Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7816 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Rapport: Optakt til WOA Battle Metal V
Optakt til WOA Battle Metal V
--------------------------------------------------------------------
Efter et par ugers pause nærmer vi os den store finale i Punmpehuset på lørdag, men inden da er der lige en enkelt indledende runde mere. Denne gang foregår det i Roskilde på Gimle, torsdag d. 3/5 kl. 20 (dørene åbnes 19.00). Endnu en gang er det vigtigt at komme til tiden, så man ikke går glip af nogle af de glimrende upcoming bands der dyster om en tur til København (i første omgang).
Billetprisen er på kun 100kr og giver også adgang til koncert med Interbeing og Invisius på Gimle 5/5 (samme dag som WOA Metal Battle finalen i Kbh). Det giver ret mange bands for de samme 100 kr.
Sidst på aftenen kommer Dawn of Demise og underholder folket, og de alene burde kunne lokke folk til at vove sig ud denne torsdag aften (når man er færdig med at spise hveder i familiens skød).

Det hurtige overblik viser, at der er tale om meget forskellige bands, der dog alle har nogle progressive elementer i sig. Alt i alt tegner det sig til at blive en rigtig interessant aften, hvor den lidt for indespiste danske metalscene viser nogle mere spændende sider af sig selv. I denne gruppe af bands er der flere, der fortjener mere opmærksomhed fremover.

Aftenens første band er Barricade, der med navnet får undertegnede til at tænke på det kristne hardcore band, Barricades, der for en del år siden var i fjernsynet. Drengene her har dog intet med den sag at gøre, selvom de også har lidt inspiration fra hardcore-verdenen kombineret med lidt af hvert. Faktisk må jeg nok opgive at definere deres genre (hvilket de garanteret sætter stor pris på).
Bandet udgav en EP, ”Schism” i 2010 og sidste år udgav de endnu en EP, ”Dead Owls Road”. På bandets hjemmeside her, kan man downloade begger EP'er og derigennem få en lille forsmag på hvad der venter i Roskilde.

Herefter er det tid til Cold Night for Alligators, der har konkurrencens længste band-navn. Deres musik har inspiration fra mange retninger, men mødes i en gren af noget Hardcore (Techcore) med progressive elementer. Især nogle af deres mellemspil er ret alternative...
Her i Maj måned skulle bandet gerne udgive deres første skive, men indtil da kan man opleve musikken på deres facebookside her.

Det ser ud til, at det bliver en aften med lidt mere alternative bands, for What Worm Inherit er bestemt også alternativt inden for metal. Første hånds intrykket er ret traditionelt, men alligevel begynder det at overraske og forvirre lidt. Der er numre med rolige groove, mens andre har mere traditionel melodisk dødsmetal over sig. Sangstilen skifter også en del undervejs, og har lidt skæve taktarter. Alt i alt meget progressivt.
I sommers udgav bandet en EP, ”An Ounce of Mud” og stået for opvarmningen til Napalm Death. På bandets MySpace-side kan man få en god portion af deres musik, så man lige er forberedt på hvad man skal opleve på torsdag. Siden findes her.

Københavnske Defecto har allerede forbindelserne i orden, og er nok også det højst seedede band for denne aften. Musikken er melodisk og storslået Hardrock/Metal med inspiration fra fra flere progressive bands. Jeg ville nok være lidt tilbøjelig til at sætte dem lidt i kategori som Powermetal i nogle af sangene.
Bandet arbejder på et studie-album, som der forventes meget af. Naturligvis har bandet en Facebookside, hvor man kan tjekke dem ud. Siden findes her.

Aftenens sidste band er Trusted Few, der i 2010 udgav et selvfinancieret album, ”And then we Forgot”. Skiven er naturligvis blevet anmeldt på metalzone og kan læses her. I anmeldelsen beskrives musikken som Screamo, hvilket jeg dog mener er lidt ved siden af, da jeg fornemmer flere metalrødder (og markant renere sang). Men når det er sagt, så er jeg selv i tvivl om genren, men ville sige noget i retning af NuMetal.
Der er ren-sang og growl i dejlig variation og masser af aggressiv stemning. På bandets MySpace-side kan man få en fornemmelse af hvad bandet har at byde på. Siden findes her.

Til allersidst kommer Dawn of Demise endnu en gang og underholder de publikummer der holder ud til den bitre ende. I mellemtiden trækker juryen sig tilbage og finder aftenens vinder, der bliver annonceret efter koncerten.
Herefter får hvert deltagende band mulighed for at få lidt feedback fra juryen. Og det er måske konkurrencens vigtigste element, for det er det alle de deltagende bands kan bruge til noget, hvorimod sejren jo kun er for det ene band...


Skrevet af: Thomsen

Tilføjet: 01.05-2012

Læst: 50651 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.389456 sek. |