Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12843 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13265 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7792 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Varg Vikernes/BurzumInterview som RSS
Varg Vikernes/Burzum
--------------------------------------------------------------------
Når chancen for at interviewe den notoriske Varg Vikernes byder sig, er det de færreste der vil takke nej, og det gjorde Metalzone naturligvis heller ikke.

Den berømte/berygtede Burzum-bagmand med det borgerlige navn Kristian Vikernes, er kendt for at foretrække at leve tilbagetrukket uden for mediernes søgelys, men har i fortiden fået mere en sin del af selvsamme søgelys. I 1991 dannede ham én-mands projektet Burzum og der blev straks lagt mærke til ham i den spirende norske black metal undergrund. Dette udmøntede sig i en plads som bassist i bandet Mayhem i 1992, hvor han optrådte under synonymet Count Grishnackh. Vikernes' karriere i Mayhem sluttede da han 10. August 1993 myrdede Øystein Aarseth, aka Euronymous, der dengang var hovedmanden bag den norske black metal bevægelse.

I 1994 blev Vikernes dømt til 21 års fængsel for mordet og for fire tilfælde af kirkeafbrændinger. Under sin tid i fængslet skabte han ikke meget musik, da han ikke måtte have en guitar i sin celle, men han udgav et par albums (Dauði Baldrs og Hliðskjálf) med dark ambient musik, indspillet på den synthesizer han havde tilgang til. Dog blev to af Burzums mest berømte albums udgivet i starten af hans fængselsperiode (Hvis Lyset Tar Oss og Filosofem), men disse var indspillet i årene før han røg bag tremmer. Under sin tid i fængslet udviklede Varg Vikernes også sit syn på religion og andre racer. Han er erklæret racist men benægter at være nazist, er ikke satanist men kalder sig selv odinist.

I 2009 blev han prøveløsladt fra fængslet og har siden udgivet Belus (2010) der oprindeligt skulle have haft titlen Den Hvide Gud, men den title blev droppet da Varg ikke ville misforstås, Fallen (2011) og opsamlingsskiven From The Depths Of Darkness (2011), der er en samling genindspilninger af gamle numre. Nu er Burzum så igen pladeaktuel med Umskiptar, og det var i denne forbindelse at Metalzone e-mailede med den mest berygtede mand i black metal.

MZ: Fortæl mig om det nye album. Hvad betyder Umskiptar?

VV: Umskiptar er gammelnorsk (og dermed også gammeldansk) og betyder omskifter, altså omskiftninger eller forvandlinger (som latinsk metamorphoses).

Umskiptar er en plade med omkring 65 minutter musik, fordelt jævnt på mere traditionelt metalmusik og det jeg vil kalde for «musikalske fortællinger» eller «digtlæsning til musik». Teksterne består af hele Voluspå og pladen må ses som en musikalsk fortolkning af dette digt. Konceptet er naturens forvandlinger, som bliver beskrevet i mytologisk form i Voluspå.

MZ: Hvordan er livet for dig nu, efter så mange år i fængsel?

VV: Det går godt. Jeg er jo norsk så jeg har jo egentlig levet hele livet i et fængsel, alias Sovjet-Norge, så det var nærmest lidt godt at få fri fra alt socialist propagandaen og den værste idioti i nogle år, mens jeg sad indelåst. Nu er jeg ude igen, og det er klart det er lidt besværligt, men det går som sagt godt.

MZ: Hvor finder du inspirationen til din musik?

VV: Tja... det er vel egentlig ikke noget specielt; jeg sætter mig nu bare ned og laver musik nu og da, og bliver mer eller mindre inspireret mens jeg spiller. Hvis du lurer på hvad som ellers inspirerer mig så må jeg vel sige romantiske forestillinger om fortiden, om det som en gang var, og som næppe kommer tilbage. Det tabte og det fortabte.


MZ: Hvordan skaber du en sang? Spiller du et instrument af gangen? Skaber du den først på f.eks. keyboard? Eller skriver du noder?

VV: Som regel (men ikke altid) laver jeg ny musik på guitar; jeg spiller riff's ind på min PC (som har et musikprogram) og sætter dem senere sammen så de bliver til sange. I studioet indspiller jeg et instrument af gangen og lægger så vokal på.

MZ: Savner du aldrig input fra andre musikere, som man jo har når man er med i et band?

VV: Nej, slet ikke. Jeg er bare glad for at slippe for at måtte forholde mig til andre. «Jo flere kokker, desto mere søl», som det heder på norsk.

MZ: Du genudgav nogle af dine første numre på albummet From The Depths Of Darkness. Hvorfor følte du at de skulle genudgives? Føles de stadig aktuelle? Er det stadig din stil? Og hvordan synes du resultatet blev i forhold til første gang du indspillede dem?

VV: Problemet var at vokalen på den første plade og den tekniske kvalitet på den anden var så dårlig og til tider så irriterende at jeg ikke orkede at høre på det selv engang. Sangene i sig selv var jeg meget godt tilfreds med, og jeg mente de blev uretfærdigt behandlet af de to første indspilninger, så jeg tog de sangene jeg bedst kan lide og indspillede dem påny. Først og fremmest fordi jeg ønsker at lytte til dem selv! Resultatet er jeg meget godt tilfreds med.

MZ: Kunne du nogensinde forestille dig at tage på tour?

VV: Måske kunne jeg finde på en slags forestilling, men næppe en traditionel turné, med band og koncerter o.s.v. Jeg er ikke videre glad for at gå til koncert selv, og endnu mindre for at optræde, så jeg har ingen planer i denne sammenhæng. Dog udelukker jeg ingenting.

MZ: Kommer vi nogensinde til at se en musikvideo fra dig?

VV: Vi planlagde noget i den stil, men det er ikke blevet til noget endnu. Vi må se hvad der sker fremover.

MZ: Føler du nogen form at fælleskab med andre i black metal-samfundet? Og definerer du selv din musik som black metal?

VV: Nej, jeg definerer min musik som «skaldic metal» og har slet ingenting til fælles med eller noget til overs for «black metal» som genre. Ej heller føler jeg noget fællesskab med nogen i «black metal»-samfundet, eller i andre metal-samfund for den sags skyld. Vi kan vel egentlig sige at jeg først og fremmest føler fællesskab med de som er af samme race eller art som mig, uanset hvilken slags sub-kultur de tilhører.

MZ: Du har skrevet en bog, Sorcery and Religion in Ancient Scandinavia. - Kan du uddybe lidt om hvad den handler om? Findes den kun på engelsk eller kan man købe den på originalsproget også?

VV: Den findes kun på engelsk. Det er ingen tolerance for ægte norsk kultur i Sovjet-Norge, så jeg har ikke fået udgivet den på norsk.

Bogen er en beskrivelse af vore forfædres traditioner (seið), som senere blev til religion (ásatrú), og så en beskrivelse af og forklaring på de gamle traditioner, den gamle kalender, runetegnene og selvsagt også mytologien. Bogen indeholder også en liste over de omtalte guddomme, deres navnes betydning og betydningen av deres græske navne.

MZ: Kommer der nogensinde en selvbiografi fra dig?

VV: Nu må vi se. Jeg har ingen planer om at skrive sådan en bog, og det er vel lidt tidligt endnu, men nu må vi som sagt se.

MZ: Har du allerede nu et nyt album i tankerne? I så fald, kan du løfte lidt på sløre angående det?

VV: Denne gangen har jeg faktisk ikke et nyt album i tankene. Jeg har ikke engang begyndt at tænke på det.

#1. d.10.06-2012/05:58:20/ | Af: nocturnal

Skrevet af: Stampe

Tilføjet: 09.06-2012

Link til band: Klik her

Læst: 13118 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.850535 sek. |