Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12843 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13265 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7792 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Essence/Lasse SkovInterview som RSS
Essence/Lasse Skov
--------------------------------------------------------------------
Da nordjyske Essence d.30.9 2010 skulle gæste The Rock var jeg ikke sen til at få et interview sat op med frontmand Lasse Skov. Jeg fik en hyggelig halv time i selskab med en snaksalig og lattermild mand. Her følger interviewet.


Kan du ikke starte med at fortælle om bandet Essence. Hvordan startede det hele?

Det startede med, at Mark (guitar) og jeg spillede lidt sammen. Vi var lige begyndt at spille guitar og så spillede vi lidt Metallica. Vi tænkte, at det kunne være fedt at starte et band. Vi gik i skole med Nefer (bas) og Martin (trommer). Jeg er barndomskammerat med Nefer, så jeg vidste han spillede bas. Vi spurgte de to om de ikke ville være med. Og på den måde blev bandet dannet.

Startede I med kopinumre?

Ja. Vi startede med at spille Metallica, Iron Maiden, Motörhead og også noget Death.

Så det var nogle lidt ældre bands I havde fat i.

Meget klassisk.

Men også nogle gode bands.

Ja, det er nemlig nogle rigtig gode bands. Det er bl.a. også dem vi er inspireret af, uanset om det er bas eller guitar man spiller på.
Nu fifler vi også lidt med at få et covernummer med igen. Vi har snakket om at lave Artillerys "By Inheritance". Vi er efterhånden blevet gode venner med dem, så de er ved at lave nogle tabs til os.

Det lyder som et spændende nummer at tage fat på. Artillerys version er sgu fed!
Hvis vi skal snakke lidt om jeres stil, så vil jeg beskrive den som en eller anden form for moderne thrash. I har en frisk lyd, men stadig med kraftig inspiration fra de gamle thrash metal bands. Er det også sådan du ville beskrive jeres lyd?


Ja, det er det. Vi kalder det bare jyde-thrash. Men det er også en form for ”new old-school” thrash. Der er rigtig mange, der kører med på den her nye bølge som jeg kalder pløje thrash metal. Det er bare 10 sange i tempo 210 og så pløjer man bare løs på E-strengen. Du kan ikke kende forskel på sangene. På vores nye plade ”Lost In Violence”, har vi gjort ekstremt meget ud af, at det skal være gode sange at lytte til, frem for, at det skal være sange hvor vi siger ”se hvor meget vi kan”. Det tror jeg også man vil kunne høre. Vi er ved at lave en video til nummeret ”Blood Culture”, som er et meget simpelt nummer, men også rigtig catchy. Det kommer også op på Myspace engang sidst på måneden, sammen med musikvideoen.

Jeg har også lyttet lidt på mange af de nyere bands som spiller den her form for pløje thrash, som du kalder det. Warbringer, Toxic Holocaust osv, men de siger mig ikke det helt store. Du beskriver det meget godt, den måde de spiller på. Jeg vil også medgive dig, at I har en lidt mere frisk lyd. Den får mig konstant til at tænke på de seneste par Kreator skiver. Kan du følge den sammenligning?

Ja, jeg er stor fan af Mille Petrozza!

Jeg mener også de har en frisk lyd på deres seneste skive ”Hordes Of Chaos”, samtidig med, at man kan høre 80’er thrashen køre.

”Hordes Of Chaos” er en mega fed skive.

Jeg kommer sjovt nok til at tænke på netop den skive når jeg lytter til jeres numre.

Er det rigtig. Jamen ”Lost In Violence” er kun ”Hordes Of Chaos” numre haha. Det er en coverplade vi har lavet der.

Ja, jeg kan jo forstå, at I har et godt øje til Kreator haha.

Det kunne være fedt at komme på turné med dem!

Det ville afgjort være et scoop. Vi har allerede snakket lidt om jeres nye plade ”Lost In Violence”, men kan du ikke fortælle lidt mere? Hvad er det for en plade lytteren kan forvente?

Jamen det er en thrash metal skive. Vi har været inspireret af alt muligt under skriveprocessen. Det behøver ikke nødvendigvis være andre bands. Vi har faktisk lidt haft et dogme da vi skrev pladen. Vi ville ikke bare tage et fedt Metallica riff og så lave det til vores eget. Det er der mange, der strengt taget gør. Jeg ved godt det lyder mega cheesy, men vi har forsøgt at lade os inspirere af de omgivelser vi har befundet os i. Eller følelser vi har haft. Tit og ofte gør man jo det, at man hører et eller andet fedt riff fra et andet band og så modulerer du det om, ændrer lidt på det og gør det på den måde til dit eget. Men vi har så prøvet at skrive lidt mere ud fra sindsstemninger.

Det er selvfølgelig meget svære at skrive en plade på den måde.

Det har det været. Vi har brugt halvandet år på at skrive pladen. Det er kun 8 numre plus en intro og en interlude.
Selvfølgelig er der også en del inspiration fra andre bands, men vi har forsøgt at lave noget andet end man har hørt før, selvom det er pisse svært. Men der er selvfølgelig en del thrash metal klicheer. De er der fordi vi synes de er fede, og ikke fordi vi skal please nogen med det.

I har også fået lavet et rigtig fedt cover. Er det også jeres egne ideer?

Det er vores egne ideer. Jeg har en kammerat i USA, der hedder Justin Osbourn som arbejder for Slasher Design, der laver covers til forskellige bands. Jeg skrev til ham og spurgte, om han kunne være interesseret i at tegne et cover til os. Det sagde han ja til. Han har tegnet det helt fra bundene og der er ikke brugt noget fotoshop eller lignende. Han har tegnet det hele i hånden.

Det ser sgu godt ud.

Ja, det er virkelig ”Lost In Violence” haha. Vi har sidebannere med til koncerten, hvor vi har brændende lig. Så bliver det sgu ikke dummere haha.

Sådan skal det jo være.
Hvis vi skal snakke lidt om indspilningsprocessen, så har I jo valgt nogle (i metalsammenhæng) lidt alternative folk (Medley Studios med producer Søren Andersen). Er det et valg I har truffet fordi I ville distancere jer fra den gængse danske metallyd?


Ja. Vi gider ikke bruge dem som alle andre bruger. Der er folk som har en opskrift på, at sådan og sådan skal det lyde og så serverer de det bare for alle bands. Jeg synes hurtigt det bliver skide kedeligt at lytte til. Musikken kan sagtens være god, men produktionen kan godt gå hen og blive lidt triviel.
Vi havde jo hørt, at Artillery var i Medley Studios, hvor der jo er lavet sådan noget som Cardigans, Kelly Clarkson, Roxette og Ace Of Base, hvor man bare tænker ”Eeeeeeej”.
Men der er den her rock gut på 36 år, Søren Andersen hedder han. Ham mødte jeg tilfældigvis en dag, hvor vi var ude at spille. Jeg fortalte, at vi ikke vidste hvem vi skulle bruge som producer og så spurgte jeg om vi kunne lave noget med ham. Han ville så vide hvad vi spillede. Jeg fortalte ham, at vi spillede metal og så sagde han ”fint nok”. Da vi trådte ind i studiet første dag, havde han aldrig hørt vores musik. Artillery havde godt nok sagt god for os, og det var nok til ham. Han sagde dog, at hvis vi ikke spillede godt ville han smide os ud, og hvis jeg growlede røg vi også ud.

Men han sagde god for din vokal.

Ja. Jeg growler ikke. Men Søren blev fuldstændig bidt af musikken efter et par dage. Pladen er indspillet live, så det var lige i hans ånd.

Når du siger live, hvad mener du så.

Jeg mener, at vi står 4 mand og indspiller samtidig. Så smed vi så vokal, kor og solo på bagefter. Vores trommeslager sad med et klik og så spillede vi bare efter ham. Efter en 3-4 takes så havde vi så indspillet 1 nummer. Der er heller ikke brugt Beat Detective, Elastic Audio og den slags programmer. Dvs. trommerne er ikke rettet til.

Når man indspiller live på den måde giver det også en hel anden dynamik i lydbilledet, når tingene måske ikke ligger mekanisk præcist.

Det gør det nemlig.

Jeg mener faktisk også ”Hordes Of Chaos” er indspillet på den måde.

Det ved jeg faktisk ikke. Men det giver afgjort en bedre dynamik. Musikken lever meget mere. Der er mange her i Danmark, som har den opfattelse, at det skal være så klinisk. Så kan man ligeså godt have en maskine til at spille trommerne og så lave resten i Pro Tools. Det bliver sådan lidt upersonligt.

Det er vel lidt af en kunst at få skabt denne her dynamik, samtidig med man har et godt produceret lydbillede, hvor der er balance og tingene lyder ordentligt.

Ja, men det synes jeg Søren har fået skabt. Det er det mest sindssyge lydbillede jeg har hørt fra et dansk band. Det siger jeg selvfølgelig ikke kun fordi det er vores eget, men jeg elsker sgu den lyd han har lavet.

Men det må også have været nogle dyrere drenge at arbejde sammen med.

Det har kostet blod, sved og tårer haha....Det koster rigtig mange penge.

Har I selv finansieret det?

Ja. Hvad jeg har hørt, er det også den dyreste debutplade fra et dansk band i meget lang tid. Vi har simpelthen lagt alle kortene på bordet. Hvis det her flopper, så stopper vi simpelthen haha. Det har kostet mange penge, men Søren har også været det værd. Men jeg mener, at enten skal man gå all in, eller også skal man lade helt være. Ellers bliver det sgu sådan lidt halvhjertet.

Jeg læste jeres studieblog og det lød også som om I havde hygget jer rigtig godt og mødt en masse flinke folk i studiet.

Ja. Det var fyldt med musikere og kunstnere og det var vildt inspirerende at være derovre blandt dem. Der var en virkelig positiv stemning, og det er måske også en af grundene til, at det er blevet så godt.

Det virkede også som om folk var positivt stemte overfor jeres musik.

Ja. Der var flere gange hvor folk kom ind i studiet og spurgte lidt til det her metal. Så spillede vi et halvt nummer og folk reagerede lidt sådan;”I ser sgu da ellers så søde ud” haha. Men i kraft af, at de kunne lide os, fik de også et positivt syn på musikken.
Det er også noget af det Essence går ud på. Vi skal ikke prøve at være mere end andre. Det skal være positivt. Det vil du også opleve i aften til koncerten. Der bliver smil på, med dårlige vittigheder. Og ikke dårlige-dårlige vittigheder som ”det er bare feee og så kneppede jeg lige din mor”. Der skal være god stemning. Det skal være en fest.

Vi skal lige have rundet ”Lost In Violence” af. Lyrikken på ”Art In Imperfection” handler meget om død, så vidt jeg husker. Er det samme tema i kører på den nye skive?

Det skal lige siges, at jeg var meget ung da jeg skrev teksterne til Ep’en haha. Nu går jeg på universitet og er lidt mere dannet som menneske haha.
I dag er teksterne meget emnebaseret. Jeg tager nogle emner op som jeg mener, er relevante.

Her bliver vi afbrudt af noget forfærdeligt popmusik der banker ud af PA-anlægget på The Rock. Vi finder hurtigt et nyt sted, hvor vi kan fortsætte snakken.

Jeg forsøger at samle tråden op.

Vi snakkede om lyrikken. ”Lost In Violence” er jo en lidt voldsom titel.


Når man ser coveret og tænker over titlen, så er død og ødelæggelse noget af det første man tænker på, men det er faktisk noget af det sidste det handler om. Metaltekster sætter jo tit fokus på alt det dårlige i verdenen. Jeg prøver så at gå ind og spørge, hvorfor nogle mennesker er, som de er. Hvorfor er det man får lyst til at tæve hinanden. Er det et forståelsesproblem, eller er det noget med, at mennesker bare er nogle psykopater fra fødslen af? Meget af lyrikken handler om forståelse for, hvordan verdenen er, og samlet set er det et positivt budskab jeg prøver at komme med.

Så du prøver at stikke lidt dybere end bare at beskrive død og ødelæggelse?

Ja. Det andet synes jeg ikke der er noget spændene i. Den form for tekster kan de fleste også skrive. Det er bare ikke lige mig at lave sådan noget lyrik. Jeg synes det er spændene at lave noget research og så skrive noget ud fra det. Sådan har jeg gjort med flere af numrene, særligt ”Blood Culture”. Det vil jeg gøre endnu mere i fremtiden.

Man kan mærke du går meget op i det.

Haha. Ja. Kommunikation og mennesker synes jeg bare er skide spændene!

Det store spørgsmål er jo så hvem der skal udgive jeres plade?

Pladeselskaberne modtager faktisk vores plade i dag, men vi har faktisk allerede fået en del tilbud. Vi har allerede lavet en booking kontrakt med et uhørt stort booking bureau, set i forhold til vi er et lille dansk band. Men vi har jo ikke rigtig noget at lave i Danmark, fordi vi spiller thrash metal, så vi vil gøre alt hvad vi kan for at komme til udlandet.
Jeg har faktisk lige, for en halv time siden, sagt nej til en Overkill-Destruction-Heathen turné.

Hvorfor?

Det passede simpelthen dårligt. Vi har allerede en turné i marts og det var så også i marts den føromtalte turné skulle foregå. Vi har også planer om en turné i februar, og måske i april, men det er selvfølgelig lidt hurtigt efter hinanden, så det skal vi lige se på. Jeg tror vi satser på den i april måned.

Det virker som om I allerede nu, er oppe og danse med de store drenge.

Ja. Vi har været på det her booking selskab i 6 dage nu, og der er virkelig sket noget. De hedder Massive Music.

Er det en god deal I har fået med dem? Er det noget med, at I kaster X antal penge efter dem og så sørger de får I kommer af sted.

Nej, det er det ikke. Det er der rigtig mange her i Danmark der gør og vi har også fået tilbud fra selskaber, hvor det skulle køre på den måde. Men det har vi sagt pænt nej til. Vi mener ikke det kan passe, at vi skal bruge en formue på at lave en plade og så yderligere skal give selskabet en formue for at udgive pladen. Det synes jeg ikke rigtig hører nogen steder hjemme. Så det bliver et udenlandsk selskab, og vi har faktisk allerede nu tre store selskaber som vi er i dialog med. Vi er ved at finde ud af, hvem der er mest interesseret i pladen. Vi er selvfølgelig stadig et lille band fra Danmark, men derfor kan man godt spille sine kort rigtigt.

Er det store selskaber?

Vi snakker store ”thrash metal” selskaber.

Det kunne f.eks. være Massacre Records?

Massacre Records er ét af de selskaber vi er i dialog med, ja. Men nu må vi se hvad det ender med. Der er nogen der er interesseret, så det er fedt! Vi er glade haha.

Jeg synes også man kan mærke en større og større interesse for Essence. Tror du den interesse kommer lidt som en reaktion på folks lyst til noget mere old school metal, som modspil til den mere moderne musik, der har præget den danske scene de seneste år?

Ja, det kan du måske godt sige. Jeg tror folk har brug for noget gammelt-nyt. Men også fordi vi gør tingene på en anden måde end så mange andre danske bands. Vi lyder ikke som mange andre danske bands. Vi er godt nok inspireret en smule af danske Artillery, men ellers synes jeg ikke vi lyder som andre. Men vi forsøger også at udfordre os selv. Det er jo det det handler om, så man kan blive en bedre musiker.

Nu nævner du Artillery som inspirationskilde. Havde I overvejet at hive Søren Adamsen (Artillery) ind på gæstevokal til jeres nye plade?

Nej. Vi har et par drenge fra Supercharger med på noget kor, men ellers ønskede vi ikke at have gæstevokalister på pladen. Vi har ellers fået råd fra forskellige managements om, at det var en god idé og jeg kan da også godt se det smarte i det. Så fanger man måske flere lyttere på den måde. Men vi følte ikke det skulle være på denne plade. Det var ikke vigtigt for os. Jeg vil dog ikke afvise, at det kunne ske i fremtiden, hvis vi får en idé i et nummer.

Så tror jeg vi har været rimelig godt rundt om det hele. Er der noget du vil tilføje her til sidst. Noget du vil dele med læserne?

Hmmm. Lad være med at rende rundt og sig ”fee” haha. Det er der mange der siger, også i Nordjylland og jeg har det sådan lidt med de folk, at enten spiller du i et stort band allerede, eller også bliver du sgu ikke til noget haha.

Det bliver de sidste ord fra en frisk, venlig og meget snaksaglig frontmand i Essence, Lasse Skov. Hvis man er glad for old school thrash og endnu ikke kender Essence vil jeg anbefale, at folk tager ind på bandets Myspace og lytter til numrene ”Pestilence” og ”Shades of Black”, som stammer fra ”Lost In Violence”.


#1. d.03.10-2010/13:12:19/ | Af: Søren [Impalers]

#2. d.07.10-2010/15:14:55/ | Af: Bumsen

Skrevet af: Bertram

Tilføjet: 01.10-2010

Link til band: Klik her

Læst: 2560 gange

Kommentarer: (2)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.376810 sek. |