Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12847 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13272 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7795 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Illnath / Narreschiff, Pete (og Tyr)Interview som RSS
Illnath / Narreschiff, Pete (og Tyr)
--------------------------------------------------------------------
I forbindelse med at Illnath skulle spille på The Rock i København havde jeg den fornøjelse at interviewe dem inden. Som alle efterhånden ved (på denne hjemmeside), så har jeg aldrig været rigtig meget for dødsmetal og lignende, og gjorde det bekendt fra start af (for at undgå lignende pinlige episoder som med Týr). Derimod ville jeg snakke om sammenarbejdet med 7thorns, deres genre generelt og om deres seneste album.
Interviewet blev lavet på engelsk, grundet forsangeren der kommer fra Norge, så der tages forbehold for fejl-oversættelser. Det foregik udenfor, så jeg er ikke 100% sikker på hvem der taler hvornår, men håber jeg har gættet rigtig for det meste.

UT: Jeg er ikke meget til døds-/black metal, men jeg tænkte det kunne være interessant at lave et interview med jer, da fire af jeres musikere spiller med i 7thorns, som jeg har fulgt en del tidligere. Derfor var jeg blevet lidt interesseret i hvad I kalder jeres genre.

N: Jeg ved det er ret tæt på 7thorns, i og med, at det er den samme sangskriver. Jeg mener dog det er en anden atmosfære når vi arbejder med Illnath. Det føler jeg i det mindste. Det er et andet job og et andet band, og det kan vi mærke når vi går ind rummet og har øver med Illnath.

P: Jeg ser det, at når vi har prøver med Illnath, ikke fordi det er useriøst med 7thorns, men det bliver mere dybt med Illnath end med 7thorns. 7thorns er et meget skægt band, men det er ikke for skæg. Det ligeså seriøst som Illnath, men på den anden side er det som om Illnath er mere dyb(sindig), mere, jeg ved ikke hvordan det skal siges...

N: Ambitiøs på en måde. Vi har meget store mål for hvad vi vil. Det er derfor vi stadig kæmper til trods for alle de ting der er sket imod os, hvilket er ret meget i løbet af de sidste par år. Og en forhindringerne var forsinkelsen af albummet, mangle en trommeslager for omkring et år og tingene er sket langsomt, men vi er her stadig til at holde dette interview. Da vi har de dybere følelser når det kommer til stykket. Det er næsten et årti nu.. Ni år siden vi startede og jeg tror det er ligge meget tæt til alles hjerter.

P: Til November er det 9 år. Så vi skal snart holde et slags jubilæum.

UT: Hep hey, men gratis entré igen?

N: Det ved vi ikke... haha.

UT: Så vil jeg spørge musikerne. Hvad føler i mest for? Betyder 7thorns mere for jer, eller er det Illnath?

P: Jeg vil faktisk sige... Jeg tænker ikke så meget over vigtighed, når jeg sammenligner bandsene, jeg er mere til, at når jeg gør noget gør jeg det 100%. Hvis jeg laver 7thorns, så er mit hjerte ved 7thorns og når jeg laver Illnath, banker mit hjerte for Illnath. Og, du ved, det er det fascinerende ved de to bands. Nogen koncenterer du dig om det ene band og andre gange koncenterer du dig om det andet band. Og lige nu koncentrerer vi os fuldstændigt om Illnath. Især i aften/nat.
Når vi ikke har noget på skemaet med Illnath koncenterer vi os om 7thorns, og så er det der er vigtigt. Begge bands er aktive lige nu, men de er aktive... det er svært at forklare... Der sker noget for begge bands, men som aktiv musiker, så er det Illnath lige nu. Måske om to måneder er vi færdige med at indspille næste album, vil vi måske koncentrere os om 7thorns for et stykke tid.

N: Det har været 7thorns for et godt stykke tid nu, og nu er vi ved at vågne op igen. Det har været ret roligt for et års tid eller halvanden. Siden "Second Skin of Harlequin" var optaget. Siden er der ikke sket noget, for vi har bare ventet på den. Og i mellemtiden har I lavet 7thorns og jeg har haft andre projekter med andre bands. Vi har bare tænkt, at vi ikke giver op.

T: Disse to bands fungerer så godt sammen, fordi de er så forskellige. En anderledes atmosfære, en anden stil og på grund af det, fungerer de godt sammen. Vi kan fokusere på dem begge.
Anyway, hvis du er musiker og lytter rigtig godt efter kan du selvfølgelig høre, at det nok er den samme sangskriver. Selvfølgelig er stilen ikke den samme, men måden vi bygger musikken op på og energien og vores "punchlines" er sikkert ikke den samme, men lavet på samme måde.

N: Jeg synes faktisk det er godt... Tage de dele fra 7thorns som virker for Illnath og inddrage dem og lære fra dem. Lære fra andre genrer. Bruge det i andre bands bare på den rigtige måde, og således lade begge bands blive bedre.

P: For mig er det sådan, at når jeg 7thorns, er det meget som "vi skal gøre det på denne måde". 7thorns er et let-at-lytte-til-Powermetal-band, og der er nogle regler for det. Du kan ikke pludselig spille polka midt i en sang. Du er nødt til at følge nogle regler. Selvfølgelig kan du udvide reglerne, men du er nødt til at blive ved med at koncentrere dig om reglerne. Og når du har Illnath er det som et cirkus. Du kan gøre lige hvad du "kneppende" har lyst til. Du skal bare huske at arrangementet stadig skal komme let til lytteren. Det er slags balance. Det er sjovt at lave begge dele, for du lærer meget fra begge sider.

(Der bliver en kort pause, da trommeslageren (Lars), der ikke ville være med til interviewet, skulle bakke en bil 15 meter, men han larmede meget. I mellemtiden gjorde vi lidt grin med længden af svar i forhold til mængden af spørgsmål. Jeg beroligede dem igen med, at jeg ikke havde så vanvittig mange spørgsmål.)

UT: Jeg prøver at fortsætte, så jeg håber det kan høres på optagelsen.

N: Vi kan prøve at tale mere i mikrofonen.

UT: Det næste var omkring jeres album ("Second Skin of Harlequin" red.), hvor I havde nogle problemer med at få albummet ud. Det kom ud i Japan?

N: Ja, det kom ud i Japan i August i år, hvilket er omkring 2½ år efter vi afsluttede optagelserne.

UT: Hvad skete der?

N: Hovedsagligt... Vi havde det her record-firma kaldet "Worldchaos production" for bandet.

P: Det virkelig virkelig "kneppende" worldchaos.

N: Det er faktisk et komplet kaos. Du skulle læse de mails vi fik fra dem. Jeg mener, det gav os en meget god handel med vores første album og de fulgte den ganske fint igennem. Så vi var ret tilfredse med den første kontrakt. Med vores andet album troede vi det ville virke lige så glat med denne, men så lærte vi, at det gjorde det ikke.
Der var en stor forvirring om nogle af lydene, noget af art-work'en, de brugte omkring et halvt år på at gøre plads til en stregkode på bagsiden, tilsyneladende. Og lignende ting. Vi synes de ikke er pengene værd.

UT: Men albummet er i forretningerne nu?
P: Godt spørgsmål! Vi har albummet nu, vi sælger det rundt omkring i Danmark.

UT: Jeg ved at der har været promotion her. Har dog ikke selv hørt det, men har set det på vores hjemmeside.

P: Jeg har ikke selv set i plade-forretningerne der endnu. Jeg droppede lige ind på to, der jeg kom hertil, og har ikke set det der. Men forhåbentlig meget snart vil den være der.

UT: Jeg har også noteret mig, at I på jeres hjemmeside, beder folk om at stemme på jer til Roskilde-festivalen. Er det en normal måde at få et job på?

N: Det er en måde. Det kan virke lidt uforskammet først, men hvis fansene vil have os til at spille der, så stemmer de på os. Vi vil bare give dem muligheden for det, for at se det der. Fansene er jo hvad der skaber bandet. Vi spiller delvist for os selv, men også for fansene. Vi vil gerne have at vores fans har en god tid og er glade. Jo flere mennesker der vil have os til at spille der, desto flere mennesker vil være glade. Jeg synes ikke det er en dårlig måde. Vi lægger bare adgang ud til formen, og de fleste kender ikke rigtig den form, men nu gør de. Og til glæde for os alle.

UT: Ja, medmindre de stemmer på nogle andre, når de ved at de ikke vil have mere af jer...

N: Men så ville de nok ikke være på vores hjemmeside.

UT: Hmm.. okay. Jeg har som sagt ikke hørt meget af jere musik, men jeg har dog hørt lidt på internettet. 3-4 sange, og jeg ser frem til at høre jer. Jeg spurgte jer før (inden interviewet) om hvad I kalder jeres genre, og nu optager jeg.

N: Det startede ud med at være et rent Blackmetal-nummer, det har ændret sig et pænt stykke, da vi ikke er så kræsne med hvad vi putter ind i musikken mere. Vi kan godt lide at bruge det, der føles rigtigt, virker rigtigt og er fedt at spille. Og jeg tror på dette tidspunkt er det en hybrid mellem Blackmetal og Heavymetal, med temaer der bliver ret symfoniske og med min Døds- og Blackstemme bliver det til ret ekstrem metal. Vi kalder det bare Illnath.

UT: Ja, hvis du kan få en genre opkaldt efter dit eget band ville det være fedt.
N: I disse dage er der så mange bands der dukker op rundt om i verdenen, med deres egen genre. "Vi gør hvad ingen andre har gjort før". Jeg tror at genrene er en begrænsning og at grænserne faktisk er ved at forsvinde ret hurtigt nu. Jeg tror om to år vil ingen rigtig bekymre sig om det.

UT: Hvad er jeres kommende plan?

N: Roskilde ville være meget rart. Spille nogle koncerter, starte optagelserne til et nyt album. Vi prøver på en måde at skubbe problemerne med vores andet album bag os, og vi er klar til at starte en ny æra med Illnath. Og vi skal tilbage med en frisk start. Vi har allerede skrevet masser af nye sange, og det er sket på en meget kort tid, og der er virkelig sket meget til trods for det. Få næste album ud, spille koncerter, promovere og have det fornøjeligt med det.

UT: Har I en ny kontrakt til det næste album?

(lidt intern debat i bandet)
N: Ja, det er lidt uofficielt, men vi har en aftale.

UT: I er ikke på vej til at sige hvem?

N: Nej, ikke endnu. Der er det ved det, at vi ikke bad om en aftale. De kom faktisk til os.

UT: Det var da dejligt.

N: Hvilket beviser at folk faktisk hører (om) os. Det var virkelig forfriskende, sammenlignet med alle de andre, hvor vi fik afvist 3-5 demoer. Men nu kommer folk til os, så det viser sig at være umagen værd.

UT: Har I nogen planer om en tour?

N: Godt spørgsmål. Lars tager sig af alt med booking, og tilsyneladende forbereder vi os på en tour næste sommer, 2007. Det bliver efter min nye uddannelse i England, hvor jeg er tilbage i Skandinavien med lidt bedre tid. Så det er meget muligt. Vi er meget ivrige for at komme tilbage på vejene, og vi gør hvad vi kan for at komme på tour.

UT: Men der er ingen planer for denne vinter?

N: Nej, ikke endnu. Jeg tror vi hovedsagligt kommer til at fokusere på optagelserne.

UT: Okay, så tror jeg ikke jeg har flere spørgsmål. Det var et kort interview. Har I nogen ord til de danske fans?

N: Jeg tror de skal vide, at vi stadig er i live og sparker. Vi kommer nok aldrig rigtig til at give helt op. Tingene må forekomme langsomme og det vil jeg gerne undskylde for nogle af vores fans, på grund af den tid vi havde nede i løbet af de sidste par år. Jeg ved vi har modtaget tonsvis af mails og indlæg i vores gæstebog fra fans, der ville vide hvad der skete. Og jeg har ikke i sinde at give al skylden til Worldchaos, for vi har også været lidt tilbagelænede. Vi har nok ikke gjort alt hvad vi kunne, men det gør vi nu. Vi er tilbage og gør forretninger (back in buisness). Vi spiller igen i aften og det er vidunderligt. Og vi vil takke for at folk mødte op. Bliv hos os.


Skrevet af: Thomsen

Tilføjet: 15.10-2006

Link til band: Klik her

Læst: 1546 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.561476 sek. |