Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13296 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7816 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: WOA Metal Battle Finalen Anmeldelser som RSS
WOA Metal Battle Finalen
--------------------------------------------------------------------
Er der en bedre måde at fejre Danmarks Befrielse på end at høre en masse lækker metalmusik? Det var endelig aften for årets finale i WOA Metal Battle (i Danmark), hvor der skulle findes én vinder, der kunne sendes til Wacken i Tyskland for at deltage i den store internationale finale med bands fra hele verdenen.
Pumpehuset er et dejligt stort spillested med masser af plads til publikum, men der kunne godt have været lidt flere, især når man tænker på, at der ville være hele 8 bands på scenen i løbet af aftenen.

Gennemgående for hele denne dags koncerter var manglende publikummer og elendig lyd. Det var et handicap der ramte alle bands, men som naturligt rammer bands med backtrack (eller mere fine finesser) hårdest.

Defecto
Københavnske Defecto havde for bare to dage siden vundet juryens hjerter i Roskilde, men havde nu fået den tvivlsomme ære at skulle starte dagens fest. Deres fans havde ikke lige stillet uret (eller kunne generelt ikke komme), så de spillede for et meget tungt og rimelig uengageret publikum, men fik da lidt gang i folk med deres iørefaldende Rock/Powermetal. Personligt et band jeg vil følge i fremtiden, for deres musik tiltaler mig ganske meget med de udvalgte numre kunne godt trænge til lidt mere afveksling i forhold til rytme og udtryk. Det blev lige lovligt ens i længden.
Der var markante lydproblemer, hvor f.eks. en guitar ikke kom ud af højtalerne overhovedet (før meget senere) og den anden røg ud og ind af lydbilledet. Deres backtrack var generelt alt for svagt. Jeg kan ikke understrege nok behovet for en dygtig lydmand , der kender bandet og musikken på forhånd!
Bandet havde en rigtig god energi på scenen og virkede enormt oplagte og gjorde hvad de kunne for at holde gejsten gennem showet.

Caro
Caro fra det mørke Nordjylland havde også markante lydproblemer, hvor især trommeslagerens bløde vokal var savnet, foruden generel utydelig lyd fra resten af bandet.
Jeg synes ikke bandet formåede at være lige så overbevisende som ved den indledende runde i Herning. Der var simpelthen ikke den samme liv og begejstring på scenen. Bandet virkede statiske, og vågnede først op rigtig halvvejs i deres korte program.
Deres musik er dog stadig god dødsmetal med masser af variationer i musikken. Desværre mistede bandet lidt tempo i nogle af de langsommere passager, og generelt blev der ikke spillet helt tight.

Sickseed
Århusianske Sickseed havde jeg jo ikke bakket op om til den indledende runde og havde helst set de blev hjemme, men de havde rent faktisk forbedret deres setliste markant. Der var simpelthen et meget mere varieret udbud af numre, hvor tempoet blev skiftet en hel del undervejs, og med lækre breaks. Personligt bliver jeg ret træt af musik-stilen i længden, men drengene kan sagtens levere et interessant program.
Dog havde bandet arrangeret fælles bustur med Blood Label, der sikrede dem publikums, men som også gav anledning til festlig opvarmning i bussen på vejen. Bandets medlemmer var ikke alle lige ædru...
Bandet var ret statiske i starten, til trods for bassistens tur på gulvet. Han røbede dog efterfølgende, at det ikke havde været meningen, men han faldt ned, og havde meget svært ved at komme op igen. Han var vist også en af de mere påvirkede i bandet. Efterhånden fik bandet løsnet sig op og der kom liv på scenen. Forsangeren var da også ude og vende på gulvet, hvilket virkede ganske godt.
Lyden var heller ikke optimal her, men problemet var mest af alt utydelige instrumenter og ikke nogle graverende problemer.

Electric Hellride
Endnu et band fra København, men de her havde dog lidt mere succes med at få vennerne med. Jeg mener ikke Electric Hellride leverede den vare, der skulle til for at sende dem til Tyskland, men de spillede godt og rimelig varieret. I længden savner jeg dog lidt større forskel på sangene og måske noget mere iørefaldende.
En af de primære årsager til, at jeg ikke mente at bandet var klar til Tyskland var, at de havde tekniske problemer som de håndterede rigtig dårligt. Et af hovedproblemerne var en stortromme-pedal der knækkede i det første nummer. Imponerende at trommeslageren kom gennem dette til trods, uden at folk bemærkede det. Der var vist også andre problemer. Man opdagede det aldrig i musikken og de spillede rigtig godt, men mellem hvert nummer var der umanerlig lange pauser, hvor stemningen røg helt væk og dræbte flowet. Forsangeren må arbejde på at sige noget mere (og bedre) og holde folk kørende.
Bortset fra de meget dårligt håndterede tekniske problemer spillede de godt og havde i den grad publikum med sig. Den venstre guitarist var ret statisk, men de andre kørte showet.

Blood Label
Dagens sidste konkurrerende band, der også havde været med i bussen med Sickseed. De havde dog holdt et begrænset forbrug af rusmidler, så de kom noget mere elegant gennem showet. De leverede et rigtig godt show, der fik fat i publikum (som de vist primært havde med fra Jylland af).
Der var åbenbart ikke plads til backdrops på scenen, men så havde Blood Label da sørget for nogle små bannere man lige kunne folde ud på scenen.
Som sagt leverede bandet et godt show, men deres nyeste medlem på højrefløjen (i forhold til publikum) skal leve betydeligt mere op og deltage i festen.
Dette band blev også ramt af den dårlige lyd, der var enormt mudret i starten. Blev heldigvis markant bedre undervejs.
Personligt synes jeg musikken blev lidt triviel og kedelig i længden og mistede lidt af mit fokus på bandet.

Aphyxion kom herefter på scenen og viste hvad de havde at byde på. De var sidste års vindere, og havde fået en pæn placering i Tyskland, der gav dem en tour med et russisk band. Juryen havde dog ikke tid til at lytte til dem, da vi skulle i gang med at finde dagens vinder.
Manticora
Efter Aphyxion kom Manticora på scenen for lige at spille to numre, for at lave en slags happening og for at gøre folk opmærksomme på, at de også skal spille på Wacken. De gik på scenen og efter at have koblet egne instrumenter på diverse anlæg gik de i gang med en god gang Powermetal. Og med det samme blev lydproblemerne vanvittig tydelige. Den mikrofon som Kasper Molin lige havde præsenteret bandet med var blevet skruet meget ned (eller slukket), så da forsangeren gik i gang var der ingen sang. I det hele taget blev sangen aldrig særlig god, hvilket er altødelæggende for Powermetal!
De havde en rigtig god energi, men der var ikke helt tid nok til at få gang i en fed fest, men på den anden side var publikum nok også lidt mere tilbageholdende i forhold til genren. Jeg fik dog rystet garnet godt og grundigt i de to numre.

Dawn of Demise
Juryen fik lov til lige at lytte til 3 numre med Dawn of Demise, inden voteringen skulle gøres færdig. Bandet havde heldigvis en markant mere engageret indstilling til dagens show i forhold til showet i Roskilde to dage forinden. Faktisk leverede de en ganske hæderlig indsats, men det var et noget tomt Pumpehus de spillede for, hvilket var ret ærgeligt.
Der er noget befriende over bandets meget uhøjtidlige tilgang til deres egen musik, for de kan sagtens spille, men de tager ikke det hele så seriøst. Skulle man vurdere dem efter nogle af de kriterier, som vi har givet de konkurrerende bands, så må man sige, at de er temmelig statiske på scenen, musikken er ikke så varieret og det er lidt af et stilbrud, når forsangeren smider sin trøje.
Dawn of Demise kan dog tillade sig den slags, fordi de er Dawn of Demise.

Aftenens vinder blev Electric Hellride og herfra skal der lyde et stort tillykke, og jeg håber de leverer varen i Tyskland.

Endnu et fortrinligt show i den lange række af WOA Metal Battles, der for i år er slut herfra. Dagens overordnede vurdering er en rigtig god fest-aften med masser af lækre nye up-comming bands (og et par erfarne), godt show, lidt kedeligt publikum og elendig lyd. Selve koncerten får således 4 pentagrammer.
En stor tak til Livescenen og især Kasper Molins fornemme indsats og koncept for den danske afdeling af WOA Metal Battle, der er blevet udført med omhu og til stor gavn for rigtig mange håbefulde bands og miljøet generelt. Håber til næste år også at blive involveret igen.


#1. d.11.05-2012/19:55:12/ | Af: Rostok

Skrevet af: Thomsen

Sted: Pumpehuset

Dato: 05.05-2012

Anmeldt: 11.05-2012

Læst: 870 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven

Rating:



Del
 Andre anmeldelser:





  • 05.07-2013 - (0)























Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.408876 sek. |