Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12846 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13270 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7794 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: Trusted Few + By The Patient + Praeludium Anmeldelser som RSS
Trusted Few + By The Patient + Praeludium
--------------------------------------------------------------------
Lørdag d. 17/9 åbnede The Rock dørene op for endnu en omgang “Newborn Nights”. Denne gang var der sendt invitationer ud til det brede metal-publikum, da det var Praeludium, By The Patient og Trusted Few der stod på tapetet. Enter Shikari spillede samtidig i Vega, hvilket fremmødet bar synligt præg af, hvorfor stemningen naturligvis også var derefter.Praeludium

Praeludium var aftenens første band, og det var tydeligt de unge gutter havde glædet sig. Det var Praeludiums første optræden på The Rock, og de indtog scenen med ydmyghed, ærefrygt, og var i virkeligheden måske en anelse benovede over, at have fået muligheden for at spille på The Rock.

Praeludiums musik bygger på en række guitar soli, som er det eneste opsigtsvækkende ved musikken. Trommeslageren havde flere tammer og bækkener, som han knap nok brugte, og selvom Praeludium har to sangere, er der ingen af dem der kan synge, growle, skrige, eller ramme noget der minder om en acceptabel vokal. Det gjorde koncerten meget ensformig og ofte tåkrummende pinlig.

Heldigvis havde de inviteret mange venner til at støtte dem, og de imponerende bifald mellem numrene, pyntede selvsagt også lidt på stemningen. Guitaristerne var for så vidt dygtige til at lire en masse guitar-skalaer af, men udover det, var der stort set intet at komme efter.

2/6

By The Patient (BTP)

Efter Praeludium, var det BTP’s tur til at forsøge at sætte gang i det tomme spillested. Alle Praeludiums venner var forsvundet, og efterlod BTP med 25-30 tilskuere - sporadisk placeret foran scenen.

BTP indtog scenen, som skulle de spille foran et fyldt The Rock. De gik på med entusiasme, udstråling og energi. Forsangeren forsøgte at vække de fremmødte og puste ild til de sidste gløder, men opgaven var håbløs, hvilket ansigterne på de dygtige musikere på scenen, tydeligt udtrykte.

Ikke desto mindre fik de fremmødte en forsmag på tre nye numre, fra den nært forestående efterfølger til debuten Servants fra 2010. Det var tre spændende numre, som forekom mig langsommere, tungere og muligvis en anelse mere primitive end tidligere kompositioner. Dog en positiv glædelig overraskelse, i de ellers sørgmodige omgivelser på The Rock lørdag aften.

By The Patient er i min optik altid fede live, også selvom stemningen er på nulpunktet. De leverer varen hver gang, og med forsmagen på de tre nye numre i mente, slap BTP hæderligt fra aftenens show. Der var ikke megen glæde at spore på scenen, men jeg er sikker på gutterne fik sig en rigtig god ”øver”.

4/6

Trusted Few (TF)

TF, som bekendt er blevet et medlem rigere i form af Christian på Bas, gik på som aftenens hovednavn. Forsanger Johan er spændende at følge på scenen qua hans energi og udstråling, hvor han til tider opfører sig, som befandt han sig i en form for trance. Ikke blot Johan var oplagt til aftenens show, også resten af bandet gik ligeledes på scenen med en virkelyst, og et imponerende ’drive’.

TF spillede bl.a. ”The Cold Sea of Legacy”, ”Victor is Always The Author”, Creating A Falls Hope”, “Dead Leaves” og “Rain Kills Machine” fra albummet “And Then We Forgot” hvor sidstnævnte nummer blev præsenteret i en anden udgave end den indspillede. Udover det, blev vi introduceret for tre nye numre, som går i samme fodspor som numrene på ”And Then We Forgot”, men som uden tvivl, er en videreudvikling af den gren af dansk screamo, som TF så tungt sidder på.

Hvad der endvidere imponerede undertegnede, er hvorpå Andreas’ clean vokal, kommer til udtryk lige så rent, ubesværet og tydeligt som på skiven. Det er en fryd for ørene, og dybt beundringsværdigt.

TF leverede uden sammenligning aftenens fedeste koncert, og ligeledes aftenens fedeste show. Der var flere fremmødte sidst på aftenen, og de senest ankomne, fik bestemt noget for pengene.

Selvom undertegnede personligt ville ha modificeret set-listen en anelse, fik alle fremmødte et fantastisk show. Man behøvede ikke være TF fan for at nyde koncerten lørdag aften. Det var en stor oplevelse.

5/6

Som nævnt i indledningen, bar koncerterne tydeligt præg af det elendige fremmøde. Lyden haltede lidt i starten under Praeludium, men kort tid inde i sættet, havde lydteknikeren fået styr på knapperne. Resten af aftenen forløb problemfrit og forhåbentlig vil, det ellers fremragende koncept, ”Newborn Nights”, blive en mere eftertragtet begivenhed i fremtiden.


Skrevet af: Thygesen

Sted: The Rock

Link til band: Klik her

Dato: 17.09-2011

Anmeldt: 19.09-2011

Læst: 1530 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Rating:Del
 Andre anmeldelser:

  • 05.07-2013 - (0)Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.385445 sek. |