Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12873 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13304 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7828 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Noctem/Beleth og ExoInterview som RSS
Noctem/Beleth og Exo
--------------------------------------------------------------------
Mens mange, inklusiv en del fra MZ’s staff, er draget til Roskilde havde jeg den ære at blive kontaktet personligt af guitaristen fra Noctem. Et band jeg for nylig er blevet meget optaget af. Han skrev han havde læst anmeldelsen af deres nye skive Oblivion her på siden, som kan læses her, og ville høre, om jeg var interesseret i et interview. Dette kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til, så jeg sendte straks en række spørgsmål til bandets e-mail. Korrespondancen kan læses i det følgende.

MZ: Hvordan arbejder i som band; hvem skriver sangene, og hvem står for musikken?

Exo (lead guitar): Altså jeg skriver strukturen af sangene. Derefter tilføjer vi resten af instrumenterne, og vi prøver altid at bruge nye metoder at skrive vores musik, for at lyde friskere. Efter alt musik er skrevet, skriver Beleth lyrikken og står for vokalen i alle sangene.

MZ: I mine øre har i en meget unik ’’sound’’ af blackened death metal. Var det en ’’sound’ der bare kom til jer, eller måtte i arbejde længe for at finde den unikke Noctem atmosfære?

Exo: Jeg tror en af de vigtigste elementer for at band må være deres ’’sound’’. Hvis du har din ’’sound’’ og den er unik og anderledes end alt andet, så har du muligheden for at udvikle den. Det er noget der er virkelig vigtigt for os, så vi tænker altid over vores ’’sound’’. Selvfølgelig er vi ligeglade med stil og ’’labels’’ som death og black metal, det vigtigste er, at man kan genkende vores ’’sound’’, hvilket vi forbedre med hvert album.

MZ: Vi fortsætter med sangskrivningen. Jeres tekster er utrolig godt skrevet og jeg er virkelig fascineret af det tekstunivers, Noctem bevæger sig i. Hvad er hovedinspirationerne og temaerne, når i skriver teksterne, og er der nogen budskaber med dem?

Beleth: Mange tak! Jeg prøver altid at have et historisk tema. En stor inspiration har altid været Alan Poe eller Lovecraft. Budskaberne er der masser af. Oblivion er et budskab om had og afsky mod den etablerede verdensorden. Ligesom de gamle civilisationer der forsvandt, virker vores tid også tæt på enden. Vores økonomiske system og velfærd falder sammen. Vi er de eneste arter der direkte er skyld i globale miljøskader. Alle civilisationer har deres tid, og vores kommer til en ende.

MZ: I signede med Rising Records for udgivelsen af Oblivion. Kan i fortælle lidt om hvorfor i skiftede selskab og var det en stor forandring for jer?

Beleth: Oblivion er det næste skridt i vores karriere. Der er ikke meget at sige om skiftet, Noishead var simpelthen bare ikke klar til det, og Rising Records tilbød nogle bedre omstændigheder for os. Ja, det er selvfølgelig en stor forandring for os. Rising Records er et fantastisk selskab og vi er meget tilfredse med at arbejde med dem i dag.

MZ: I er et ungt band med blot to fuldlængde album ude, ikke desto mindre har i turneret meget på det seneste. Hvordan har det været at turnere med navne som Gorgoroth, Carach Angren, Finntroll, Malevolent Creation og Napalm Death?

Exo: Fantastisk! Vi er meget mere erfarende som band efter at have turneret med så fantastiske bands. At spille live live konstant er noget der får dig til at springe til den næste level. Bandene var virkelig professionelle og vi have muligheden for at vise vores bedste til forskellige publikum, hvilket er virkelig godt. Hver tour var en helvedes tur!

MZ: Er jeres image på scenen vigtigt for jer når i spiller live (jf. Jeres påklædning), eller går i bare op på scenen og spiller?

Exo: Selvfølgelig. Den æstetik vi viser på scenen er et element der er kombineret med musikken. Image og musik er den perfekte sammenblanding til, på den bedste måde, at udtrykke vores performance, og med performance mener jeg ikke noget teatralsk. Vi er et metal band og for os er musikken det vigtigste, men image er element som vi bruger som en del af vores show. Det er en måde at fremvise vores musik bedst muligt.

MZ: Hvem kommer med ideerne til jeres videoer, og har de nogle budskaber?

Beleth: Vi kommer med ideerne til videoerne, og de har ikke nødvendigvis noget at gøre med emnet i sangen. I Divinity er budskabet meget klart. Sangen og videoen handler om tilintetgørelsen af uskyldighed og guddommelighed, for at finde ’’den anden sides’’ nåde og evigt liv. Jeg synes det er en af vores bedste videoer.

MZ: Videoen til Across Heracles Toward, fra jeres debut Divinity, er meget ekstrem. Er det vigtigt for jer altid at bryde grænser med jeres musik og videoer?

Exo: Absolut! Videoen til Across Heracles Toward var en mulighed for os til at udtrykke vores følelser når vi skriver musikken, hvad der sker i vores hoveder. Vi elsker selvfølgelig gore-film og det en slags tribute til det. Efter Across Heracles Toward, var Divinity meget anderledes, og den næste vil være anderledes igen. Vi vil ikke sidde fast på nogen måde.

MZ: Hvor længe ser i jer selv spille den her form for ekstrem musik?

Exo: Det er ikke noget vi tænker over, eller bekymrer os om. Det her er noget vi gør nu, noget vi vil gør indtil vi ikke kan mere. Så hvis det er muligt, indtil vi dør.

MZ: I afslutter snart 2011 touren. Har i planer om at holde en pause efter det, eller er der andre planer i den nærmeste fremtid, måske et show her i Danmark?

Beleth: Vi er tæt på slutningen Oblivion touren i spanien. Efter sommeren begynder vi at promovere albummet i resten af Europa, og selvfølgelig vil vi gerne spille i Danmark. Vi har ikke tid til pauser.

MZ: Har i nogen favorit/dårlige øjeblikke i Noctems karriere indtil nu? Og måske nogle favorit numre fra jeres albums?

Exo: Der er rigtig mange gode øjeblikke. Når man er i et band oplever man alle mulige forskellige ting, både gode og dårlige. Live in Czech Republic i januar 2010 og touren med Gorgoroth var virkelig gode oplevelser. På den anden side har jeg oplevet dårlige ting med presset fra musik branchen. Lige nu er mit favorit nummer The Arrival Of The False Gods fra Oblivion.

MZ: Mange tak for jeres tid. Har i nogle afsluttende ord til de danse metalheads på Metalzone.dk?

Exo: We're now presenting our new album "Oblivion" motherfuckers! hope you enjoy it and headbang to it as much as you can! See you on tour!!!

Beleth: Stay fucking brutal brothers. Waiting for destroying the Danish stages together!!!

#1. d.05.12-2012/05:42:08/ | Af: VLbHyaUHtYoGJN

#2. d.05.12-2012/12:29:09/ | Af: tkluTnnFHZwhfgza

#3. d.08.12-2012/12:04:53/ | Af: lGwlqpmWK

Skrevet af: Carlsen

Tilføjet: 27.06-2011

Link til band: Klik her

Læst: 1870 gange

Kommentarer: (3)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.392444 sek. |