Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12845 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13269 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7793 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Mercenary/ Jakob MølbjergInterview som RSS
Mercenary/ Jakob Mølbjerg
--------------------------------------------------------------------
Hell- o Mercenary og tillykke med udgivelsen af jeres nye album ”The Hours That Remain”!

Albertsen: Med ”11 Dreams” fra 2004 slog I for alvor igennem på den internationale scene – hvad har du selv at sige om perioden fra dengang og til nu?!

Jakob: Det har været en rigtig fed tid i bandets historie fordi vi jo fik mulighed for at gøre nogle at de ting som vi altid har ønsket. Drømmen har altid været at komme ud og spille med nogle fede bands, møde en masse fede mennesker og pludselig står man så og skal opvarme for eksempelvis Nevermore. Det har været helt fantastisk og vi har spillet en masse festivaler så det kunne næppe have været meget bedre. Det er klart at ambitionerne har fået et lille nyk opad efterhånden og så må vi jo bare se hvor det fører hen herfra…

Albertsen: Med succesen fra ”11 Dreams” må der unægtelig have været nogle tårnhøje forventninger fra fansene, men også fra jer selv – har der lagt et lille pres på jer denne gang og hvordan har det påvirket skriveprocessen?

Jakob: Der har selvfølgelig været et pres og sådan har det altid været i bandets historie at når vi havde udgivet en plade så havde man nok lidt svært ved at tro på at man kunne overgå denne. ”11 Dreams” fik en masse opmærksomhed og medieomtale og på den måde så føler man selvfølgelig at man har noget at leve op til. Vi prøver dog for så vidt muligt at abstrahere fra dette og ønskede på ingen måde at lave en ”11 Dreams – part 2”. Da vi kom hjem fra touren med Nevermore i oktober måned lå der et ganske stort pres på os; vi holdte en måneds pause og da vi mødtes herefter havde vi stort set ingen færdige numre, men en booket studietid i marts! Dette tidspres gjorde dog også at vi arbejdede mere ihærdigt og fokuseret minimum 3 gange om ugen.

Albertsen: Rent stilmæssigt synes jeg at ”The Hours…” virker mere helstøbt samtidig med at der er fokuseret en kende mere på melodien end det melankolske islæt som hvilede over forgængeren. Hvordan ser du selv det nye album i forhold til ”11 Dreams”?

Jakob: Jeg synes at ”The Hours…” er en kende mere moden og sammenhængende end ”11 Dreams” er hvilket skyldes at vi har 10 numre som alle, efter vores mening, holder en ganske høj standard. Stilen er måske også lidt mere direkte end tidligere hvor vi på ”11 Dreams” havde en kerne af gode numre mixet med lidt intro, et covernummer, klavermellemspil og genindspilning af et ældre nummer. På den nye plade har vi intet af den slags overhovedet, men 10 nye numre som alle står stærkt!

Albertsen: Vejen til albummets udgivelse har været belagt med flere forhindringer som f.eks. da jeres trommeslager Mike brækkede benet inden indspilningen og senest da det stiftende medlem Kral forlod bandet. Hvorledes har disse forhindringer påvirket hele processen?

Jakob: Mht. Mike´s ulykke så endte dette heldigvis med ikke at have nogen indflydelse på indspilningen. Vi var dog lidt nedtrykte lige da det skete fordi det kun var 5-6 uger inden indspilningen, men bruddet i knoglen var heldigvis forholdsvis ukompliceret så det helede ret hurtigt. Det endte så med at han var klar til at spille 1 uge inden vi tog i studiet hvilket må siges at være heldigt.
Mht. Kral så ramte det os temmelig hårdt og det kom nok som en stor overraskelse for mange da han altid har været bandets frontmand og meget entusiastisk i scenen. Det skal siges at der altid har været en rigtig god stemning mellem os alle i bandet, men Kral ville hellere benytte sin tid med familien hvilket man da heller ikke kan bebrejde ham da dét at spille i Mercenary er en krævende ting.
På trods af disse ting var vi dog aldrig i tvivl om hvorvidt vi skulle tage i studiet for at indspille pladen i stedet for at aflyse og stå alene med 8-10 nye numre. Vi var enige om bare at give den en skalle og tage den derfra hvilket måske også er lidt let for mig at sige da jeg jo bare spiller guitar. Den store opmærksomhed faldt naturligvis på Mikkel da han stod alene om vokalen og teksterne, men han var heldigvis frisk på dette store ansvar.

Albertsen: Var det et problem pludselig kun at stå tilbage med Mikkel Sandager til også at varetage den dybe vokal?

Jakob: Der var kun det problem at det i sagens natur var forbandet hårdt for ham at indspille al vokalen. Han brugte vel 14 dage hvor han startede med al den rene vokal, gik derefter over til hans ”skrige- vokal” og afsluttede med hans råb som lige ligger en oktav under hans almindelige stemmeleje og dét var hårdt for ham. Han kunne ikke rigtig tale i ca. 2 uger herefter…hahaha!

Albertsen: Efter Krals afgang fra bandet rekrutterede I René Pedersen fra Transparent – hvordan skabte I denne kontakt og hvordan går samarbejdet indtil videre?

Jakob: Vi besluttede jo os for at vente med at lede efter en ny vokalist og bassist til efter pladen var indspillet. Da vi annoncerede fik vi en del henvendelser fra flere steder i Europa og flere danske bassister henvendte sig også, men disse kunne ikke behandle vokalen. Vi ledte lidt efter det modsatte; Én der havde en fed vokal for det første, og hvis så han kunne spille lidt guitar så kunne han vel også håndtere en bas. Vi kendte faktisk René lidt på forhånd fra hans eget band da vores keyboardspiller har produceret deres demo, men vi vidste ikke at han faktisk kunne spille guitar. Det viser sig så også at han rent faktisk havde spillet bas i flere bands tidligere og så føltes det jo bare naturligt at invitere ham til audition oppe i øveren. Vi havde på forhånd aftalt et par numre som han skulle forberede sig på, og da vi så begyndte at spille ”11 Dreams”- nummeret fik han virkelig overbevist os. Vi har allerede spillet et par koncerter med ham og han har en god energi på scenen, en god stemme og er en stille og rolig type som ikke drikker sig mere fuld end os andre, hehe.

Albertsen: Men er der ikke noget med at I ikke drikker før I spiller…?!?

Jakob: Jo, vi drikker aldrig før vi spiller fordi vi føler det er lidt at pisse på folk der har betalt for at høre og se os live hvor man så bare står i en brandert og har glemt at sætte stikket i sin guitar eller noget i den dur. Men selvfølgelig fester vi bagefter, haha!

Albertsen: Travis Smith har også denne gang stået for artwork med et rigtig flot resultat. Kan du forklare konceptet bag dette og titlen?

Jakob: Altså der er en slags ”løs” idé som binder coveret og titlen sammen. Vi gav på forhånd Travis titlen og lidt tanker at arbejde udfra og i coveret kan man se hans første udkast hertil. Han fortsatte med at komme med nogle forskellige forslag og til sidste modtog vi altså så det vi valgte som coveret. Vi er super glade for resultatet og synes at det er vores bedste cover indtil videre, men mht. titlen så syntes vi egentlig bare at det klingede godt og havde en udfordrende effekt på folk. Vi ville gerne have en dyster titel som måske antydede at der snart ville ske noget slemt, men det er samtidig en påmindelse om at vi alle skal dø og at hvert menneske kun har et antal timer tilbage at leve i. Det positive heri er at det selvfølgelig er op til den enkelte hvorledes man udnytter disse timer og dét at man bliver gjort bevidst om dette gør måske at man tager hånd om sin egen skæbne og realiserer sig selv.

Albertsen: Hvem skriver teksterne og omhandler disse et specifik tema?

Jakob: Det er som sagt Mikkel der har skrevet teksterne og de er meget baseret på personlige refleksioner og erfaringer hvorimod Kral´s var meget farve- og billedrige. Men der er ikke noget specifikt tema og der er heller ikke ligefrem tale om et decideret konceptalbum.

Albertsen: I fik i studiet besøg af Björn Strid (Soilwork) og Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) som har lagt gæstevokal på enkelte numre. Hvorfor lige disse folk?

Jakob: Altså først og fremmest fordi vi naturligvis synes at de begge 2 er superfede. Soilwork er jo et band som alle i Mercenary har lyttet meget til og vi synes at vi har en del ligheder tilfælles. Vi vidste jo også at vi vokalmæssigt var ”begrænset” til Mikkel så vi syntes at det kunne være fedt at få nogle med på et par numre som virkelig kunne skråle igennem. På dette tidspunkt var Soilwork faktisk på samme management som os så igennem dem fik vi arrangeret det hele. Vi sendte Björn et enkelt nummer 1 uge forinden vi tog i studiet og i forbindelse med Soilwork´s koncert i Århus kørte vi tidligt samme dag ned til Ziggy i studiet hvor vi trackede lidt vokal. Han var rigtig cool og syntes at det var fedt at vi ville have ham med.
Lidt anderledes forholdte det sig med Marcus Bischoff for ham fik vi aldrig mødt rent personligt. Vi har tidligere spillet en enkelt koncert med Heaven Shall Burn i Aalborg som vi syntes rigtig godt om. Det kom også ret naturligt så at spørge Marcus da de også er signet til Century Media, men da de selv på det tidspunkt var i fuld gang med deres kommende album så måtte vi sende ham nogle filer via mail som han så lagde noget vokal indover!

Albertsen: I er altid blevet sammenlignet med bands som Opeth, Soilwork og især Nevermore. Er I ved at være trætte af dette prædikat og lyder I ikke mest af alt bare som Mercenary?

Jakob: Jeg synes helt klart at vi har vores egen lyd og tror da heller ikke at folk mener at vi lyder som et plagiat af de nævnte bands. Jeg tror dog at det er meget naturlige sammenligninger da vi befinder os i den ende af genren hvor der er fokus på melodierne samtidig med at der er noget tyngde, aggression og ”smadder” på engang imellem. Selvom vi selv har en del af de nævnte bands katalog stående hjemme på hylden og er inspireret heraf så er det absolut ikke fordi vi bestræber os på at lyde som dem. Vi har vores egen lyd, musikkonstruktion og en helt anden vokal end nogle af disse bands og hvis folk synes at vi bare lyder som Mercenary så er det jo også en fed kompliment.

Albertsen: I valgte igen at bruge Jacob Hansen som producer som om muligt har fået endnu mere dynamik og varme ind i musikken end på forgængeren. Hvorfor har I valgt at arbejde med ham igen og hvorledes synes I selv at lyden differentierer sig fra ”11 Dreams”?

Jakob: Vi valgte Jacob igen da det er gået rigtig godt alle de tidligere gange hvor vi har benyttet ham. Han er super dygtig og han fortsætter med at udvikle sig samtidig med at han har en rigtig god fornemmelse for hvordan vores musik skal lyde. Han formår at udvikle en fyldig lyd med god bund og ”punch” uden at produktionen mudrer og vi synes selv at dette passer perfekt til vores musik og genre. Jeg synes faktisk ikke at der findes så mange andre producere som ville kunne lave en lyd der klæder vores musik som den Jacob giver os. Måske ville det lyde fedt med en anden producer, men det ville blive noget andet og det skulle kun være for at udfordre os selv og bryde de vante mønstre og arbejdsforhold.

Albertsen: Ligesom sidst er ”The Hours…” udgivet igennem Century Media Records. Har I været tilfredse med samarbejdet hidtil og hvor mange albums lyder kontrakten på?

Jakob: Udover den nye så har vi kontrakt på yderligere 2 plader og ja; vi er rigtig godt tilfredse med Century Media. Det er et godt selskab som har bevist sit værd med at bygge bands op såsom Nevermore og Arch Enemy, men derudover er de super professionelle at arbejde sammen med og har et godt team. De har gjort et godt stykke arbejde med vores forrige plade, men også allerede med den nye i form af bl.a. PR og interviews. Alt i alt er det et rigtig godt samarbejde og de foretager sig ikke noget uden at vi bliver involveret først så indtil videre er vi fuldt ud tilfreds, men der er jo ingen som ved hvordan tingene ser ud om nogle år...

Albertsen: Rent kommercielt får man ved køb af den ltd. udgave af ”The Hours…” meget ”Value for money”; 1 times musik, DVD m. 2 koncerter og ”Making Of…” alt sammen indpakket i et lækkert cover/lyd. Hvor meget betyder det for jer at fansene får noget for pengene og er det jeres eller Century Media´s beslutning?

Jakob: Det var vel begges beslutning. Nu hvor vi havde muligheden for at lave en DVD så var det vigtigt at produktet var gennemarbejdet så folk følte at de fik lidt ekstra for de sølle 20,- ekstra denne udgave koster. Vi havde relativt få midler til DVD´en så vi lagde virkelig hovederne i blød for at få et fedt resultat og først og fremmest valgte vi vores koncert fra sidste års Dynamo Open Air. Herudover fandt vi også den anden bootlegkoncert som forefindes på DVD´en og vi besluttede at lade folk komme med bag kulisserne – så kan folk se at vi er stille og rolige fyre samt at der absolut intet ophøjet er at arbejde med musik. Det er vigtigt for os at ting såsom cover, booklet, bandbilleder og evt. ekstramateriale er af ligeså høj kvalitet som musikken istedet for blot at printe nogle fjollede billeder.

Albertsen: Hvad er Jeres egne forventninger til ”The Hours…”?

Jakob: Det er vel egentlig bare at skubbe bandet så langt frem som muligt og spille med en masse fede bands rundt om i verden. Vi har mange elementer rent genremæssigt og går fint i spænd med melodeath- bands som f.eks. Soilwork, In Flames eller Dark Tranquility, men vi passer også fint sammen med mere typiske heavymetal- og powermetalbands da vores musik også indeholder elementer herfra. Alt i alt handler basalt set om at komme ud og spille for så mange som muligt og dermed måske rykke nogle salgstal. Ikke at det kun skal dreje sig om penge, men for hver plade vi sælger får pladeselskabet et større budget som så kan bruges til nye plader eller bedre tourneer.

Albertsen: Mange folk taler om at I med ”The Hours...” får jeres endelige gennembrud – hvad mener I om dette?

Jakob: Jamen hvad vil det egentlig sige at slå igennem som et dansk metalband? Man slår i hvert fald ikke igennem her i Danmark da der ikke er noget mediesupport udover det omfang som forefindes idag. Det er jo ikke ligesom de øvrige skandinaviske lande hvor flere metalbands går på Top10, men det er klart at vi kan mærke en klar forskel på situationen hvor vi udgav ”11 Dreams” og nu hvor vi udgiver vores nye. Selvom ”Everblack” i sin tid fik en pæn modtagelse så startede vi alligevel lidt på bar bund med ”11 Dreams” eftersom ikke ret mange kendte os. Efter udgivelsen af denne fik vi en del opmærksomhed som har resulteret i endnu større mediedækning af den nye.


Albertsen: Tak for interviewet og ikke mindst et fabelagtigt album i form af ”The Hours…” – held og lykke med promoveringen heraf! \m/#1. d.28.08-2006/23:48:38/ | Af: Joni

Skrevet af: Albertsen

Tilføjet: 27.08-2006

Link til band: Klik her

Læst: 3253 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.577516 sek. |