Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12847 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13272 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7795 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Rammstein Jam / Frank Remme og Jesper BallanInterview som RSS
Rammstein Jam / Frank Remme og Jesper Ballan
--------------------------------------------------------------------
I forbindelse med, at Rammstein underholdt et velfyldt publikum på The Rock i København, fik jeg chancen for en lille sludder med Frank og Jesper efter koncerten ude i baggården. Desværre var der åbent ind til The Rock, så det var ikke de bedste omstændigheder for et interview, og dele er også gået tabt i støj og andet gøgl.

UT: Hvorfor laver I ikke jeres eget musik?

FR: Det var egentlig sådan fra starten. Vi kendte ikke hinanden fra start af, det var kun Jesper og jeg der kendte hinanden. Vi havde gået og snakket om at lave et Rammstein Jam. Vi er egentlig kun samlet for at lave Rammstein. Det var egentlig en stor kærlighed til Rammsteins musik. Vi tænkte det kunne bare være fedt at prøve om det ikke kunne lade sig gøre at spille det. Så om det bliver til noget med vores egen musik, det ved jeg sq ik'. Lige nu går det bare meget godt med at spille Rammstein Jam, så det bliver vi ved med lidt endnu.

UT: Hvordan fik I rettighederne til at spille?

FR: Der er jo ikke nogen rettigheder for at spille. Spillestedet betaler Coda'en. Så de eneste rettigheder der er, var at vi skulle hedde Rammstein Jam. Universal har vi haft inde og høre os, det er deres plade-selskab, og de har ikke sagt noget.
JB: De har også skrevet på vores hjemmeside.
FR: De er bare interesseret i at promovere Rammstein Jam, for det vil jo måske øge pladesalget af Rammstein. Så... Der er ikke noget.

UT: Hvordan øver I? Sidder I bare og hører numrene intenst?

FR: Jeg lytter til dem og så tager jeg teksten ud fra det, men musikken...
JB: Musikken, det er mig der står for det...

UT: For alle instrumenterne?

JB: Ja, stort set allesammen. Aflytte og finde tablaturene. De er på nettet. Der er nogen der er flinke til at skrive det for en. Der er selvfølgelig nogle små ting der skal rettes.

UT: I spiller kun Live? I har ikke tænkt jer at lave nogle optagelser og gå lidt videre den vej?

FR: Vi har fået optaget det idag, til en DVD. Det er mest for at vi kan sende det ud til spillestederne. Der er nogle der godt vil købe DVD'er med os, men det er igen noget med Coda, så det skulle ikke være noget problem. Umiddelbart får vi den lavet til demo-brug. Rammstein kan ikke bare sende en cd ud, folk skal også gerne se hvad for noget live-show vi kører også. Det er jo en stor del af det.
JB: Problemet er jo, at vi kan ikke lave det samme de andre steder, med fyrværkeri. Det er for små steder.

UT: I går meget op i at kopiere deres shows?

FR: Ja, så meget vi nu kan.
JB: Ja, fuldstændig.
FR: For at give folk en stor oplevelse af Rammstein. Det er derfor de kommer ud og ser os. Det er simpelthen formålet, at gøre så meget som vi kan for at ligne Rammstein.

UT: Er der noget af det der er jeres eget? Har I nogle små kendetegn, hvor man kan sige, det er jeres, hvor I har fundet på noget der er anderledes?

FR: Vi kører nogle sammensætninger, for eksempel fra "Reise, Reise" til "Keine Lust". Den overgang er vores. Sådan har vi nogle små ting, hvor vi synes det lyder fedt, at vi blander dem sammen på den måde. Og så vores trommeslager, han spiller ikke fuldstændig efter den rigtige trommeslager. Han kører lidt sit eget.

UT: I bruger ikke nogle click-lyde til jeres samples?

FR: Nej.
JB: Vi har snakket om det.

UT: Der var lidt problemer med det der "March" nummer ("links-2-3-4"), hvor samplesene blev lidt synkoperede (forskudte)...

JB: Problemet er, at nogle af tingene, for eksempel i "Du Hast", der er samplesene delt op i dele, for at det kan blive tight, når vi ikke bruge click endnu. Det optimale ville selvfølgelig være at køre en lang sample, men lige så snart f. eks. vores trommeslager kommer ud af takt, så bliver det utight ad h.... til.
FR: Vi arbejder på det, men det er simpelthen også fordi vi lige nu har haft rimelig stor succes med jobs, så det er lige med at kunne når det hele. Så vi øver ud fra de muligheder vi har med samples fra keyboardet. Det er derfor de er delt op, for så kan vi styre det bedre, i stedet for hvis det var en lang sample.

UT: Har I mødt Rammstein nogensinde? Har I snakket med dem?

FR: Nej. Vi har selvfølgelig set nogle koncerter med dem, men det kunne have været fedt... Vi håbede på.. For da vi spillede efter Giants of Rock, herinde til after-party, der håbede vi selvfølgelig på, at de ville komme ind, men det gjorde de desværre ikke.

UT: Ved I om der er andre kopi-bands af Rammstein?

FR: Jeg kender ikke til nogen i Danmark, men der er et stort et i Tyskland, som faktisk har spillet for Rammstein. Nogle der hedder Feuer Engel.
JB: Jeg har hørt om to bands der skulle starte op, men det blev aldrig til noget.
FR: Der er nogen der har sagt de er startet, men det er ikke nogen vi har hørt noget til. Vi må nok sige at være de "officielle".

UT: Hvad er planerne for bandet?

JB: Jeg vil have at vi skal have i hvert fald et sæt på 25 numre.

UT: Hvor mange har I nu?

JB: Vi har 18.
FR: Ellers skal vi bare ud og spille så meget som muligt. Ellers har vi ikke sådan... Vi gør det jo for sjovt, det er fedt at stå og optræde. Jo flere der gider høre os jo bedre.

UT: Har I heller ikke nogen planer for at udvikle bandet?

FR: Jeg ved sq ikke om, på et tidpunkt, for det er nogle rimelige dygtige musikkere, der er i bandet, om vi måske på et eller andet tidspunkt, kunne gå hen og prøve at lave vores eget. Det er selvfølgelig lidt farligt, når vi har slået os på at være Rammstein Jam, og så begynde at lave vores eget. Det ved jeg sq ikke... Der ligger ikke noget i luften i al fald. Ikke på den måde.
FR: Kun sådan noget med at udvikle os til at blive bedre, sådan noget med at bruge click og blive bedre tl at køre Rammstein. Sådan umiddelbart. Det er en bibeskæftigelse, så der er jo ikke så meget tid.

UT: Hvad har I har koncertplaner?

FR: I Nykøbing Falster til September, Randers til Oktober.
JB: Og Kolding måske og.. Herning også. Emperiet, hvis de stadig har åbent.

UT: Får I billet-indtægter, eller bliver i betalt aftalt.

JB: Det er aftalt betaling ved hvert spillested.
FR: Vores udgifter skal bare dækkes, så det ligger nogenlunde fast.

UT: I tjener ikke rigtig noget på det?

FR: Nej, det løber rundt. Når vi spiller ude, så får vi jo ogsåen sjov aften i byen. Vi drikker for nogle af pengene, men det er jo ikke nogen guldgrube.

UT: Hvad er prisen for en koncert med jer?

FR: Det vil vi helst ikke sige. Det er vores booker der står for det. Det er ham der står for at forhandle om pris med spillestedet.


Skrevet af: Thomsen

Tilføjet: 08.05-2006

Link til band: Klik her

Læst: 2736 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.417342 sek. |