Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12889 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13316 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7848 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Beyond Fear/Tim Interview som RSS
Beyond Fear/Tim
--------------------------------------------------------------------
Frandix: Først og fremmest tillykke med jeres debutalbum.

Ripper: Tak.

Frandix: Jeg har selv anmeldt den på vores hjemmeside og gav den 6/6.

Ripper: Kanon, tak!

Frandix: Det er indtil videre det bedste album jeg har hørt i år.

Ripper: Okay tak, det er jeg glad for.

Frandix: Der er ingen tvivl om at Judas Priest har spillet en stor rolle i din musik og karriere. Det fremgår også tydeligt på albummet, der lyder meget hen af det arbejde du har lavet med Priest og Iced Earth samt med en del old school Megadeth guitariffs på sidste halvdel.

Ripper: Ja, jeg synes at albummet repræsenterer den musik jeg selv holder af, og at det netop vil være sådan et album jeg selv ville gå ud og købe. Jeg ville gerne have et album, som jeg personligt gerne ville lave det, og derfor kontaktede jeg John Comprix, som skriver og spiller fremragende. For mig symboliserer albummet anno 2006 de bands, som jeg er blevet inspireret af fra Judas Priest til Black Sabbath og Pantera. Det er det som jeg synes er godt ved albummet.

Frandix: Ja, albummet er meget ligetil.

Ripper: Ja det er rigtigt, men alle de bands som jeg har været involveret i har også spillet klassisk metal, så det var naturligt at føre processen videre.

Frandix: Det er netop også den slags metal som jeg holder mest af, og derfor gav jeg også albummet så god en anmeldelse. Sangen “Dreams Come True” lyder meget hen af sangene ”Close To You” og ”Lost And Found” fra “Demolition” albummet. Jeg ved at sangen omhandler dig som person. Er alle dine store drømme blevet opfyldt? Du har jo været i dit drømmeband Judas Priest, så man kan vel sige at du har opnået det største du kunne tænke dig som sanger?

Ripper: Ja, det kan man vel egentlig godt sige. Jeg har selvfølgelig drømt om mange ting, men at lave det første album med Priest var ”fucking amazing”, og ja det var vel nok det største der kunne ske for mig. Derudover er jeg også lykkelig for mit familieliv og min kone og børn, som også er noget man går rundt og drømmer om, så man kan vist godt sige at jeg har været heldig.

Frandix: Det er også godt at man værdsætter det man har og har opnået i stedet for at man bliver arrogant og at det stiger en til hovedet. Det sker jo desværre for mange.

Ripper: Ja, det er helt sikkert vigtigt. Da jeg var med i Judas Priest var jeg da også nede på jorden og undlod at være arrogant osv. Det gælder også når man er på turné sammen med andre bands, som fx Anthrax i dag, der også er meget nede på jorden.

Frandix: Jeg har læst at du havde det ok, da du splittede med Priest. Men stadigvæk, det var jo din barndomsdrøm der endte der, dog lykkeligt, men alligevel, det må have gjort lidt ondt i hjertet?

Ripper: Det skete faktisk på et perfekt tidspunket, da jeg allerede havde indspillet vokalen på ”The Glorious Burden” med Iced Earth. Det var ikke sådan at jeg sad fast og intet havde at tage mig til da jeg forlod bandet. Jeg var heldigvis i fuld gang med mange andre ting. Jeg savner da at være sammen med bandet, da vi havde opbygget et godt venskab, men at få Halford tilbage var hvad fansene ønskede sig, så det var ok. Jeg vidste at Halford før eller siden nok ville vende tilbage.

Frandix: Var du allerede i Iced Earth da du splittede med Priest?

Ripper: Jeg var endnu ikke medlem af bandet på det tidspunkt. Jeg havde bare lagt vokal til albummet.
Allerede på dagen, hvorpå Priest og jeg blev skilt var der rent faktisk rigtig mange som ringede til mig og tilbød at jeg kunne være med i deres bands. Så jeg var på ingen måder låst fast uden noget at give mig til. Det var også klart, at med min tid i Priest og mit arbejde med Iced Earth havde jeg opnået en vis status, hvilket har gjort det muligt for mig at starte mit helt eget band.

Frandix: Jeg synes i øvrigt også at din vokal på ”The Glorious Burden” er fremragende, men jeg var nu alligevel meget overrasket over at finde dig i Iced Earth, da din vokal på ingen måde minder om Matt Barlows. Hvordan kom det til at du blev hyret af Iced Earth?

Ripper: Jon så mig helt tilbage i 1997 og havde efterfølgende altid en vokal som min i tankerne da hen skrev sange. Matt havde også samme vokalmæssige rækkevidde som jeg selv, men lød bare en smule anderledes. Han skreg ikke så meget som jeg, men sang generelt mere med en dybere vokal. Jon havde altid vidst at han ville have mig med på en plade ved lejlighed og da jeg splittede med Priest var der ingen vegne uden om. Jeg var det perfekte valg til ”The Glorious Burden” i hans øjne.

Frandix: Hvad skete der egentlig med Barlow?

Ripper: Han tabte vist bare gejsten og havde nok egentlig mod på at lave noget andet. Jon fik ham dog overtalt til at lægge vokal til ”The Glorious Burden”, men det endte med at han simpelthen ikke virkede nok engageret, så Jon ringede til mig og spurgte om jeg ikke ville lægge vokal til i stedet for.

Frandix: En sang som ”Telling Lies” fra Beyond Fear albummet virker meget anti-Bush-agtig. Er det en politisk sang?

Ripper: Jeg vil ikke sige at den er politisk og at den symboliserer min politiske holdning. Det er mere et udtryk for når man ser fjernsyn, hvor først den ene side lyver, hvorefter den anden side lyver. Det er mest af alt bare en udtalelse om hvordan det hele foregår og om hvordan demokraterne ser Bush. Det har ikke specielt meget at gøre med min politiske holdning, da jeg ikke er særlig politisk. Hvis jeg var meget politisk minded ville jeg heller ikke fortælle om det.

Frandix: Så vil du ikke fortælle mig om du stemte på demokraterne eller republikanerne? Ville du stemme på Bush i dag?

Ripper: Nej.

Frandix: Teksten i “When the Eagle Cries” fra "The Glorious Burden" synes at være ret patriotisk og Jon Schaffer syntes at være ekstremt patriotisk.

Ripper: Nej, det har mange folk misforstået. Sangen omhandler ikke at vi er for Bush. Jeg er selv meget patriotisk, men sangen ”When the Eagle Cries” handler mere om at stå sammen og sørge over det som er sket. Altså hvis en tilsvarende terrorhandling var sket i Frankrig ville de jo også gøre det samme. Så det er ikke ens betydende med at være særlig politisk. Jon stemmer da for Bush, men han går ikke rundt og snakker om det, med mindre nogen bringer det på banen. Det synes jeg meget om, da jeg heller ikke selv vil gå rundt og snakke politik hele tiden.
Albummet ”The Glorious Burden” handler om verdenshistorien og Jon er meget interesseret i historie. Da vi var i Frankrig tog vi på et museum, hvor Jon ved at se på soldaternes uniformer kunne fortælle hvem de var osv. Så han kender sin verdenshistorie. Det er helt utroligt!

Frandix: Jeg synes meget om jeres cover på Beyond Fear albummet. Det drager helt klart parallel til 80’er inspireret heavy metal. Hvem har lavet coveret?

Ripper: En gut ved navn Jeremy Morgan har lavet coveret. Han sendte mig mange forskellige forslag til min hjemmeside. Det var så da han sendte mig kraniet, at jeg fandt ud af, at det var noget i den retning som jeg ville have. Jeg ville ikke have noget abstrakt, som kunne bruges til et maleri o.l., men mere noget som man kunne sætte på sin jakke eller T-shirt.

Frandix: Har du så tænkt dig at beholde det samme kranie på hvert albumcover, som fx vi ser Iron Maiden og Megadeth gøre det?

Ripper: Nej, det tror jeg ikke, men det vil nok altid være en mulighed. Det kommer helt an på hvordan jeg ser det enkelte album. Coveret på ”The Glorious Burden” var jo fantastisk og passede perfekt dertil, men jeg vil nødvendigvis ikke bruge de samme ting på hvert cover fremover. Det vil hovedsageligt være logoet og symbolet med korset der vil pryde vores fremtidige covers. Kraniet kan vel altid bruges på en eller anden måde. Han havde også lavet et udkast hvor korset var i panden på kraniet. Jeg vil i det hele taget bare have at det skal være simpelt og ligetil.

Frandix: Jeg finder navnet Beyond Fear meget passende til musikken på albummet. Hvordan kom du på det navn?

Ripper: Ja, jeg havde rodet med navne som Beyond All Fear og Beyond the Fear og endte med at forkorte det til Beyond Fear, som jeg synes er et meget passende navn til bandet, da det er kraftfuldt og passer godt til den musik vi spiller.

Frandix: Har I planer om at lave en musikvideo til albummet?

Ripper: Ja, vi filmede sangene ”And…You Will Die” og ”Coming At You” ved vores koncert i London Astoria på denne turné og vi vel formentlig lave to musikvideoer ud af dem. Begge sange er lidt forskellige, men jeg synes meget om ”Coming at You”, da den er meget ligetil og heavy.

Frandix: Okay, de sidste to spørgsmål til dig (med reference til sangen ”The Faith”). Der er kun ét rigtigt svar til hvert spørgsmål, hehe.

Ripper: Hehe, ok.

Frandix: What do you believe in (what I do)?

Stilhed (the Ripper tænker på hvad fanden jeg snakker om).

Frandix: Der er kun ét korrekt svar og det har noget at gøre med jeres album.

Ripper: Hmm… ”What I do”?

Frandix: Præcis, haha, and why (I have the faith)?

Ripper: ”Ohhh man”, jeg har ikke hørt den sang i et stykke tid...

Frandix: Hahahaha.

Stilhed (the Ripper tænker sig om).

Ripper: ”I have the faith”?

Frandix: Nemlig, tillykke du har vundet, haha.

Ripper: Sådan skal det være, haha.

Frandix: Mange tak for interviewet.

Ripper: ”THANK YOU MAN”, jeg er sgu glad for det.

Skrevet af: Frandix

Tilføjet: 21.04-2006

Link til band: Klik her

Læst: 1291 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.407157 sek. |