Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7814 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: Metal Magic Festival IV - Lørdag Anmeldelser som RSS
Metal Magic Festival IV - Lørdag
--------------------------------------------------------------------
Fredagens suveræne program kunne ikke helt toppes trods fremragende bands

Som fredag, skulle festivalen starte med et svagt islæt i form af franske Gang. De fem aldrende herrer havde taget koner og børn med på festival og dermed sikret sig et publikum. Det vat stort set også de eneste der dukkede op og overværede et band, der til tider faktisk spillede ganske charmerende heavy metal. Gang har en virkelig dygtig forsanger, som kan ramme selv høje toner, men det var faktisk også bandets eneste force. Over halvdelen af koncerten bestod af covers og det er bestemt ikke vejen frem, når man i forvejen spiller for en næsten tom sal. Når nu man er troppet op, er man jo altid nysgerrig efter at høre bandets eget materiale, men det mente franskmændene åbenbart ikke var godt nok. Det var det faktisk til tider, og nogle flere egne sange kunne have gjort indtrykket bedre.

Til gengæld var Ironguard en positiv overraskelse. Det var mit første bekendtskab med bandet, og deres US power influerede heavy metal med en episk kant var bestemt ikke ringe. I silende regne trodsede de den potentielle party katastrofe og gav den alt hvad de kunne. Sangmaterialet var ikke voldsomt originalt, og sangeren skal blive bedre til at variere sine sangmelodier, men overordnet set var Ironguard en mere end godkendt oplevelse, og det er bestemt et band jeg vil holde øje med i fremtiden.

Det næste band fra den italienske doom scene var Black Oath som undertegnede havde store forventninger til. De forventninger blev heldigvis indfriet, for bandet viste sig at være lige så fede live som på plade. Et tungt, statisk band der i stearinlysets skær leverede en forrygende og fejlfri koncert, hvor melodien og den dystre stemning havde topprioritet. Denial of God sanger Ustumallagam lagde vejen forbi og sang et af numrene, og det bidrog kun til den fede stemning. Italiensk doom er bare det bedste der findes lige nu, og Black Oath er endnu en stærk medspiller på scenen.

Franske Rising Dust aflyste i sidste sekund, så de danske speed/thrash metallere Bone sprang til og spillede en ganske underholdende koncert, hvor de inviterede mere eller mindre fulde folk på scenen for at synge med. Men gæsteindslag fra Résistance og Gehennah og en samling covers sammen med egne numre, fik bandet skabt en habil feststemning. En del publikummer trodsede da også regnen og rystede garnet, mens Bone fræsede gennem deres set med stor entusiasme og spilleglæde. Det kunne ikke mærkes, at det var et uforberedt band der ikke havde haft tid til at forberede sig til showet, og dermed kunne bandet bidrage til den allerede gode feststemning.

Danske Cerekloth var næste på programmet. Det var bandets første koncert, så der var godt fyldt på indendørsscenen, man vil jo gerne se giraffen. De tilstedeværende fik lov at opleve et utroligt tungt band, der nærmest fysisk smadrede lokalet. Det var en meget helstøbt koncert, hvor den knusende brutalitet herskede hele vejen igennem. Cerekloth behøvede ikke konstante blast beats for at vise hvor seje de var. Det var i midt tempo området, de primært eksekverede deres US influerede death metal, og det gjorde de absolut fremragende. Publikum var tydeligvis begejstrede, og bandet virkede ligeledes som om de nød det. En mere end habil debutkoncert.

Derefter blev det tid til at overvære de fordrukne kaoter i Gehennah. Som forventet, blev det en grim, dårlig og pisse fed koncert, hvor en tydeligvis beruset og ynkeligt udseende Mr Violence gjorde hvad han kunne for ikke at vælte helt omkuld. Der blev dog ikke sparet på entusiasmen fra bandet. De gik til den med krum hals og fræsede gennem deres punkede heavy metal sange med spilleglæden i top, og publikum kvitterede med at gå helt amok. Faktisk nød bandet det så meget, at de annoncerede, at dette ikke var en afslutningskoncert, men derimod et comeback. Det lader altså til, at vi heldigvis skal trækkes med en bunke fulde svenskere noget tid endnu. Det gør ikke spor, for hold kæft hvor var det dog underholdende at overvære. For under druk attituden og ølvommene, er der faktisk et fedt band, der indeholder mere musikalitet end man lige regner med. Det viste de i hvert fald i går.

Franske Glorior Belli var et ubeskrevet kapitel i min bog, men heldigvis ikke længere. Det viste sig nemlig, at franskmændene spillede en omgang temmelig originalt ekstrem metal, der umiddelbart er svær at klassificere. Den meget atmosfæriske musik blev fremført af et band der ikke var voldsomt agile, men til gengæld utroligt velspillende. Det blev en af de koncerter, hvor man mere lytter end agerer, men det lod ikke til at gå Glorior Belli på. Tværtimod syntes bandet at vokse, efterhånden som publikum indfandt sig i salen og tydeligvis nød det lige så meget som jeg. Endnu et band som jeg er nødt til at lære bedre at kende.

Så blev det tid til hyper blast death metal, da danske Panzerchrist indtog scenen med et tempo som man nærmest ikke tror er muligt. En satans dygtig trommeslager gør en del ved sagen må man sige. Bandet satte ikke en fod forkert, og en del publikummer var tydeligvis begejstret. Det bliver aldrig min kop te, men det er sådan set ligegyldigt, når de så tydeligvis leverer varen. Uanset hvad man måtte mene om Panzerchrist, er det imponerende, hvor brutale og nådesløs kompromisløse de er.

Endnu et band jeg havde set utroligt meget frem til, var tyske Necros Christos. Heller ikke denne gang skulle mine høje forventninger blive skudt ned, for bandet spillede en forrygende koncert. Deres originale death metal, der til tider er så tung, de kunne give Hellhammer tips, blev leveret med god indlevelse og masser af stemning. De første 10 minutter af koncerten var dog ikke helt så fantastisk som forventet. Da tyskerne for alvor trak tempoet ned, blev det dog lige så godt som håbet. Necros Christos var derefter i stand til at åbne helvedes porte og spille den morbide og primitive og alligevel originale death metal, som publikum ville have. Koncerten endte med et blive en fuldstændig magtdemonstration. og den forventede forløsning var total. Et fantastisk band jeg endelig har fået set live.

Endelig skulle der sluttes af med noget partystemning fra det svenske heavy metal band Enforcer. De havde i dagens anledning taget godt med ild med, som lystigt flammede op, mens svenskerne drønede rundt og gav den hele armen. Der var små træthedstegn at spore hos publikum, men en stor del holdt sig dog ikke tilbage. Det var der heller ingen grund til, for Enforcer leverede en fejlfri koncert med en utrolig stor mængde spilleglæde, og man måtte blive revet med af bandets afsmittende energi og høje musikalske niveau. Enforcer var en værdig afslutter, fordi de kunne sørge for at lave mere af det, som festivalen allerede havde: feststemning.

Der var lidt længere mellem de geniale musikalske oplevelser i lørdagens program, men de var der stadig. Derfor er der ikke andet for end igen at understrege, at Metal Magic Festival bare kan noget med bands som mange andre ikke formår. Igen var der en perlerække af gode bands, og igen kunne man gå hen og opdage kvalitetsmusik og finde nye bands der skal i favoritbunken, og det er jo intet mindre end fremragende. Personalet skal igen have stor tak (jeg har lovet at fremhæve Xenia, selv om hun ikke gav rabat på øl) for at have overskud og lyst til at bruge deres fritid på at servicere fulde metalfans. Jeg siger det gerne igen: Metal Magic Festival er et fremragende arrangement, det bedste der findes i DK!

#1. d.10.07-2011/12:23:51/ | Af: Bertram

#2. d.11.07-2011/11:19:02/ | Af: agger

#3. d.31.07-2011/19:54:43/ | Af: Hungersorg

Skrevet af: Knudsen

Sted: Ungdommens Hus - Fredericia

Link til band: Klik her

Dato: 09-07-2011

Anmeldt: 10.07-2011

Læst: 1748 gange

Kommentarer: (3)

Send til ven    Send til ven

Rating:Del
 Andre anmeldelser:

  • 05.07-2013 - (0)Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.471136 sek. |