Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13296 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7816 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Rapport: Helheim
Helheim
--------------------------------------------------------------------
Helheim "Åsgards Fall" MCD - Dark Essence Records - Studierapport 20.08.2010

En kølig august-aften blev jeg inviteret indenfor i Conclave-studiet i Bergen sammen med en håndfuld andre pressefolk for at lytte til det kommende Helheim mini-album betitlet "Åsgards Fall", som efter planen lander i butikkerne sidst i oktober. Studiet ligger et sneboldtkast fra det ganske udmærkede spillested Garage, og der var noget hyggeligt over atmosfæren og indretningen af studiet, der tydeligvis bar præg af megen produktivitet og kreativitet.

Helheim lagde ud med at rette på nogle små ting bag lukkede døre, alt imens vi andre satte os godt til rette i studiets køkken, hvor vi sad og småsludrede lidt på kryds og tværs. Efter lidt tid kaldte Helheim os ind i studiet, hvor produceren, Bjørnar E. Nielsen, en yderst venlig og imødekommende herre, sad i kontorstolen og så yderst tilfreds og smilende ud. V´gandr og H´grimnir fra Helheim, der repræsenterede bandet denne fredag aften, var i fint humør, og de var tydeligvis stolte over at kunne præsentere deres nye materiale for os.

Bevæbnet med papir, en kuglepen, og med min røv solidt placeret i en sofa var jeg klar til denne lytte-session, og det var sgu nok egentlig godt, at jeg sad ned, for jeg blev mildest talt blæst omkuld af titelnummeret, "Åsgards Fall", der åbner skiven. En hypnotisk og fængende intro med små skæve indfald og ideer indledte ballet før musikken gled over i et hårdt og bombastisk mid-tempo stykke, og herfra blev man ellers kastet rundt i forskellige musikalske afkroge, hvor dommedagstunge stykker blev afløst af afdæmpede passager for så at bryde ud i episk og storslået metal, som vi kender det fra Helheim. Der var noget lettere udefinerbart over "Åsgards Fall", og en af de største grunde hertil må være det fænomenale vokalarbejde, de har gjort henover nummeret. Hvisken, obskur skønsang, hæse skrig og noget der næsten kunne minde om gregorianske vokalstykker sneg sig ind forskellige steder undervejs i dette 20+ minutter lange nummer, der er inddelt i tre dele (se tracklisten nederst). Umiddelbart var der mange getagelser og tilbagevendende stykker i nummeret, men der blev hele tiden smidt subtile elementer og melodier ind i baggrunden i gentagelserne for at skabe variation, og der var masser af dynamik at finde fra start til slut. Det er umiddelbart lidt svært at opsummere nummeret i korte vendninger, da det kom så mange steder hen i løbet af dets spilletid, men ganske kort kan jeg sige, at melankolien og det episke smeltede helt suverænt sammen. Samtidig skal det dog nævnes, at man sagtens kunne fornemme, at det ville kræve en del gennemlytninger og fordybelse, før det for alvor faldt på plads, hvilket er gældende for meget af Helheims musik.
Dernæste fulgte det korte instrumentalnummer, "Helheim 7", der i modsætning til de andre Helheim-instrumentaler i rækken virkede mere simpelt og dunkelt.
Fra det korte instrumentalnummer gik det over i "Dualitet og Ulver", der var lige på og hårdt...knaldhårdt, faktisk. Det var melodisk og fængende, og en vekslen mellem de to vokaler i nummeret gav det virkelig et spark op ad. Vokalmønstrene og melodierne smeltede godt sammen, og selvom det var intenst og pågående, så havde det noget smukt og emotionelt over sig. Dette nummer ville uden tvivl gøre sig godt i livesettet.
En genindspilning af "Jernskogen" fungerede som afslutningsnummer, og i modsætning til tidligere var guitararbejdet i denne version noget mere markant og hidsigt. Originalen er vel et af de mest kendte og fængende Helheim-numre, og denne version virkede umiddelbart ikke anderledes.

Alt i alt må jeg sige, at jeg var meget begejstret for "Åsgards Fall", og jeg ser frem til at modtage promoen og få mulighed for at gå i dybden med albummet. Selvom det kan virke en smule forhastet at sige dette, så vil jeg mene, at vi har at gøre med det mest interessante Helheim-materiale til dato, og en af grundene til dette må uden tvivl være vokalrbejdet på albummet samt de mere utraditionelle og atypiske instrumenter og elementer, der er at finde i titelnummeret. En ydert vellykket aften, der efterlod mig begejstret og overrasket.

Trackliste:
1. Åsgards Fall (I)
2. Åsgards Fall (mellomspill)
3. Åsgards Fall (II)
4. Helheim 7
5. Dualitet & Ulver (video-version)
6. Jernskogen (genindspilning)

Helheim anno 2010:
H'grimnir – guitar og vokal
V'gandr – bas og vokal
Noralf – guitar
Hrymr – trommer

www.helheim.com

Skrevet af: Nepper

Tilføjet: 27.08-2010

Link til band: Klik her

Læst: 884 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.379615 sek. |