Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7814 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Koncert anmeldelse: Stratovarius + Dream Evil + Tracedawn Anmeldelser som RSS
Stratovarius + Dream Evil + Tracedawn
--------------------------------------------------------------------
Torsdag aften var der lagt i ovnen til en god aften med metal fra den mere ædle skuffe. Det var det klichepræget svenske band Dream Evil, som sammen med power metallerne i Stratovarius gæstede The Rock. Med sig havde de et ungt og energifyldt band.

Tracedawn

Finske Tracedawn var første band på programmet, og selvom jeg ikke tog megen notits af de unge drenge da jeg tidligere på aftenen mødte dem backstage, under et interview med Fredrik Nordström (Dream Evil), forsikrede den erfarne producer mig om, at der var krummer i de unge knægte.

Tracedawn kom da også udmærket fra land med deres energifyldte musik. Musikken lugtede selvfølgelig langt væk af finsk metal med masser af keyboard og guitarlir, men musikalsk set, passede Tracedawn ikke rigtigt ind i programmet med deres moderne udgave af melodisk dødsmetal. Der blev også rynket lidt på næsen rundt omkring i det halvfulde lokale da drengene gik på, hvilket ikke virkede til at påvirke det unge band synderligt. De gik nemlig friskt til sagen og med en helvedes energisk bassist som den store indpisker, fik bandet efter få numre smilet frem hos størstedelen af de fremmødte. Bassisten brugte næsten mere tid ude blandt publikum end oppe på scenen.

Det skal nu ikke forstås således, at Tracedawn var et rent gøglerband, for rent teknisk var drengene uhyggeligt stærke. Specielt strengesektionen fungerede stærkt. De hurtige melodeath riffs, havde svært ved at bryde igennem den massive lydmur, og druknede en del, men når det kom til leads, brillerede guitaristerne virkelig. Førnævnte bassist, spillede også uhyggeligt fedt, og det gjorde det jo ikke mindre imponerende, når manden, med ild i røven, fløj rundt på hele The Rock og opfordrede publikum til at deltage i festen.

Hvis jeg lige skal vende vokalisten, så havde den unge mand en ganske fed, omend typisk, skrige/growl vokal. Han forsøgte sig også i flere numre med ren vokal i omkvædene. Den rene vokal druknede i lydmuren, og når man endelig kunne høre den, lød det ikke helt rent det der blev sendt af sted. Det virkede som om at den rene vokal ikke helt var stærk nok, og så er det jo egentlig bedre bare at droppe den...

For at opsummere, fungerede Tracedawn ganske udmærket som opvarmningsband. Lyden var ikke rigtig med dem, men den energi bandet udstrålede, gjorde helt sikkert, at Tracedawn vandt flere og flere blandt publikum, som koncerten skred frem.
Bandet havde en række fede numre, men det var ret tydeligt, at det ikke var dem alle, som havde hit-potentiale. Der var dog en masse potentiale at spore i bandet som helhed, og det skulle ikke overraske mig, hvis Tracedawn, kommer til at holde den finske metalfane højt, når bands som Naildown, Children Of Bodom og Mors Principium Est engang smider handskerne i ringen.
3.5/6

Dream Evil

Dream Evil var egentlig grunden til at jeg havde taget turen til The Rock denne aften. Siden debutalbummet ”Dragonslayer” (2002) har jeg været hooked på bandets ligefremme tilgang til heavy metal. Dream Evil er netop albumaktuelle med albummet ”In The Night” og naturligt nok startede svenskerne ud med nummeret ”Immortal” fra dette album. Uden at have lyttet til hele ”In The Night” må dette nummer klart være et af de stærkere. ”Immortal” er vel det man kan kalde et typisk Dream Evil nummer, med et drevent intro riff og ditto vers og et fantastisk memorabelt sing-a-long omkvæd med fede korharmonier, tilsat fedt c-stykke og en klassisk heavy metal solo.
Netop korharmonierne sad lige i skabet, hvor særligt Peter Stålfors (bas) markerede sig med en fed andenstemme. Den præcise andenstemme og de flotte store korarrangementer, som så flot blev gengivet live, fik næsten en klang af ”studieindspilning”. Jeg må indrømme, at jeg flere gange tog mig selv i, at mistænke Dream Evil for at gøre brug af backtrack, men jeg lod tvivlen komme dem til gode, og nød i stedet den præcise gengivelse af albumversionen.

Efter ”Immortal” sendte Dream Evil titelnummeret på deres nye album af sted, og herefter fulgte ”Made Of Metal” (fantastisk titel!!). Niclas Isfeldt forsøgte stille og roligt at hive fat i publikum, men modsat sine bandkompagnoner, synes jeg Isfeldt manglede lidt attitude. Han forsøgte sig, men det var som om man ikke rigtig kunne mærke ham. Isfeldt er en fantastisk heavy metal sanger, men man skal også kunne mærke, at han spiller heavy metal og dér syntes jeg han haltede en smule.

Nu hvor det seneste album ”In The Night” var blevet præsenteret, tillod Dream Evil sig at servere et par gamle klassikere som ”Crusaders' Anthem” og ”Heavy Metal In The Night”. Der opstod desværre nogle tekniske problemer med Fredrik Nordströms guitar, så vi måtte undvære ham under sidstnævnte nummer. Ærgerligt, men Nordström panikkede selvfølgelig ikke, og brugte i stedet tiden på at danse fjollet rundt indtil der kom en ny guitar.

Dream Evil havde også et lille gimmick i ærmet da det blev tid til hittet ”Bang Your Head” fra ”In The Night”. Dream Evil fik besøg af den energiske bassist og forsangeren fra Tracedawn, som headbangede det bedste de havde lært. Nummeret kom desværre ikke til at virke så kraftfuldt, idet det nu var bassens tur til at stå af. Nummeret blev derfor lidt tyndt, men tekniske problemer kan jo være svære at gardere sig imod.

Dream Evil sluttede af med ”In The Fires Of The Sun”, min personlige favorit “The Chosen One” og selvfølgelig kæmpehittet “In The Book Of Heavy Metal”. Sidstnævnte fungerede selvfølgelig rigtig fedt som afslutter, omend det virkede fjollet at Isfeldt mimede til backtracket flere steder i løbet af nummeret.

Jeg havde sat forventningerne rigtig højt til Dream Evils optræden. Der var bare flere små faktorer, der gjorde, at det ikke helt blev deres aften. Jeg havde forventet noget helt ekstraordinært fra Dream Evil, men jeg synes ikke helt de ramte mig på den måde som jeg havde ønsket. Frontmand Niclas Isfeldt virkede ikke helt oplagt og så var der tekniske problemer, som også skæmmede et par numre.
Dream Evil er dog uden tvivl et gennemført band, med en række fede sange, og overordnet set var koncerten også godkendt, hvilket skal belønnes med 4 små pentagrammer.
Jeg håber, at Dream Evil vender tilbage snarest, gerne som headliner, så de også kan få muligheden for at lufte lidt flere af deres fede heavy metal hits.
4/6

Stratovarius

Sidste navn på plakaten var finske Stratovarius. Modsat Dream Evil, havde jeg slet ingen forventninger til Stratovarius. Jeg har albummet ”Infinite” stående som eneste Stratovarius album, og det er meget få gange, den er røget på anlægget.

Efter lidt tovtrækkeri om rettighederne til Stratovarius mellem de nuværende medlemmer og den alkoholiseret guitarist Timo Tolkki, udgav Stratovarius sidste år deres første album siden 2005, med en ny mand på guitar. Det er dette nye album, ”Polaris”, som Stratovarius har turneret med den seneste måneds tid.

Stratovarius lagde fra land med et ganske hårdtpumpende nummer, der hurtigt satte gang i publikumsmassen på The Rock, som var vokset stødt og roligt gennem hele aftenen. Stratovarius havde klart aftenens bedste lyd, hvilket måske kan skyldes tilstedeværelsen af kun 1 (og meget kontrolleret!) guitar. Musikken er jo melodisk powermetal og her fik både den nye (uhyggeligt dygtige og præcise) guitarist Matias Kupiainen og gamle Jens Johansson (keyboard) lov til at folde sig ud.
Efter det ganske fede åbningsnummer kørte Stratovarius mærkeligt nok over i en ballade. Jeg fandt det noget sært, at man valgte at smide en ballade ind som andet nummer i setlisten, særligt nu hvor man havde pumpet en masse energi i publikum. Men sådan havde Stratovarius valgt det, og det skal da tilføjes, at forsanger Timo Kotipelto her, som utallige andre gange i løbet af aftenen, fik luftet sit sprøde sangtalent! Tilmed havde Kotipelto netop den indlevelse, som jeg lidt manglede fra hans kollega Isfeldt, tidligere på aftenen.
Efter balladen var det tid til "Hunting High and Low", som var et af de eneste Stratovarius numre jeg kendte denne aften. Jeg var vist ikke den eneste, der kendte dette forbandet fængende nummer, for efter at publikum havde stået lidt passive mens balladen blev liret af, så kom der godt gang i festen igen. Igen blottede Kotipelto sidst store sangtalent, men dette blev desværre ikke fuldt til dørs af strengesektionen, som i omkvædet agerede kordrenge. Koret gjorde i mine ører mere skade end gavn.

Jeg havde lidt svært ved at følge med i, hvilke albums de forskellige numre kom fra, men fællesnævneren for dem alle, var de stærke melodier, og så de tekniske lækkerier fra guitaristen og keyboardisten. Nummeret ”Deep Unknown” blev dog annonceret, og her gjorde Kotipelto opmærksom på, at dette nummer er skrevet af den nye guitarist. Pudsigt nok virkede dette nummer ikke så sangvenligt. Der var en masse fede riffs og lir, men de stærke vokallinjer udeblev lidt, og det var faktisk som om, at Kotipelto ikke fandt sig så godt til rette i netop dette nummer.

Som aftenen skred frem blev der også plads til både keyboard, bas og guitar solo. Jeg betragter lidt dette som ligegyldigt lir. Vi ved godt, at drengene er pissehamrende dygtige, og det viser de jo også i de numre de ellers spiller, så hvorfor ikke bare droppe de ligegyldige pauser.
Som fan ville jeg langt hellere foretrække, at der blev spillet 2-3 numre mere, end de 10-15 minutter der bliver brugt på, at de respektive bandmedlemmer får enerum.

Retfærdigvist skal det siges, at Stratovarius spillede et langt og varieret sæt. Jeg kan ikke forestille mig, at der er mange Stratovarius fans, som er gået skuffet hjem. Bandet spillede fantastisk, lyden var overraskende god, og hvis man ser bort fra de sædvanlige klaphatte, som har mere travlt med at moshe end at lytte til musikken, ja, så var der også en god stemning blandt publikum.
Jeg er ikke blevet Stratovarius fan henover 1 aften, men Stratovarius leverede i mine øjne et topprofessionelt show, som bestemt underholdte mig i den gode time det stod på.
5/6

Et overraskende velbesøgt The Rock, afholdte en fed heavy aften denne torsdag. Stratovarius var klart det bedst spillende band, og blev også hjulpet godt på vej af en god og klar lyd. Det tekniske niveau var fantastisk højt hele aftenen igennem, og dét alene er jo en fornøjelse at opleve.
Dream Evil skuffede mig en anelse. Jeg kunne ønske mig, at de havde spillet lidt længere, men sådan er vilkårene når man ikke er hovednavn. Det skal dog ikke skramme folk fra at tage ind og høre Dream Evil, for under de rigtige omstændigheder, så er der ingen tvivl om, at Dream Evil er ligeså fede live, som på skive. Tracedawn var et friskt bekendtskab og folk med hang til melodisk death metal sovset ind i keyboard, de bør bestemt holde øje med dette navn.
Sidst men ikke mindst virkede Stratovarius som et band i topform. Efter at luften er blevet renset, og rettighederne til bandet er kommet på plads, virker det som om finnerne har fået fornyet energi.#1. d.06.02-2010/09:51:34/ | Af: Thomas

#2. d.07.02-2010/16:07:25/ | Af: hellcock

#3. d.05.12-2012/03:38:33/ | Af: aQEYYolXZGTrJGtnc

#4. d.05.12-2012/12:19:56/ | Af: woAJUULogJ

#5. d.08.12-2012/11:50:30/ | Af: OuwYtPNHgNoaKu

#6. d.10.12-2012/16:04:21/ | Af: qQgEXnvgQdGzy

Skrevet af: Bertram

Sted: The Rock

Link til band: Klik her

Dato: 06.02-2010

Anmeldt: 05.02-2010

Læst: 1017 gange

Kommentarer: (6)

Send til ven    Send til ven

Rating:Del
 Andre anmeldelser:

  • 05.07-2013 - (0)Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.847527 sek. |