Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12869 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13300 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7823 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: Entombed + Illdisposed + Hell's Domain Anmeldelser som RSS
Entombed + Illdisposed + Hell's Domain
--------------------------------------------------------------------
Metalzone tog et smut forbi det relativt nye spillested Radar i Aarhus for at overvære det første metalarrangement på spillestedet. Det var i aftes, at Club Brutal skulle fejre deres tilbagekomst i deres nye hjem i Skovgaardsgade.
Området omkring den gamle godsbane er blevet renoveret de seneste år, og jeg måtte trave rundt i hvad der virkede som en uendelighed, før jeg endelig fandt den del, der udgjorde Radar. En bedre skiltning ville nok ikke være af vejen…


Hell’s Domain

Heldigvis var det relativt nye danske thrash band Hell’s Domain kun lige gået i gang da jeg indfandt mig, og jeg kunne få lov at nyde en omgang mere end hæderlig old school thrash fra denne konstellation af sønderjyske og aarhusianske musikere.
Det var ganske forfriskende at høre, hvordan sangeren Alex, der normalt crooner den noget mere i Monstah, også kan levere en fed thrash vokal. Han havde det der lidt anstrengte over sin stemme, så den blev mere rå, samtidigt med, at han ramte alle tonerne. Det kan ikke være helt let, men det gik, og bandet leverede en fin og solid indsats, selv om det vist nok kun var deres anden koncert overhovedet.

Ikke helt overraskende var bandet noget stillestående og nervøse i starten, men allerede et par numre inde i settet, kom der fint liv i kludene og bandet gav sig selv lov til at nyde det. Publikum virkede også fint tilfredse med det hele, og klappede pænt af de fem nydelige herrer, der dog manglede noget hår at svinge med.
For Hell’s Domain leverede faktisk temmelig medrivende musik. Som sagt gammeldags thrash, men med nogle meget effektive groovy passager, der virkede helt som forventet. Man rockede simpelthen med.

Leadguitaren var desværre lidt for lav, så soli blev svære at høre, og ligeledes druknede de små detaljer i den buldrende, men ok lyd. Derfor er det svært at afgøre, hvor meget Hell’s Domain egentlig havde at byde ind med. Der var under alle omstændigheder nok potentiale til, at man skal glæde sig rigtigt meget til, at bandet betræder de skrå brædder igen.

4/6

Illdisposed

Så blev der ellers godt nok fyldt inde på Radar. For Aarhus drengene er simpelthen bare voldsomt populære hos publikum, bare ikke hos undertegnede.
Derfor piner det mig voldsomt at skulle anmelde et band, der har lavet så mange plader som de har, tydeligvis er voldsomt dygtige musikere og leverer fejlfrie koncerter, som jeg tror ”Posen” gjorde i aftes.

Folk var ellevilde, lyden var perfekt og Illdisposed knusende tunge. Bo Summer var som sædvanligt god for en dårlig bemærkning og en endnu dårligere vittighed, og alt var som det plejer, også for mig. Jeg kan bare ikke bruge Illdisposed’s musik til noget. Jeg aner faktisk ikke hvorfor, men det siger mig ikke noget.

Heldigvis var der mange, mange andre der syntes meget godt om det, og derved skal jeg lade det blive.

Uden Bedømmelse

Entombed

Der var stadig vældigt godt proppet, da hovednavnet Entombed gik på. Selv om jeg dog har på fornemmelsen, at mange var kommet primært for Illdisposed og sekundært for Entombed. Efter en meget, meget lang (FOR lang) pause gik svensken på med et ordentligt brag, og så var der ellers death n’ roll for alle pengene.
Bandet var i tydelig hopla, og L.G. Petrov brølede det bedste han havde lært, mens den efterhånden tynde manke blev svunget, fik han skålet talrige gange med publikum, joket lidt og endda smagt på en fans medbragte snus. Ja, man kan vel heller ikke forvente det anderledes fra Entombed.

Nu skal jeg lydigt tilstå, at jeg ikke har fulgt bandets udgivelser særligt nøje de seneste år, men fra hvad jeg kunne høre, fokuserede svenskerne på deres ældre materiale (som ikke overraskende er det jeg kender), med nyere indslag hist og pist. Det var da også de gamle sange som gik renest ind hos publikum, der dog agerede livligt til alle sangene, nye som gamle.

I det hele taget virkede det som om, at Entombed var et kært, glemt gensyn for mange. Et band man måske har afskrevet i en eller anden grad, men så alligevel leverede varen meget bedre end man havde forventet.
For spilleglæden var i top hos svenskerne, og de gik rigeligt til den, selv om det var en lille sal og en lille scene. Så det var nok en kombination af festglade fans og et band med spilleglæde der gjorde, at den time koncerten varede fløj af sted. Inden man havde set sig om, var det hele forbi, og man fik sådan en lyst til at høre noget mere Entombed.

5/6

Tid til at gøre status over Club Brutal og deres nye samarbejde med Radar. Der mangler stadig en klar maling hist og her, men ellers er stedet færdigt, og man må sige, at det virker godt. Selve scenen er lille, men dog stor nok til, at man kan danse lidt rundt på den. De sortmalede vægge og manglen på vinduer giver rummet en tæt og intens atmosfære der passer rigtigt godt til metal, og drikkevarer kunne erhverves til meget rimelige priser, der ligger mindst 50% under det, hvad Voxhall forlanger. Pladsmæssigt er stedet ca. 1/3 større end Musikcafeen, og det må siges at være en fin størrelse.
Lyden var lige vel buldrende, men der skal også være tid til at lære. Hvad stedet mangler er et område, hvor man kan sidde og hygge sig lidt, det er nærmest udelukkende ståpladser indendørs. Radars ide med at have unisex toiletter med pissoirer bagerst fungerede til gengæld perfekt. Ingen lokumskø, selv om der nok var over 200 mennesker i aftes.
Netop antallet af publikummer beviser, at Club Brutal stadig er en kærkommen arrangør af metal koncerter og events. Det var i hvert fald glade metal fans der både kom og gik den aften, og så må missionen vel siges at være udført.
#1. d.23.06-2012/16:08:32/ | Af: UMUR

Skrevet af: Knudsen

Sted: Radar - Aarhus

Link til band: Klik her

Dato: 12.05-2012

Anmeldt: 13.05-2012

Læst: 1423 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven

Rating:Del
 Andre anmeldelser:

  • 05.07-2013 - (0)Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.382344 sek. |