Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12884 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13310 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7841 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Memorial/Dennis PetersenInterview som RSS
Memorial/Dennis Petersen
--------------------------------------------------------------------
Metalzone har fået en lille snak med Memorial sanger Dennis H. Petersen om det nye album ”Shatter the Art”, og det viste sig hurigt, at det ikke er en herre, der er fyldt med pis og papir, men derimod en jordbundet herre, der kan lide sin metal som de fleste.


Nu har jeres plade ”Shatter the Art” været ude et stykke tid, så det må være logisk at vi varmer blidt op med at jeg spørger lidt til den.
Er I stadig glade for resultatet? Har albummet ændret sig efterhånden som I har fået sangene lidt på afstand? Og den naturlige: Noget I ville have gjort anderledes og hvis, hvorfor?

Jeg nyder sku stadig at spille numrene i øveren. Tror ikke vi kan lade være med at lege lidt med numrene når vi spiller live, men aldrig noget der ændrer det egentlige udtryk. Hvis jeg fik chancen for at lave noget om, skulle det være at indspille nummeret Desecration II uden click, da det simpelthen ikke sejler nok i tempoet på pladen.

Nu lagde jeg jo ikke skjul på i min anmeldelse, at jeg ikke synes I opfinder den dybe tallerken. Eller det gør I måske, men jeg er for stor en ignorant til at kunne høre det?
Men seriøst: hvordan ser I selv jeres musik? Er det I jeres ører noget helt specielt, eller er I ikke blege for at indrømme, at I lader jeg inspirere?
Personligt mener jeg jo ikke, at ethvert band bør stræbe efter voldsom originalitet, så længe det de laver, har en kvalitet og en smule eget udtryk
Er det jeres ambition at skabe noget meget originalt, eller har I det fint med at putte jeres eget krydderi på en hovedret, som andre allerede har kreeret?

Ja jeg tror lige du fik det med i anmeldelsen, hehe! Og tak for den for resten, det luner. Jeg syntes vi hele tiden arbejder os tættere på vores egen bryg og ”shatter…” er fanget på et rigtig godt tidspunkt i processen. Vi går sku ikke så meget op i at opfinde noget nyt, det skal bare sige KLASK!

Nu var jeg jo ganske positivt overrasket over ”Shatter…”, men synes dog der mangler noget for at kunne hive jer helt op til stjernerne. Især har jeg problemer med den melodiske råben, som man f.eks. hører i omkvædet på ”When Everyone Starts to Forget”. Hvordan ser du det? Er det vejen frem i Memorial? Kommer der ren sang over omkvædene fremover, eller er det bare et par eksperimenter på vej frem mod jeres helt egen stil?

Haha, når man laver et nummer som det, så skal man jo nok forvente et par stokkeslag. Jeg bryder mig egentlig ikke så meget om en øm omgang skønsang til vores slags musik, så det vil jeg have svært ved at forestille mig sku være hovednerven i fremtiden. Men på lige præcis dette nummer fangede vi bare en fed fornemmelse. Nogen er til røv, nogen er til patter og sådan skal det jo være.

Det klæder jer bestemt ret godt at bevæge sig rundt i midttempoområdet, men jeg må sige, at når I virkelig giver den gas, så er det sgu der musikken tænder mig mest. Hva’ er der med jer? Er I bare for tykke og dovne til at spille hurtigt? Eller er groove den vigtigste ingrediens i Memorial suppen (ja, jeg bliver ved de gastronomiske metaforer)?

Personligt kunne jeg sagtens vænne mig til kun at spille sange i det slæbene, sludgede tempo, men det er de andre vist ikke helt enige i, heh. Det er da også rart med et spark i løgene engang imellem det er da ikke det, men jeg ville hade hvis jeg altid skulle spille i tempo 290. Groove er vigtigt. Hvis et nummer ikke groover, så er det jo kun musikernes teknik og kunnen man sidder og lytter til, og det rager mig en bajer! Så hellere et helt riff i E der gynger som en torskekutter i stiv kuling… Det skal også helst lyde som en!

Hvor bevæger I jer tekstmæssigt? Bookletten lader jo til at være en slags opsummering af hvert nummer, og hvad jeg lige kan lytte mig frem til lader til at være lidt en blanding af temaer. Der er blandt andet et par ”fuck ikke med mig, for så fucker jeg dig up” sange imellem er det ikke? Nu er det jo ikke fordi jeg vil fornærme dig, men på bandfotoet ser du nu ikke ud til at kunne bænkpresse det helt vilde. Jeg mener selv, at man bør have overarme der matcher den slags tekster.
Så hvad handler sangene om, og hvordan fungerer det hos Memorial?
Kommer lyrikken på til sidst, eller er det mere et samspil mellem musik og lyrik der opstår løbende, efterhånden som sangene tager form?

Jeg ved sku ikke hvad jeg kan tage i bænkpres, men jeg kan løfte 6 kasser bajere. Tror det var Kurt der udpegede de tekstbidder der skulle være i bogen, og ved nogen af dem havde jeg nok valgt nogen andre, der afspejlede teksten lidt bedre. Men hvis det er ”Desecration II” du snakker om når du nævner ”fuck ikke med mig” teksterne, så omhandler det bare mine tanker omkring disse katolske præster der putter forkerte ting, forkerte steder hen i små drengebørn. Skulle da også mene at det er til at høre humoren og selvironien ligge i overfladen af den tekst. Mine tekster kan være vidt forskellige. Nogen er skrevet i det meget direkte og bogstavelige sprog og andre er der lidt mere i. Nu vil jeg ikke bevæge mig ud i en længere samtale om alverdens filosofi og brugen af metaforer, for i bund og grund er det bare tanker omkring forskellige ting, som i sidste ende bliver en tekst, men derfor må der gerne være lidt dybde engang imellem. Håber da bestemt ikke folk får et indtryk af, at mine tekster går ud på at spille med overarmene og vise hvor meget jeg kan tage i bænkpres nede i fitness centeret.

Hvordan får et nummer liv hos Memorial? Er I et af de bands der skændes så ofte som muligt i øvelokalet, eller kommer der en fra bandet med et færdigt nummer som bare skal indøves en gang i mellem?

Jeg har sagt det før og jeg siger det igen: Vi er som bidske hunde! Nogle gange er det Cuetos side af træet der er mest pis på, andre gange Mortens osv. Men der kommer sku noget godt ud af det. Bare vent til næste plade.

Trommer blev indspillet hos Christian Bonde og resten hos Jacob Bredahl. Hvorfor dele det op? Hvordan var det at indspille hos de to? De er jo hastigt ved at blive nogle ferme producere, der efterhånden har lige så meget at lave som Hansen & Madsen.
Er I tilfredse med resultatet? Deler I studietiden op igen næste gang, eller går I efter ét studie fremover?

Ved ikke hvorfor Jeppe valgte at indspille hos Bonde, men han er jo trommeslageren så det var fint med mig. Personligt ville jeg helst indsdpille hele lortet ét sted, da jeg har en idé om at det har noget at sige med lyden. Men jeg er jo også fra Sønderjylland og dæ drikke vi æ mælk ve æ ko. Begge steder kan dog anbefales, da det er nogen hyggelige fyre de to.

I er signet på engelske Casket Rec. Hvordan forløber det? Er det en af den slags kontrakter, hvor bandet selv betaler for indspilningen, hvorimod selskabet sørger for PR? Er I tilfredse med aftalen, og for hvor længe er I signet?
Hvordan er ejerskabsforholdet til jeres musik?
Hvordan ville I foretrække en pladekontrakt. Selv betale for indspilningen og eje musikken, eller have selskabet til at betale for alt, hvorimod de kommer til at eje musikken?
Her ville det jo også være nærliggende at spørge til din mening omkring internet og illegale downloads. Er det vejen frem for små bands, at de kan blive hørt overalt, eller gør det det tværtimod sværere at etablere sig som band?

Der har vist været lidt bøvl med Casket i løbet af processen, men det er hovedsageligt Kurt, der tager sig af den slags, så noget egentligt svar kan jeg ikke rigtigt give dig. Jeg syntes det er fed at man kan hente teasers og andet godt på nettet, men det egentlige album skal sku købes i butikken. Følelsen af helt frisk plade fås bare ikke på MP3. Men internettet er sku din ven når du har et band. Det er altså der man bliver hørt, hvis man ikke lige har et fed bookingselskab, der har 200 koncerter til en i året. Men selvfølgelig er der plusser og minusser. F. eks er det blevet alt for nemt at smide ting på internettet, så der findes en stor bunke lort som man skal forsøge at æde sig op til toppen af. Det stinker, men alligevel tager vi gladelig mundfuld efter mundfuld. Det er derfor mange musikere indtager alle de bajere og joints. For at fjerne den dårlige smag i munden. Og det virker!

Hvordan ser det ud på livefronten? Er I et DIY band som selv booker shows, eller er I på vej mod et booking selskab? Hvor vigtigt er det for jer at spille live? Et nødvendigt onde, eller hele grunden til I gider?

Jeg er ret vild med mange af processerne i et band, men live-delen er helt klart den fedeste. Det er her vi kommer tættere på hinanden og holder en fest. Der er sku ikke noget som at se folk blandt publikum give efter for rygetrangen når vi spiller et tungt nummer, og bare står og fyrer op midt i salen. Det er ren ”Walk Hard” haha. Men ja, vi booker selv shows, eller det vil sige at det er så også Kurt der står for den del. Det kunne være man skulle snakke med Royal om en ”Tak Kurt” øl. En med flot guldmotiv af Hr. Sørensen. Jeg skulle nok drikke den, og er sikker på at manden selv også kunne hamre et par stykker.

Hvad har I linet op for fremtiden? Noget særligt du kan løfte sløret for?

Vi tager på en bette tur med Illdisposed og Raunchy til Oktober. Syv koncerter i Tyskland, Østrig og Ungarn tror jeg nok. Der var vist også noget med en koncert i Danmark, men det skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed. Men så meget live som muligt. Ellers skal vi bare skrive nyt, drikke øl og nyde tilværelsen.

Og endelig er ordet selvfølgelig dit.

Jeg har ikke så meget at sige andet end, tak til alle der støtter os. Håber at se en masse mennesker rundt omkring i det danske og udenlandske. Og så er det MOJN!

Dennis


Ja mojn Dennis, og husk: spærm i æ hæk å så er æ væk!!!


Skrevet af: Knudsen

Tilføjet: 21.08-2011

Link til band: Klik her

Læst: 4449 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.407307 sek. |