Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13296 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7817 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Artillery/Michael StützerInterview som RSS
Artillery/Michael Stützer
--------------------------------------------------------------------
Det er bestemt aldrig en lille ting, når et af verdens ældste thrash metal bands tager sig tid til at snakke med Metalzone. Så gør det jo intet, at det samtidigt drejer sig om en humoristisk fyr med begge ben solidt plantet på jorden.
Endnu engang har Metalzone fornøjelsen af, at få en snak med Michael Stützer fra danske Artillery. Og endnu engang er anledningen, at bandet har en ny bomstærk plade undervejs.


Hej Michael. Endnu engang siger jeg tak fordi du tager dig tid til at svare på et par spørgsmål til Metalzone.

Michael: Selv tak, det er en fornøjelse!

Nu har ”My Blood” snurret på min cd-afspiller en hel del gange, og jeg kan helt sikkert sige, at I har lavet et fremragende album!
Så den logiske start på interviewet må være at spørge om, hvordan du synes ”My Blood” adskiller sig fra ”When Death Comes”? Hvad er anderledes, og hvad synes du er bedre?


Michael: Vi er klart blevet endnu mere sammentømret som band. Llting har fået et løft, lige fra vokalen over trommerne og produktionen. Vi har lavet vores første ”episke” nummer ”Mi Sangre”, der varer over 7 minutter. Vores hook lines synes jeg også blevet lidt bedre i forhold til ”WDC”. Tempoet har vi også holdt intakt, selvom vi alle er lidt mere end 25år.
Personligt syntes jeg at ”My Blood ”er en mere rå udgave af ”By Inherritance” og indeholder også nogle af de mest catchy sange vi har lavet!

Nu kiggede jeg i det medfølgende promomateriale, som jeg ellers gerne smider ud til højre. Der står blandt andet, at Artillery er et mere sammenspillet band, og at det reflekteres i det nye materiale. For en gangs skyld er jeg fuldstændig enig i, hvad der står i sådan en tingest. Det virker i det hele taget som om I er mere trygge i sangskrivningen og samspillet, og derfor tør skubbe grænserne lidt.
Har det noget på sig?


Michael: Så er det i hvert fald ubevist, fordi vi laver stadig musikken på samme måde som altid. Det vil sige Morten kommer med de fleste riff og jeg kommer med nogle, Søren skriver de fleste tekster og hele bandet er med til at arrangere numrene. Men vi bliver hele tiden bedre til at lave numrene, eftersom vi får mere og mere rutine og det giver selvfølgelig tryghed!

Når man hører et nummer som ”Mi Sangre”, med dets snørklede men fængende åbningsriff, så får I det sgu til at lyde nemt. Men var det nemt at skrive sangene denne gang, eller har I skulle knokle for at få dem på plads?
I har jo altid kunnet skrive de her temmelig melodiske men også ret snørklede thrash riffs. Er det ikke blevet meget sværere at skrive ”det samme” riff som aldrig må lyde som noget der er blevet lavet tidligere?


Michael: Det er jo altid svært at prøve at være original og kræver et hårdt arbejde, men de første numre var sådan set hurtigt færdige.
De sidste numre blev til gengæld først færdige lige op til studiet og der var da lidt stress på, da vi jo normalt har ti år til at lave et album. Vi er meget kritiske omkring, hvornår et nummer er godt nok, så var vi lidt pressede, men jeg tror også det er sundt at man har en deadline at gå efter.


Som kontrast til de snørklede ting, er der jo også altid masser af simple men effektive melodier på en Artillery plade. Er det nemmere at skrive de simple ting end de mere komplekse? Hvilket forhold har I til melodi? Er den gode melodi det vigtigste for en Artillery sang, eller mere et krydderi der skal gøres kagen mere spændende?

Michael: Melodien har altid betydet rigtig meget for en Artillery sang kombineret med riffsene. For lige meget hvad musik du spiller, vil det aldrig overleve uden melodien om det så er hard rock eller ekstrem metal du spiller. Se bare på for eksempel Slayer eller Exodus.
Vi tænker egentlig ikke på om det er svært eller nemt, men mere i, om det svinger og er originalt eller lignende!

Der bliver også eksperimenteret lidt med anderledes instrumentering i denne omgang. Hvad er baggrunden for det? Var det en øjebliksbeslutning, eller noget I har rodet med gennem længere tid?

Michael: Vi har længe ønsket at prøve at tilsætte nogle andre inputs fra diverse instrumenter og her var så muligheden for at prøve det af.
Der bliver spillet på både bouzuki, mandolo, 12 strenget, akustisk guitar og akustisk bas på denne plade så jo noget af det blev først fastlagt i studiet.

Hvordan skriver I musik? Er der faste øvetider, hvor I står og sveder over de der breaks der altid driller, eller serverer dig og din bror færdige sange for resten af bandet, som de så bare lærer?

Michael: Vi har en fast øvedag hver onsdag, hvor vi både spiller sæt og prøver nye ting, og op til koncerter sætter vi øvningen op efter behov. Derudover mødes vi hjemme hos en af os og prøver guitarriffs og bas i perioderne hvor vi laver nye numre.
Som regel er grundformen på numrene rimeligt fastlagt, men alle er med til at arrangere tingene og specielt trommerne kan jo virkelig ændre et nummer meget!

Som jeg skrev i min anmeldelse, så synes jeg det i meget højere grad lyder som om I er kommet videre. Med det mener jeg, at det lyder som om sangene er skrevet til den nye line-up og Sørens vokal. Frem for en line-up, som skal fungere efter de sange der er skrevet, som det lidt mere var tilfældet på ”When Death…”.
Noget du kan nikke genkendende til?


Michael: På ”When Death Comes” var det hele stadig meget nyt, med en ny sanger og sådan, så det er klart med alt det vi har spillet live siden, er vi blevet så meget mere sammenspillet og det vil jo helt klart kunne høres i de nye numre. Ligesom som Søren har fået prøvet sin vokal mere af, Carsten har haft mere tid til at prøve nye ting af på trommerne, Peter har fundet nogle flere guldkorn på bassen og guitarsoloerne har også fået lagt lidt mere på og så videre.

I har sgu da også fået lidt mere fut i rumpen i denne omgang. Et nummer som det forrygende ”Thrasher” er jo nærmest noget af det mest medrivende i har lavet! Det er jo ikke fordi I nogensinde har spillet slo’ blues, men der er nærmest kun et roligt nummer på denne plade.
Er det spilleglæden og entusiasmen der skinner igennem?


Michael: Jeg syntes helt klart, at med denne line-up har vi virkelig lysten til at spille og elsker at spille gigs. Så jo entusiasmen er helt intakt og det er fedt at du kan høre det, men jeg syntes stadig at det er en afvekslende plade vi har lavet! (måske vi skulle lave et slow blues nummer næste gang?) [Næh…ikke for mind skyld, red.]
Thrasher er jo også skrevet til de fede fans vi har!

For nu at blive ved at skrive musik. De fleste bands tager jo længere og længere tid om at skrive materiale, jo længere deres karriere er. Men jeres sidste album er jo ikke engang to år gammelt. Alligevel lyder den nye plade mere frisk end den forrige. Er I ude på at indhente noget tabt tid her?

Michael: Næ, men nu har vi jo også haft vores pauser, så hvem ved måske er den næste plade klar om et år!
Vi havde jo lovet at vi ville forkorte tiden mellem vore album, så der ikke gik 10 år mellem hver, og det løfte har vi holdt!

Hvad med turneplaner? Flere og flere bands er jo ude og sige, at man er nødt til at spille i hver en afkrog i disse tider, fordi der ikke er nogen der køber plader mere. Men I har jo både familie og arbejde ved siden af, så fortsætter I med at spille enkeltstående koncerter, eller er der mulighed for en større turne?

Michael: Der er masser af forskellige planer omkring turneer, festivaler etc. så i øjeblikket er der flere ting der er ved at falde på plads. Vi har jo fået en tysk booker og det tror jeg åbner en masse nye døre for os!
Der forhandles blandt andet om en turne i Sydamerika i øjeblikket, nogle tyske festivaler og lignende!
I DK er vi jo allerede på Metal Royale og har planer omkring noget tour i September!
Med hensyn til familie er der selvfølgelig nogen hensyn der må tages, men vi er rimelig gode til at arrangere tingene og få det til at hænge sammen!

Der var en ifølge promo materialet en ruslandsturne i firserne, som skulle have været ganske usædvanlig. Har du et par gode anekdoter fra den som du vil dele med os?

Michael: Ja, vi spillede i Rusland i 1989 altså før Jerntæppet faldt. Vi spillede 5 Koncerter hvor der var omkring 3 -5000 tilskuere pr. sted (halvdelen Militærfolk og resten headbangere med nitter og hele svineriet) Vi skulle have spillet 10 jobs i alt sammen med Sort Sol blandt andet, men blev så udvist på grund af, som de kaldte det, vestlig dekadence.
Ved den sidste koncert blev fansene, der havde invaderet scenen så vi rent faktisk ikke kunne se hinanden mens vi spillede, så pludseligt banket ned af militæret og smidt ud (kun for at komme tilbage uden nitter nu med skjorte og smoking og headbangede). Det blev så for meget for de russiske myndigheder, der udviste os.
Vi blev så sat i et tog der kørte fra Sibirien til Moskva (over 3000km) frem og tilbage i 3 dage! (Det var i øvrigt her at numrene ”Khomaniac” og ”Don't Believe” blev til).
Det er en tour vi aldrig glemmer. Husk på vi spillede steder der var tæt på Afghanistan og Kina og der havde aldrig været et Thrash band der før så det var et gevaldigt chok for myndighederne.

Hvordan har modtagelsen så været, hvis du tænker tilbage på de sidste tre års tid? Føler I stadig at I skal kæmpe mod besværlige fans der kun vil have I spiller gammelt materiale og som vil have Flemming tilbage som sanger?
Er der forskel på fans i Danmark og udlandet? På en eller anden måde kunne jeg personligt forestille mig, at de danske fans er nogle værre brokhoveder end de udenlandske….
Nu efter nogle år med Søren som sanger, hvad synes du personligt, han har betydet for bandet?


Michael: Der er selvfølgelig dem der stadig kun vil høre Flemming og dem der kun vil høre det og det nummer og det er selvfølgelig deres ret, men jeg synes egentlig at det er aftagende i takt med at vi har haft denne line-up i siden 2008.
Jeg synes generelt fansene i udlandet er lidt mere åbenmindede, men vi har da nogle rigtige gode fans herhjemme også! Så vi kan ikke klage over modtagelsen den har været ekstrem god!
Sørens betydning har været kolossal, bare se på vores live program for de sidste par år + 2 albums inden for de sidste 3 år. Og sammenlign med de sidste 20 år!
Og vi har det også stadig rigtig sjovt når vi er ude og spille og lignende!

Der var en ting som generede mig ved ”When Death…” nemlig, at det hele blev lidt for pænt ind i mellem. Nu er Søren blevet lidt mere rå at høre på, uden at fjerne det melodiske islæt. Men det der også generede mig, var de er lidt for positive tekster og lidt ”lette” image.
Nu er jeg nok lidt langsom, men det er som om jeg først nu er ved at fatte, at Artillery i det hele taget ikke er et specielt mørkt band. For teksterne indeholder også denne gang nogle positive ting og har et glimt i øjet fra tid til anden.
Er det fordi I bevidst ønsker at distancere jer fra hele det mørke og nogle gange påtagede misantropiske univers, der kendetegner metal musik?


Michael: Selvom vi spiller Thrash behøver man jo ikke kun at skrive mørke tekster, selvom der også er nogle af dem både på ”WDC” og ”MB”. Det ligger ikke til os at tage os selv alt for højtideligt (se bare vores nye video)
Personligt har jeg svært ved at se det fede i det påtagede image som de corpspaintede, eller dem der dyrker det med blod og indvolde over det hele kører, som om det er dybt seriøst.
For mig er det musikken der betyder noget!

Lad os hoppe lidt frem og tilbage i tiden:
I er på Metal Mind Prod. som er et polsk pladeselskab. Og regner man DVD’en med, så er dette jeres tredje udgivelse på selskabet ikke? Hvordan forløber det samarbejde, og hvorfor blev det lige Metal Mind I skrev kontrakt med? Har I tænkt jer at forlænge samarbejdet, eller er der kommet gode tilbud fra andre selskaber siden?
I har jo også været på Roadrunner før pladeselskabet for alvor fik succes med moderne rock og nu-metal i 90’erne. Hvordan var det at være på Roadrunner dengang? Jeg bliver ved med at høre fra andre musikere, at Roadrunner snød deres bands så det drev. Er det noget du kan nikke genkendende til?
Får I stadig royalties for jeres gamle plader? For jeg kunne da forestille mig, at der stadig blev langet nogle eksemplarer af især jeres første tre plader over disken.


Michael: Vi har haft et godt samarbejde med Metalmind og blev faktisk signet af dem af en stor Artillery fan (der desværre ikke lever mere), som signede os før vi rent faktisk havde spillet sammen live overhovedet, så vi nåede slet ikke at få tilbud fra nogen andre selskaber!
Vi indspillede ”By Inheritance” for et rigtig stort budget dengang og fik desværre aldrig rigtig fulgt op på det, men vi har da stadig penge tilgode som vi nu er ved a få styr på!
De tre første plader er jo også ude på Metalmind nu og sælger stadig!


Hvad er forskellen på at være musiker i dag i forhold til for 25 år siden? Nu tænker jeg især på, hvordan illegal downloading og lignende presser selskaberne og decimerer pladesalget. Omvendt er det måske nemmere at promovere sig over internettet osv.
Er det bedre eller dårligere at være musiker i dag?


Michael: En ting er i hvert fald sikkert internettet har i den grad ændret det at være musiker både på den gode og den dårlige måde. Rigtig mange nye bands kan få spredt deres navn i løbet af ingen tid. Man kan dovnloade et album stort set før det er udkommet og man kan rimelig ustraffet skrive diverse kommentarer på diverse cites etc!
For vores vedkommende har det da hjulpet meget med at vise at Artillery er back in action.
Med hensyn til dovnloadning kan jeg selvfølgelig kun opfordre folk til at købe albumsne (har selv over 3000 cd’er), da det støtter scenen. Men ellers er det vigtigste for os stadig at komme ud og trykke den af live!
I forhold til for 25 år siden var der måske 1 – 2 metal koncerter om måneden i forhold til i dag hvor man næsten kan finde 4 om ugen!

I har jo en del fans rundt om i verden. Hvordan har I det med at have denne her kult status? Er det noget der fylder noget, når I skriver musik og spiller live? At I kan spille foran fans, der har fulgt jer i mange år, og som har et nærmest religiøst forhold til jeres musik?

Michael: Det er da enormt fedt og vi er da stolte og dybt taknemlige for den support vi altid har fået og det er lige meget om det er i Tyskland, DK eller Tyrkiet vi spiller, så jo det er en af grundende til at vi stadig har gejsten og lysten til at levere det bedste vi kan!

Hvad byder den umiddelbare fremtid for Artillery? Business as usual?

Michael: Nu gælder det live, så hold øje med vores hjemmeside og mød op og headbang!

Til sidst er ordet frit. Jeg takker for din opmærksomhed, og glæder mig til du gi’r en bajer når vi ses til Royal Metal Fest

Michael: Tak til Metalzone og til alle læserne for deres altid spændene kommentarer.
Støt Artillery og køb ”My Blood”!
Støt den danske metalscene Essence, Impalers, Unbelief, Chainfist etc
Nu må vi ikke drikke før vi skal tilbage på plejehjemmet, men lad os nu se om vi ikke kan få tid til en!
Cheers!

Så er der vist ikke mere tilbage end at opfordre alle til at sikre sig deres (betalte) kopi af ”My Blood”, sikre sig at Michael husker at købe en øl til mig, og så ellers være tilstede, når bandet fyrer den af på de skrå brædder i det danske land i månederne der kommer.
Artillery er tilbage, og det lader til at være for at blive. Vi siger tak for det!Skrevet af: Knudsen

Tilføjet: 18.03-2011

Link til band: Klik her

Læst: 1542 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.408751 sek. |