Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12850 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13276 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7798 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Svartsot/Cris FrederiksenInterview som RSS
Svartsot/Cris Frederiksen
--------------------------------------------------------------------
Danske Svartsot udgav tidligere i år (2010) bandets 2. album med titlen Mulmets Viser. Interviewet med Cris Frederiksen har fokus på dette album samt tiden efter.

Lad os starte med bandets seneste udgivelse Mulmets Viser. Hvordan har responsen været på den generelt? Har I fået den ventede respons i anmeldelserne som forventet?

Generelt har responsen fra fansene været godt. Der er selvfølgelig nogle enkelte, der synes Ravnenes Saga var bedre, eller at Thors stemme ikke er så god som Claus’. Sådan vil det jo altid være. Efter en så omfattende udskiftning vil der altid være folk, som synes bandet er blevet værre eller den og den var bedre end deres efterfølger. Der er til gengæld også en hel del fans, der synes Mulmets Viser er bedre end Ravnenes Saga.

I gennemsnit har anmeldelserne været lidt mere jævne end vi havde håbet på, men det er ikke noget, der kommer bag på os. Der har selvfølgelig også været nogle meget gode anmeldelser af pladen, hvor man kan mærke at anmelderen har lyttet til pladen. Men der har også været nogle enkelte, hvor anmelderen tydeligvis kun har lyttet til højest 30 sekunder af hvert nummer og afskrevet pressematerialet. Også herhjemme har et par enkelte anmeldere tydeligt misset pointen. Selv har jeg forsøgt at ignorere, hvad anmelderne har skrevet. Jeg kender jo pladen og bandet bedre end de fleste, og ved, hvor bandet og musikken kommer fra, og hvor det hele er på vej hen. Jeg gider simpelthen ikke lægge for meget vægt på en anmeldelse skrevet af en, der ikke har forstået pladen.

Folk er nu begyndt at fortælle os, at pladen bliver bedre med tid. Og det er sådan set det, der var meningen. Selv om der er mange ligheder mellem Mulmets Viser og Ravnenes Saga, så er Mulmets… en del mere indviklet. Pladen kræver flere aflytninger før man begynder at høre, hvad der foregår.

Nogle anmeldere har kritiseret jeres fløjtespil som værende for “fyldig” på albummet. Hvad synes du om den betragtning?

Ja, jeg tror alle i bandet er nu blevet enig om, at fløjten er for langt frem i mix’et. Fløjten er også et lidt besværligt instrument i den forstand, at den er så gennemtrængende og har en meget klar lyd i forhold til guitaren. Er man først begyndt at fokusere på den, bliver det lige pludselig meget svær at lytte til helheden uden, at man kun kan høre fløjten. Men selv synes jeg generelt, at fløjten er bedre placeret i mix’et på Mulmets Viser end den var på Ravnenes Saga.

Siden udgivelsen af Mulmets Viser har I fået spillet nogle koncerter i udlandet. Har antallet været tilfredsstillende og hvordan har kemien i bandet været? Både på- og uden for scenen.

Ja, vi har spillet 11 koncerter i udlandet i år. Antallet har været ok, men vi ville gerne have haft en ordentlig tour i sigt. Det er desværre ikke blevet til noget, men vi kommer mere ind på det emne lidt senere.

Vi har en virkelig god kemi i bandet, især i forhold til, hvordan det har været i tidligere tider. Jeg tror det er en blanding af, at vi alle sammen er så forskellige til hinanden, men også vores måde at arbejde har meget at sige. Vi bor jo ret spredt over hele landet, så vi øver sådan set kun når det behøves. Til gengæld øver vi ret intenst når det endelig sker, og er i øvelokalet en hel weekend ad gang. Når man er sammen på den måde, finder man hurtigt ud af, om man kan sammen eller ej. Det har selvfølgelig meget at sige når vi skal være i studiet eller bus sammen over flere dage. Heldigvis kan vi finde ud af det sammen, og der har kun været meget få gnidninger.

Der er generelt en meget mere professionel holdning til bandet nu end der var før. De ”nye” drenge har næsten udelukkende været fans af bandet inden de kom med, og har derfor alle sammen ønsket, at bandet skulle fortsætte. Det var en tung byrde for dem at tage op, men de har gjort det godt og jeg har kun ros tilovers for dem. De har formået ikke kun at tage udfordringen op, men har presse bandet yderligere til et nyt niveau.

Bandet er jo mere end bare ”arbejde”. Vi har det også utrolig godt sammen når vi ikke spiller, og der bliver også sat tid af til det sociale sammenvære når vi øver. Da vi bor så spredte, er det jo ikke så tit vi kan mødes udenfor et bandrelateret sammenhæng, men det har hændt at enkelte af os har mødtes over en bajer.

Et sted I ikke har spillet siden udgivelsen er her i Danmark. Hvordan er planerne for at komme til at spille “herhjemme”?

Grunden til vi ikke har spillet herhjemme siden udgivelsen kommer vi ind på lidt senere. Det ærgrer os meget, at vi ikke har spillet nogen koncerter i Danmark siden februar i år, og slet ikke i Jylland siden 2008. Vi er ved at få rettet lidt op på det nu, og er i skrivende stund lige ved at offentliggøre et par koncerter eller tre. Desuden bliver der snakket lidt med et par andre danske bands om at få organiseret nogle koncerter i den nærmeste fremtid.

Et specielt sted I har spillet er på Wacken. Hvordan var det?

At spille på Wacken var en kæmpe oplevelse og en stor ære for os. Vi har aldrig nogensinde før spillet for så stort et publikum. Vi spillede godt nok på en af de mindre scener, men efter sigende skulle der have været ca. 5-6.000 til stede under starten af showet. Jeg bemærkede ikke selv, hvor mange der var, da solen skinnede lige ned på scenen, men man kunne mærke energien og at folk nød koncerten. Det betyder jo uendelig meget for os, og er drivkræften til at levere et fedt show.

Wacken var ekstra speciel for mig, da det var første gang mine børn var med til en Svartsot koncert, og første gang min kone overværede de nye drenge på scenen. Den ældste af mine to piger (hun er tre år) var også med op på scenen både før og efter koncerten. Det var helt vild spændende for hende at "komme med far på arbejde”. Hun ænsede slet ikke, at der stod nok over 1000 mennesker ude foran!

Har du en god historie fra minitour’en, du vil dele?

Der skete en masse på de få dage vi var på minitour’en, så der er flere historier at vælge imellem. Men den hændelse, der blev snakket mest om var nok, da vi var på den hollandske motorvej på vejen til Rotterdam. Vi blev overhalet af en hollandsk minibus fyldt med 18-20-årige piger, vist et eller andet sportshold. Pigerne gav os ”horns up”, og vi hilste selvfølgelig tilbage på samme manér. Så kunne vi se, at den ene pige snakkede i mobilen, og få sekunder efter blev vi overhalet af en anden minibus med sportspiger. Også de hilste med ”horns up”, undtagen den ene pige, der havde klasket hendes bare røv op ad ruden! De trak så ind foran os, og alles opmærksomhed var rettet mod røven der hoppede op og ned i bussen foran. Otto, vores chauffør, var lige ved at køre galt. Så overhalede vi de to minibusser, som nu kørte ekstra langsomt, men pigen havde fået trukket bukser og trusser op igen. Vi skulle køre af efter en kilometer eller to, og trak derfor over i den anden bane igen, og lige inden vi nåede afkørslen blev vi så overhalet af de to busser igen. Også denne gang var røven presset op mod ruden i den bageste bus. Så kørte vi af motorvejen imens de fortsatte ligeud, og vi så hverken pigerne eller røven igen.

Jeg har lagt mærke til, at I på Svartsot’s facebook tit kommer med morsomme anekdoter. Hvem finder på dem og hvordan kommer idéerne til dem?

Det er vist vores bassist, James, der finder på det meste af det. Jeg ved ikke helt, hvor han får alle hans idéer fra, men enkelte ting henter han vist inspiration til fra dagligdagen, eller noget vi har snakket om i bandet.

Selv er jeg ikke særlig begejstret for sider som Facebook eller Twitter, og det er ikke noget jeg bruger selv. Især Facebook har en dårlig ry, synes jeg, og jeg er ikke enig med deres politik omkring f.eks. brug af billeder. Men jeg kan godt se fornuften i at have profiler den slags steder. Så da bandet kom på Facebook, besluttede vi os for, at det skulle være lidt mindre seriøst i forhold til vores hjemmeside og MySpace. Vores Facebook er derfor officielt på en uofficiel måde, men også et sted, hvor det er forholdsvis nemt at komme i kontakt med bandet. Det er godt at se, at det bliver besøgt af ret mange, og fra flere forskellige steder i verden.

Hvordan føler du, at Svartsot står nu? Har bandmedlemmerne opfyldt dine forventninger?

Jeg føler virkelig, at Svartsot står stærkere som band end nogensinde. Vi er ved at skrive nyt materiale, og skal forhåbentligt indspille en ny plade til engang i starten af næste år. Jeg kan ikke sige så meget om planerne lige nu, da det er alt for tidligt. Det eneste jeg kan sige er, at musikken er blevet mere moden end på det to andre plader og teksterne går ikke længere kun ud på vikingehjelme, bajere og patter.

Jeg er meget tilfreds med de nye drenge. De yder alle sammen en stor indsats og bidrager på hver deres måde til helheden. Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til dem, ud over, at de skulle kunne spille deres instrumenter og lære numrene. Der var i hvert fald ikke noget med, at de skulle lyde som de gamle. Tværtimod, bad jeg dem faktisk om at bringe deres egne personligheder med i bandet. Det skulle aldrig nogen sinde blive til en parodi af det gamle Svartsot, men en fornyelse. Jeg synes det er lykkedes os at gøre det, uden at det lyder som et helt andet band.

For nylig brød I med jeres internationale booking agent. Kan du fortælle fansene noget omkring den beslutning?

Vi har faktisk også for nyligt afviklet samarbejdet med vores danske booker, og står selv for alt booking i øjeblikket. Vores danske agent havde vist lidt for meget at se til med hans andre bands og forpligtelser, så da vi fandt ud af, at kontrakten var udløbet, valgte vi ikke at forny den. Men i begge tilfælde har vi været bekymret for manglen på job og især tours. Det har ikke været nogen behagelige beslutninger at tage, da vi har arbejdet med begge agenter i et par år eller længere. Men hvis ikke der skete noget nu, ville vi bare komme til at fortryde det endnu mere i fremtiden.

Jeg har været i kontakt med et par internationale bookere, og snakker en del sammen med den ene. Det er alt for tidligt til at sige, hvad der kommer til at ske, men der kommer formentlig en aftale i stand i tid til udgivelsen af den næste plade. Indtil da kan det næsten være ligemeget med job i udlandet. Vi har nu indset, at der ikke bliver nogen ordentlig tour til promovering af Mulmets Viser. Men vi vil utrolig gerne spille herhjemme, og jeg har også kontaktet nogle danske bookere. Kun et par af dem har reageret indtil videre, dog uden at der er kommet noget positivt ud af det. Den ene var endda så flabet i hans svar, at jeg har nu mistet al respekt for ham. Så nu står vi bare for booking selv indtil et bedre tilbud kommer.

Tak for interviewet Cris og jeg ser frem til at høre mere fra Svartsot i fremtiden.

#1. d.20.09-2010/14:08:43/ | Af: MadsBS

Skrevet af: Rytoft

Tilføjet: 19.09-2010

Link til band: Klik her

Læst: 1715 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.579213 sek. |