Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7814 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Rapport: Optakt til WOA Battle Metal I
Optakt til WOA Battle Metal I
--------------------------------------------------------------------
Nu nærmer tiden sig for første indledende runde af Wackens lokale band-konkurrence i Danmark. 25 bands konkurrerer om at komme til Tyskland, hvor vinderen skal spille på Wacken-festivalen. Metalzone vil være tilstede under alle dele af konkurrencen, og er også repræsenteret i juryen. Op til hver runde af konkurrencen vil der være en optakt med en kort præsentation af aftenens bands med links til deres musik.
Og her er så den første optakt...

Første runde foregår i Studenterhuset i Aalborg onsdag d. 4. april. En onsdag? Ja, men nu er det jo også Skærtorsdag dagen efter, så der skulle være rig mulighed for at sove ud (hvis man ikke er konditor eller sygeplejerske). Aftenens konkurrerende bands er Vanir, Rotting Hope, Spit Rusty, Process og Electric Hellride.
Hertil kommer aftenens headliner Dawn of Demise og underholder imens juryen voterer.
Dørene åbnes kl. 19.30 og første band går på allerede kl. 20, og de mange bands kan nydes for 80 kr. (+ evt. gebyr).

Vi lægger ud med Vanir, der i mine øjne også er den største afvigelse fra de andre bands. Bandet udgav sidste år deres debut-album, ”Særimners Kød”, der blev anmeldt af Metalzone. Anmeldelsen kan læses her. Musikken kan ikke betragtes som meget andet end godt gedign Folkmetal med growl-vokal, men med meget stort fokus på de mange folkelige instrumenter.
På bandets hjemmeside kan man læse mere om dem og høre et par af bandets numre. Hjemmesiden findes her.

Aftenens andet band er Rotting Hope, hvilket må siges at være en skarp kontrast til Vanir. Deres musik er blevet beskrevet som ”old school brutal death metal” med ”slam elementer” (ved ikke helt hvad det er for elementer) i forbindelse med en koncert tilbage i 2010, der blev anmeldt på Metalzone. Anmeldelsen kan læses her.
De har en facebookprofil her. Vil man have en smagsprøve på deres musik skal man ret lang tilbage i deres tidslinje (omkring November 2011), men forsangeren har lovet at lægge sangene op på ny, så de er nemmere at finde. Dem jeg fandt bliver ikke afspillet særlig godt... På Youtube kan man også finde en sang; søg på Rotting Hope.

Spit Rusty er aftenens nyeste band. Bandet har først fundet sammen i 2011, og efter et par måneders musikskrivning gik de i gang med koncerter. I Oktober udgav bandet deres første EP, ”Underwhelmed”, der er blevet velmodtaget, men desværre ikke anmeldt på Metalzone. De kalder selv musikken for Hard Rock, men det er også den eneste sikre betegnelse, der ikke skræmmer så mange væk. Jeg vil nok sige der var lidt mere NuMetal over det, kombineret med Hard Rock og en lille snert Progressivt.
Onsdag aften konkurrerer de om en tur til Wacken, men allerede dagen efter skal de deltage i en anden konkurrence om at finde Randers' bedste rockband.
På bandets Facebookside kan man læse mere om bandet og høre en del af deres numre. Siden findes her.

Aftenens næst-sidste konkurrerende band er Process, der bringer en gang ”teknisk melodisk døds-/thrashmetal” til scenen. Umiddelbart tænker jeg, at musikken bærer mere præg af NuMetal, men genrerne er i opblødning og det kan være svært at sætte den rette mærkat på. Umiddelbart tænkte jeg lidt på sangeren fra Vollbeat, da jeg hørte deres musik på nettet, men på Metalzone anmeldelse af bandets eneste album (fra 2011) fremgår det tydeligt at stemmen IKKE minder om Michael Poulsen! Anmeldelse kan for øvrigt læses her.
På bandets facebookside kan man læse lidt om bandet og høre et pænt udvalg af bandets sange. Absolut et godt sted at blive lidt forberedt. Siden kan ses her.

Som rosinen i pølseenden har vi Electric Hellride, der i slutningen af 2010 udgav en EP. Sangen er rå og hård og minder lidt om Metallica (hvilket er et kompliment) og umiddelbart tænker jeg en gang nyere thrashmetal, af den pænere slags. På bandets hjemmeside kan man få en lille forsmag på bandets lyd og baggrund. Selve hjemmesiden er ikke så logisk opbygget, men kig under ”Contact/Press” for at finde to numre. Hjemmesiden kan findes her.


Her vil der sikkert være nogen der begynder at tænke lidt bekymret på de blødende øregange... men vi er ikke færdige endnu! Dawn of Demise kommer og underholder en times tid. Det er ikke et band der behøver en større introduktion, og jeg synes man burde komme til Studenterhuset for at opleve hvad ”undergrunden” har at tilbyde, og så kan man jo lige tage en gang Dawn of Demise med, når de nu alligevel maser sig op på scenen...

En gang efter midnat kommer afgørelsen. Der bliver fundet en vinder, der skal møde op i København d. 5. maj til finalen, hvor en endelig vinder bliver fundet.

Herefter er jeg ikke i tvivl om, at festen fortsætter. For bandsenes vedkommende skal de måske have en enkelt trøste-øl eller 2, men ellers vil de få mulighed for at få feedback fra juryen. Tanken med den danske konkurrence er blandt andet at deltagerne også skal have noget udviklende med hjem fra aftenens konkurrence (ud over oplevelsen). Så der er sat en del tid af til hvert band...

Jeg ser frem til en godt besøgt aften i det mørke Jylland (alt er mørkt derover) med musikalske oplevelser af hvad den danske Metalscene har at byde på.
For links til alle bands henvises til denne nyhed.


Skrevet af: Thomsen

Tilføjet: 02.04-2012

Læst: 568 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.389860 sek. |