Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12884 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13310 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7841 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: WOA Metal Battle runde 1 Anmeldelser som RSS
WOA Metal Battle runde 1
--------------------------------------------------------------------
Den første runde af WOA Metal Battle blev afholdt i Aalborg i Studenterhuset. Et rigtig fint sted, hvor jeg aldrig havde været før. Man kunne få en lille drink ved indgangen, inden selve ”koncertsalen” blev åbnet. Priserne var rimelige og en hyggelig stemning.
Denne aften bød på 5 bands, der alle dystede om at komme til København og spille i finalen. Den endelig vinder i København får lov til at spille på Wacken Festivalen til sommer. Hvert band skulle underholde i 25 minutter og så et kvarters pause til næste band.
Herudover kom Dawn of Demise også og underholdt. De er dog ikke blevet anmeldt her, da jeg ikke var til stede til den del af koncerten. Jeg var til gengæld Metalzones repræsentant i juryen og var med til at finde dagens vinder.

En del af de kommentarer juryen gav til bandsene er her viderformidlet, men der er mest vægt på mine egne iagtagelser.

Vanir
Vanir fra København var dagens første band på scenen, der leverede en festlig gang Folk Metal. Der var sækkespil til indledning, og så var de ellers i gang med at starte aftenens fest. Salen var ret tom og bestod mest af de andre deltagende bands, men ikke desto mindre formåede Andreas Odin Bigom at få gang i salen. Et hårdt arbejde, som jeg mener han tog hånd om ganske udmærket.
Lyden var under al kritik. Helt elendig dårlig lyd! Det er ikke bandets skyld, men vi (juryen) opfordrede bandet til at sørge for egen lydmand. Der var en bas-feed i ret lang tid, og der undrer det mig, at lydmanden ikke gjorde noget ved det hurtigere, og når de andre i bandet sang eller råbte, var lyden heller ikke god.
Bandet havde ikke de sædvanlige mange mennesker på scenen, så denne aften var det kun sækkepiben der var ”anderledes”. Den havde en mikrofon for enden, men det er et svært instrument at få forstærket, da lyder kommer ud forskellige steder alt efter hvilken tone der spilles. Det er også noget man skal indtænke, når man spiller et så alternativt instrument.
Sangene virkede ret ensformige efter meget af den samme skabelon, og kombineret med et lidt stift stående band, så var det svært at holde interessen. Stadig holdt Andreas dog gang i publikum, og det blev da også aftenens favorit hos publikum.
Sangene havde til tider ret uklare slutninger, og vi savnede i juryen, at bandet måske spillede mere sammen med sækkepiben. Det var som om, at sækepiben havde melodi og ingen andre.
Udover en fast lydmand, anbefalede vi i juryen også, at bandet skulle optage deres shows på video, så de selv kunne se hvad der foregik på scenen. Måske aftale lidt mere af showet.

Rotting Hope
Rotting Hope fik lov til at overtage den festlige stemning fra Vanir, men havde lidt svært ved at holde gejsten med deres Death Metal. Primært fordi de simpelthen ikke kom ud over scenekanten. Specielt komisk da forsangeren råbte noget i stil med: ”Hvad så, Aalborg, kan I bevæge jer?” Mens de selv stod helt stille på scenen (forsangeren dog undtaget).
Heldigvis var lyden kommet i orden, så man nu kunne skelne nogle af instrumenterne fra hinanden. Jeg savnede lidt, at bandet var mere enige om hvornår (og hvordan) sangene skulle slutte. For det skete ikke helt samtidig hver gang.
Med titler som ”Eaten While raped” kan man vist ikke sige, at der er lagt i ovnen til filosofiske tekster i sangene, men denne form for metal kræver vist heller ikke for meget finesse. Det var ret fedt, at bassisten ind imellem lavede lidt slap-bas. Ikke alle i Juryen synes det var en fed ting, men personligt kunne jeg godt lide detaljen.
Men altså stor vægt på, at de ikke leverede varen ud over scenekanten, og igen opfordrede vi til, at bandet fik optaget shows, så de kan se hvor stille de står.

Spit Rusty
Så blev det tid til dagens ”Røvballe Metal”, som radiofolkene fra ”Den Tunge Time” havde døbt Spit Rustys stil. Bandet var på med en lille intro lige efter deres navn blev nævnt, og så kom de ellers på scenen sprængfyldt med energi. Der var simpelthen gang i den i hele bandet, og de spillede tæt og præcist. Især nød jeg de meget præcise afslutninger. Ikke noget med en guitar der lige blev hængende.
På lydsiden var der lidt problemer med, at den ene guitar ikke gik så tydeligt igennem, og igen må vi anbefale, at man sørger for egen lydmand. Endnu en gang kom der også en basfeed, men den blev dog stoppet noget hurtigere end sidst. Lydmanden var måske blevet lidt mere opmærksom...
Sangeren brugte også en megafon, men det virkede lidt akavet, da han så skulle holde sin egen mikrofon bag megafonen. Flere i juryen synes han skulle have fundet en løsning med en fast mikrofon til megafonen, mens jeg selv mente det gav noget liv på scenen, og ikke var et problem. Lidt konditionstræning ville dog ikke være af vejen... Forsangeren fik også lidt kritik for at have en for varieret lyd, og flere i juryen mente det gjorde stilen for upræcis.
Musikken var generelt gedign NuMetal med progressive elementer. Og især de progressive elementer gjorde mig begejstret. I det sidste nummer var der især en indsat 8.dels rytme, der gjorde omkvædet originalt og interessant, men desværre på bekostning af lyttevenligheden. Man må sige, at det til tider var sværere musik at forholde sig til, og derfor var det også svært at holde gejsten oppe hos publikum.
Publikum belønnede dem ikke med mange stemmer, men de var min personlige favorit. Uheldigvis var der ikke så mange andre i juryen der var enige, og den rigtige vinder var altså heller ikke at kimse ad. Man må sige, at når et band som Dawn of Demise er den primære publikums lokker, så er der vel heller ikke så mange tilhængere af alt for alternative stilarter.

Process
Process' stilart var lidt i retning af Thrash og teknisk Death Metal. Efter sidste band, virkede de ikke så livlige, som man kunne have ønsket sig. I det hele taget var det et meget statisk sceneshow.
Derimod kom instrumenterne endnu tydeligere frem, og man må sige, at de havde nogle ret lækre riffs. Sådan lidt lækre elementer, der lige stak frem i ny og næ.
De startede deres del af showet med en sang, der havde et omkvæd i det høje. Jeg fornemmede at sangeren virkede lidt presset, mens andre i juryen synes det virkede meget overskudsagtigt. Men uanset hvad var det bestemt en god sang, der godt kunne gå hen og give bandet et godt skub fremad.
Endnu en gang anbefalede juryen, at bandet investerede i et kamera, så de kunne se sig selv og på den måde få mere gang i scenen.

Electric Hellride
Aftenens sidste konkurrerende band var Electric Hellride, der også endte med at hente sejren hjem. Genren er jo altid en utaknemlig størrelse, men jeg ville sige det var noget med Thrash eller ”Sydstats Rock”. Uanset stilen, så spillede de godt og formåede at begejstre det meste af juryen og en stor del af publikum (de fik næstflest stemmer fra publikum).
Da de lagde ud, var der lidt mangel på lyd fra sangeren. Til at starte med synes jeg også, at instrumenterne var utydelige og blev rodet sammen. Alt dette blev dog væsentligt forbedret undervejs.
Personligt synes jeg også, at bandet ikke var så gode til at komme ud over scenekanten. I bund og grund tror jeg bandet var lidt usikre, men efterhånden som de fornemmede at publikum var glade, åbnede de sig også mere op, og alt i alt blev showet markant bedre.
Personligt synes jeg musikken var lidt ensformig, men bestemt ikke dårlig. Og især kunne jeg godt lide deres præcise og fælles afslutninger på numrerne. De har bestemt gjort sig fortjent til at vinde denne første indledende runde af WOA Metal Battle.

Til sidst underholdte Dawn of Demise, mens vi satte os lidt på afstand og voterede os frem til vinder-bandet. Jeg hørte kun to sange fra Dawn of Demise, men det er tydeligt at de både besidder mere erfaring og havde en større opbakning fra publikum.
Hele arrangementet var planlagt til UG, og forløb ganske smertefrit. Livescenen har lavet et rigtig godt stykke arbejde, og har fortjent en masse ros. Efter Dawn of Demise havde alle bandsene mulighed for at komme ind og snakke med juryen om hvilke tanker vi havde gjort os. En rigtig god ide, der kan give bandsene noget konkret at arbejde med, og som giver os i juryen en fornemmelse af hvad der sker ude i ”undergrunden”.
Det virker ret sært at skulle give pentagrammer for en konkurrence af denne type, for hvem skal jeg vurdere ud fra. Helheden af aftenen var dog rigtig god, og selve arrangementet har derfor fortjent 5 pentagrammer. Mange af bandsene enkeltvis ville nok ikke have får lige så mange, men både koncept og udførelse var rigtig godt.


Skrevet af: Thomsen

Sted: Studenterhuset i Aalborg

Dato: 04.04-2012

Anmeldt: 10.04-2012

Læst: 812 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Rating:Del
 Andre anmeldelser:

  • 05.07-2013 - (0)Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.407416 sek. |