Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12869 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13299 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7822 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Rapport: Dark Essence Records/Pressekonference i Bergen
Dark Essence Records/Pressekonference i Bergen
--------------------------------------------------------------------
Dark Essence Records - Konference i Logen, Bergen

Torsdag d. 26. august afholdte Dark Essence Records en lille konference i Logen i Bergen i forbindelse med tre af deres kommende udgivelser; Helheim "Åsgards Fall", Vulture Industries "The Malefactor's Bloody Register" og The Batallion "Head Up High". En 30-40 mennesker, primært pressefolk, blev inviteret indenfor i hyggelige lokaler for at lytte til de tre førnævnte albums og stille de pågældende bands spørgsmål og lignende. De tre bands, der var på dagens program, er vidt forskellige musikalsk set, hvilket i sig selv gjorde det spændende at være med på en lytter. En veloplagt gut ved navn Martin Kvam, der er medejer af Dark Essence Records, bød os velkommen og introducerede ganske kort de tre bands samt opridsede konferencens program. Jeg kan lige nævne, at Dark Essence Records har hjemme i Bergen og at de tre førnævnte bands også har base i Bergen.

Der blev lagt ud med Helheims kommende MCD, "Åsgards Fall", som jeg havde været så heldig at høre en lille uges tid forinden i forbindelse med et besøg i deres studie. Dette var så anden gang, jeg lyttede til skiven, og her kunne jeg konkludere, at dette minialbum må være det bedste Helheim-udspil til dato sammen med "The Journeys and the Experiences of Death" fra 2006. Det var rigtigt fedt at lytte til skiven på høj volumen over Logens anlæg, da det virkede mere overvældende her end i studiet. Lydbilledet slog mig som mere stemningsfuldt, koldt og hårdt end første gang, jeg hørte skiven, og endnu en gang blev jeg grebet af vokalarbejdet og de mange vokal-lag, der er at finde i titelnummeret. Især skønsangen slog mig som værende genial. Overordnet set må jeg sige, at titelnummeret klart er det mest opsigtsvækkende på "Åsgards Fall", men de resterende numre er alle af høj kvalitet.
Jeg håber ikke, at "Åsgards Fall" kun bliver set som et stop-gap inden næste album, da det fortjener samme opmærksomhed som ethvert fuldlængde-udspil ville få, og det kan sagtens stå på egne ben. Jeg var i hvert fald en glad mand, da jeg fik stukket promoen i hånden under gennemlytningen af albummet, og jeg håber, at det vil få en positiv respons fra publikum, når det udkommer i slutningen af oktober.

Efter Helheim var det tid til Vulture Industries og deres "The Malefactor's Bloody Register" album. Vulture Industries kan vel bedst beskrives som en form for progressiv ekstrem-metal, selvom dette ikke er helt fair i sig selv, da bandet strækker sig over flere forskellige genrer og ikke er så fandens let at kategorisere. Albummet lagde ud med en bizar og skummel intro, hvorefter det gik over i et lettere fængende metallisk lydbillede. Vokalen var fra starten meget varieret og alsidig, og brugen af effekter på den sad også lige i skabet. Lyden og produktionen var umiddelbart heller ikke at kimse ad. Små ambiente indslag var også at finde undervejs på albummet, hvilket skabte nogle gode overgange mange steder i numrene.
Selvom man godt kunne fornemme, at albummet ville kræve en del gennemlytninger, før det faldt på plads grundet de mange skæve indfald og genreblandinger, så virkede det som et rigtigt interessant udspil. Det vil nok kræve en del tilvænning for de fleste, men jeg er ret overbevist om, at mange metal-fans ville finde "The Malefactor's Bloody Register" spændende og interessant, da det netop kommer ud i så mange afkroge og bevæger sig på kryds og tværs af forskellige genrer. Til tider kunne det faktisk minde en smule om Arcturus' "The Sham Mirrors" på stemningssiden.
Ovenpå den første lytter var jeg yderst positiv overfor Vulture Industries' seneste gale værk, og jeg så frem til at lytte albummet igennem igen ved en senere lejlighed. Albummet skulle være ude i første halvdel af oktober i Europa.

Til sidst var det thrash-bastarderne i The Batallion, der præsenterede deres seneste album, "Head Up High", som er sat til at udkomme sidst i september. Det var thrash ala forgængeren, "Stronghold of Men", med en vokalist, der lyder som en sur og gal køter, og med kompetente musikere over hele linjen, men desværre kunne jeg ikke se det store i dette band, og det lyder som en lettere middelmådig blanding af Sodom, Destruction, Kreator og Motorhead i mine ører. Sådan havde jeg det også ovenpå det forrige udspil. Musikken tromlede derudaf, men jeg følte mig hverken overrumplet eller smadret ovenpå albummet. Det virkede hurtigt glemt igen, og selvom det umiddelbart lød en smule mere massivt end det forgængeren, så sagde det mig ikke rigtigt noget.
Jeg kan godt lide old school thrash, men "Head Up High" gjorde bare ikke det store væsen af sig for mit vedkommende. Mange på denne lille konference var uden tvivl uenige med mig, men selvom jeg ikke fandt albummet decideret hæsligt eller dårligt, så var det fandeme godt nok heller ikke særligt spændende. Om det ændrer sig, når jeg får lyttet en del gange til promoen, må tiden vise.

Til allersidst fik vi en smagsprøve på Helheims video til nummeret "Dualitet og Ulver", der vil være at finde på "Åsgards Fall". Det var work-in-progress, vi blev præsenteret for, men det så ret spændende, anderledes og stemningsfuldt ud, og det bliver uden tvivl interessant at se den færdige version, når "Åsgards Fall" udkommer.

Alt i alt var det rigtigt fedt at være tilstede denne torsdag eftermiddag og at få mulighed for at lytte til de tre kommende Dark Essence-udgivelser, og selvom The Batallion ikke var min kop urin under denne første gennemlytning, så var jeg en tilfreds mand, da jeg luntede derfra med tre promoer og en t-shirt i bæreposen.

Heheim "Åsgards Fall" er sat til at udkomme d. 25. oktober.
Vulture Industries "The Malefactor's Bloody Register" er sat til at udkomme d. 4. oktober.
The Batallion "Head Up High" er sat til at udkomme d. 27. september.

www.darkessencerecords.no

Skrevet af: Nepper

Tilføjet: 28.08-2010

Link til band: Klik her

Læst: 1013 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.388201 sek. |