på den lille scene, og Anders Bøtter er gået hen og blevet en helt habil konferencier efter hans lidt tøvende indledning i 2010. ”Copenhell, jeg kan ikke kende jer. Solen skinner jo” indledte han med, inden han præsenterede Barricade og gav dem to halvliters guldøl som han skyldte dem efter et værtshusbesøg. De fem gutter fra Barricade træder ind på scenen, og de, tidspunktet taget i betragtning, ret mange publikummer jubler og klapper. Koncerten bliver sparket i gang og der går ikke lang tid før festivalens første moshpit er en realitet, da fire ungersvende (den ene med den største afro jeg nogensinde har set på en hvid mand) hurtigt får ryddet en plads at vælte hinanden på. Under koncerten bliver folk ved at strømme til, måske lokket af Barricades energiske sceneoptræden eller deres musikalske genre misk-mask, der består af sludge, hardcore, thrash og MASSER af energi. Der er fuld knald på de to guitarister, de to(!) trommeslagere, men især er der gang i bassisten der vel næppe står stille ét sekund, udover når han skal synge.
”er i med på at lave festivalens største brøl?” spørger den ene guitarist, ”jaaaaaa”. ”Vi spiller lige en intro, men bare rolig, i skal NOK få at vide hvornår det er” Det var vi så mange der glædede os til, men desværre mislykkedes det, da vi, på trods af lovning om det modsatte, IKKE fik at vide hvornår det var. Den detalje skal der lige arbejdes med.
Musikalsk var jeg ikke altid lige begejstret for Barricade, som bevægede sig ret meget rundt mellem genrerne, men når det klikkede mellem os, så var det rigtigt, rigtigt godt. Alt i alt en god åbning af festivalen, og den store crowd satte virkeligt pris på bandets optræden. De var energiske, kraftfulde og tydeligvis meget glade for at spille på Copenhell.
4/6

SKELETONWITCH /Stampe
Hades kl. 15:30

Dagens første koncert på den mellemste scene, Hades, stod amerikanske Skeletonwitch for, og dagens første skuffelse stod den anden del af konferencier-teamet, Carsten Holm for. Manden havde en nærmest Niels Hausgaardsk fremtoning da han præsenterede Skeletonwitch. Han er sikkert pisse dygtig, og har jo været involveret i metal i mange år, men lidt mere begejstring og kraft kunne godt ønskes når han præsenterer bands. Nuvel, skuffelse er nok et for stort ord, men der er plads til forbedring Hr. Holm.
De fem langhårede, og for et par stykkers vedkommende, langskæggede drenge fra Athens, Ohio indtog scenen til et stort bifald fra den ok store menneskemængde der havde samlet sig, og sparkede straks koncerten i gang. Bandets karakteristiske blackened thrash drønede ud over folkemængden og satte straks gang i festen. Dette var min første koncert med bandet, men jeg kan love at det ikke blev min sidste. Og at dømme efter circle-pitsnene var jeg ikke den eneste der nød koncerten. ”Nu sætter vi tempoet lidt ned” proklamerede forsanger Chance Garnette, hvorefter de satte gang i et nummer med et sindssygt tempo og masser af blastbeats. Jeg har ikke den store kendskab til bandets bagkatalog, men det gjorde ikke noget da alt de spillede var pisse fedt. ”Smoke weed Copenhagen”, blev der råbt fra scenen, til almen jubel blandt publikum. ”Men helt seriøst, har i noget?” hvorefter der straks fløj et par joints op på scenen. Skeletonwitch præsenterede derefter det helt forrygende nummer ”This Horrifying Force (The Desire To Kill)” fra deres seneste og absolut fantastiske skive Forever Abomination, fra 2011, og Copenhell gik amok igen. Et nærmest perfekt første møde med bandet, og jeg må nu begive mig ned til min pladepusher for at skaffe mig bandets gamle albums.
5/6

KILLSWITCH ENGAGE / Gæsteskribent
Fredag d. 15/6 kl. 16.30
Scene : Helviti

De amerikanske Metalcore konger i Killswitch Engage var denne solrige eftermiddag klar til at åbne årets største scene ”Helviti”.
Efter en kort rodet intro, som stopper mere eller mindre pludseligt, gør bandet sin entre med nummeret ”Fixation On The Darkness”.
Lyden var ikke optimal fra start, men dette blev udbedret efterhånden som koncerten skred frem.

Der er mange meninger om Metalcore genren, men Killswitch Engage leverer det de skal.
Når først sangene brydes til de karakteristiske Metalcore breaks hvor trommer og guitar monotont følges ad, så forføres selv den største tvivler.

Tidligere på året måtte Killswitch Engage sige farvel til deres forsanger gennem 10 år, Howard Jones, som er blevet erstattet af den originale forsanger, fra de 2 første udgivelser, Jesse Leach.
Netop Jesse Leach var denne koncerts højdepunkt. Hans vekselvirkning mellem skrig og sang sad lige i skabet, og hans kontakt til publikum var glimrende.

Omvendt var oplevelsen af Killswitch guitaristen Adam Dutkiewicz, som var iklædt en T-shirt med påtrykt skjorte og slips. Han var lige så irriterende at se på, som altid. På trods af at han spiller utrolig tight, så er det frustrerende at han skal tage fokus fra musikken og sine kollegaer når han render forvirret rundt på scenen som en anden cirkusklovn.

Den svingende lyd kvalitet, og guitaristens ADHD lignende adfærd gjorde oplevelsen af sange som ”My curse”, ”Life to lifeless” og selvfølgelig deres coverversion af Dios ”Holy Diver” til en jævn oplevelse, til trods for Jesse Leachs fremragende comeback.
3/6

BRUTAL TRUTH / Wind
HADES kl 18:00

Brutal Truth har ikke besøgt Danmark længe (faktisk er det vist mere end 10 år siden!) og efter at dømme på de fremmødte til ekstrem bandet, så er det på høje tid at de endnu engang slå sine folder på dansk grund – og hvor mere passende end Copenhell.
Brutal Truth ikke ligefrem bandet man sætter sig ned og lytter nøje til – og måske heller ikke bandet man får mest ud af at se på en udendørs scene – men de langhårede, tatoverede ældre herrer på scenen foran os gør sig en aldeles god profil. Forsanger Kevin Sharp skriger, skråler og vrider sig rundt på scenen i bare tæer, mens guitaristen har travlt med at se hvad det er han spiller. Pauserne bliver udfyldt med ”morsom” snak og en bøn til folket om at smide joints på scenen.
Sharp vender vrangen ud på lommerne og erklærer sig fattig før de igen begiver sig ud i en ivrig gang brutal grindcore. Bandet spillede et sæt næsten kun bestående af ældre sange , krydret med få nye og det så ud til at falde helt og aldeles i publikums smag.
En fabelagtig koncert, hvor det dog er lidt svært at følge helt med lyden på den udendørs scene, men deres kram – det kan de!
4/6

ANTHRAX / Wind
HELVITI kl 19:00

De gamle thrash helte i Anthrax har aldrig rigtig lavet min slags musik og jeg gruede lidt for at skulle overvære en hel koncert med dem, så lidt tilbagetrukket gjorde mig klar.
Første indtryk af den nye/gamle frontmand; Joey Belladonna var ikke noget kønt syn og da han åbnede munden stod jeg af. Herfra er det rent personligt og selv om jeg ikke har meget til overs for musikken, så kan jeg kun indrømme at bandet virkelig kan spille deres instrumenter.

Der blev disket op med klassikere som ”Caught in a Mosh” og ”Among the Living” og lidt nyere, knap så populære, sange – der alle blev fremført med knap så stor intensivitet og iver som man måske havde forventet af de gamle cerutter.
Der var ikke mange fejl at spore i sættet, og bort set fra en mindre teknisk detalje i sidste sang hvor lyden i fronten blev afbrudt, og der kun kunne høres baggear, så spillede Anthrax virkelig op til deres formåen.
De fremmødte var henrykte og jeg kunne endelig begynde at se frem til Gojira senere på aftenen.
3/6

MASTODON / Gæsteskribent
Fredag 15/6 kl.21.30
Scene: Helviti

9 dage efter at de supportede Metallica i Horsens, var Mastodon igen klar til at give danskerne en dosis af deres eksperimenterende metal.

Mastodon, må siges at være et af de mest hypede metal acts i nyere tid. Som metal fan, har det eksempelvis været nærmest umuligt at komme uden om disse 4 amerikanere, da de inden for en periode på blot et år har optrådt hele 5 forskellige gange i Danmark, herunder bla. Sidste års Roskilde Festival.
Hvor alt denne hype, omtale og begejstring kommer fra er stadig uklar for denne anmelder, men jeg søger stadig efter svaret… også efter denne aktuelle koncert.

Selvom det efter, en ellers helt perfekt og solrig dag, begynder at regne, har dette ingen påvirkning på bandets performance.
Mastodon leverer en god solid koncert, med god kontakt til publikum, og et godt mix af sange der repræsenterer hele deres bagkatalog.
Særligt sidste nummer ”Blood and Thunder” med en lang instrumental afslutning sad lige i skabet! Lyden som ellers har svinget i kvalitet på Helviti scenen i løbet af dagen, syntes ligeledes at være faldet på plads under denne koncert.

Selvom Mastodon gør deres arbejde glimrende, så var det ikke noget udover det sædvanlige, og heller intet til forskel fra den koncert de leverede 9 dage tidligere i Horsens, trods der højst sandsynlig var mange publikums gengangere.
4/6

GOJIRA / Wind
HADES kl. 23:00
Det bliver ikke meget bedre end dette! Franske Gojira er ét af vor tids bedst spillende bands og det beviste de i stor stil til aften med deres utrolig tighte sæt. Hele den musiske udformning, sammenspillet, temaet, vokalen, guitarerne, bassen og trommerne udgør en større helhed som ingen andre (okay, næsten ingen andre) formår at ligestille sig med.
Gojira blev også mødt af den største folkemængde der endnu havde stået foran Hades og det virkede meget som om, at de tog den energi til sig og spillede endnu bedre.

Heldigvis spillede bandet primært kendinge og åbnede kun op for en enkelt ny sang; ”L'Enfant Sauvage” der også må siges at være godkendt. Bandets helt egen genkendelige lyd er efterhånden slået fast og i aften var der intet at sætte på bandets optræden – hverken musisk eller kropslig fremtoning.
Hvilken magt demonstration!
6/6

SLAYER / Gæsteskribent
Fredag d. 15/6 Kl.00.00
Scene: Helviti

Til tonerne af South Of Heaven entreer de aldrene metallegender Helviti scenen, til hvad der skulle vise sig at være den bedste Slayer koncert denne anmelder til dato har oplevet (8 i alt).

Setlisten var eminent, og omfattede blandt andet (I vilkårlig rækkefølge) Dead Skin Mask, Rain In Blood, War Ensemble, Angel Of Death, World Painted Blood, Seasons Of The Abyss, Mandatory Suicide og selvfølgelig ovenstående South Of Heaven mfl.

Tom Araya, virkede på sin egen karismatiske måde veloplagt, og hans vokal arbejde sad lige i skabet.
Dave Lombardo, fortjener i høj grad også et ord med på vejen. Han er intet mindre end et unikum indenfor trommeslagere. Der er ikke nogen tvivl om at det er hans speed og timing der bærer Slayers livesucces. Denne aften var ingen undtagelse. Det er ganske enkelt imponerende hvad denne mand kan præstere!

Gary Holt, med fortid i thrash kollegaerne Exodus, er stadig stand-in for sygemeldte Jeff Hanneman, og dette er faktisk til det bedre, da Gary Holt er en fantastisk guitarist der virkelig formår at komme ud over scenekanten til forskel for Hanneman som typisk står samme sted en hel koncert uden at gøre noget større væsen af sig. Gary Holt fungerer som et glimrende supplement til Kerry King!

Det er efterhånden blevet Slayers varemærke at lydniveauet til deres koncerter skal være fuldstændig afsindig højt, og denne aften var ingen undtagelse. Lombardos stortromme slag fungerede nærmest som alternativ pacemaker, for de folk der stod tættest højtalerne. Af frygt for at lyde som en gammel mand, så ville der ikke ske noget, hvis de skruede en my ned for deres decibelniveau.

Til trods for dette sure opstød, så er der ingen tvivl om at Slayer både levede op til forventningerne og til deres rygte. De leverede uden tvivl en af de bedste koncerter på dette års festival.
5/6

Læs anmeldelsen fra lørdagen her

#1. d.22.06-2012/13:30:12/ | Af: mazda

#2. d.22.06-2012/15:14:19/ | Af: Andreas

#3. d.23.06-2012/11:33:59/ | Af: nocturnal

#4. d.23.06-2012/15:44:39/ | Af: UMUR

#5. d.22.09-2012/06:01:32/ | Af: eoHtQneXEnVtHgssV

#6. d.22.09-2012/08:50:26/ | Af: oEIRAbDdhe

#7. d.26.09-2012/00:38:01/ | Af: lAQnpSkiu

Skrevet af: Wind

Sted: Refshaleøen

Link til band: Klik her

Dato: 15.06-2012

Anmeldt: 21.06-2012

Læst: 1766 gange

Kommentarer: (7)

Send til ven    Send til ven

Rating:Del
 Andre anmeldelser:

  • 05.07-2013 - (0)Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.420594 sek. |