Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12886 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13312 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7842 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Mnemic/Guillaume, ObeastInterview som RSS
Mnemic/Guillaume, Obeast
--------------------------------------------------------------------
I forbindelse med Mnemics koncert i Pumpehuset d. 20. februar i København, satte metalzones udsendte sig ned med Tomas Koefoed a.k.a. Obeast og Guillaume Bideau (hhv. bassist og forsanger i Mnemic) til en snak om cross over-turneen med F.U.K.T., det nye album ’Sons Of The System’, og hvad fremtiden måtte bringe.

- ”Det er enormt spændende at lave noget anderledes”, fortæller Obeast om cross over-konceptet. ”Normalt er metalkoncerter jo meget ens – der bliver kørt hårdt på hele vejen igennem, og der er ikke meget variation for øret. Det er der nu! Og i Mnemic har vi altid været klar på at prøve nye ting af. I det her tilfælde er det særligt interessant pga. de to forskellige genrer. Det er første gang vi prøver sådan noget.”

- ”Kan I lide hinandens musik?”

- ”Jeg ved ikke om F.U.K.T. kan lide Mnemic - det har vi faktisk ikke snakket om - men vi hører selvfølgelig The Psyke Project hver dag – de er nogle cool fyre og vores gode venner.”, svarer Guillaume, ”Normalt lytter jeg ikke til drum’n’bass, men jeg kan da godt lide stilen, og som Obeast sagde, er det fedt at høre noget anderledes end bare metal, når man er på tour. F.U.K.T. leverer jo et fantastisk show og deres trommeslager er helt utrolig.”

- ”Da I gik med til at lave en cross over-tour, var det så vigtigt for jer, at det var med bands, I kunne lide, eller kunne det i princippet have været med hvem som helst?”

- ”Det kunne nok i virkeligheden have været hvilket som helst band,” indrømmer Obeast, ”men selvfølgelig vil vi gerne være med til at præsentere noget fed og anderledes musik. Som sagt lytter vi ikke så meget til drum’n’bass, men det er jo sundt for os og vores inspiration at høre noget, der er så anderledes. Vi opdager også en del af de elementer vi inkorporerer i vores egen musik i drum’n’bass, fx groovet og break beatsne. Det er fedt at vise, at drum’n’bass ikke kun er elektronisk computermusik, men rent faktisk bliver spillet live – og bliver spillet rigtig fedt live!”

DJ Beluga og The Psyke Project gik i forbindelse med touren sammen om at fusionere de to kunstneres musik i alter egoet ’The Die Project’. Efter at have hørt, hvad det eksperiment mundede ud i, kunne Obeast og Guillaume også godt have tænkt sig at prøve at gøre noget lignende med F.U.K.T. og Mnemic. Måske ikke en hel koncert som ’The Die Project’, men i hvert fald nogle numre. Tiden var desværre bare ikke til det.

- ”Hvordan tager publikum imod blandingen? Er det meget opdelt, eller deltager folk i både metaldelen og drum’n’bass-delen?”

- ”Når vi har spillet (Mnemic spiller som nr. 2, red.) er det højst 5-10 % af publikum, der forlader stedet. Resten bliver og hører F.U.K.T. og holder en ordentlig fest,” svarer Guillaume.

- ”Og hvad med den anden vej rundt?”

- ”Jeg tror nu, at mange drum’n’bass fans kommer for at checke de andre bands og konceptet ud. Så det er cool, at vi kan være med til at bryde barrierer mellem genrer ned. De, der går, er nok hardcore metalheads, og sådan vil det altid være. Folk burde dog ikke være så fordomsfulde – de skulle tage at lytte mere åbent til musikken, det er jo det, det hele handler om i sidste ende,” forklarer Obeast.

- ”Mnemic er et metalband, men vi spiller jo ikke fx dødsmetal, så vores musikalske horisont er bredere end som så, og det samme tror jeg gælder for vores fans. Cross over-konceptet havde nok ikke fungeret så godt, hvis det fx havde været Behemoth i stedet for os,” griner Guillaume, ”men Mnemic og F.U.K.T. fungerer godt sammen.”

- ”Jeg har aldrig set så mange metalfans danse!”, supplerer Obeast.

- ”Haha, ja, de skal lige checke, at der ikke er kameraer til stede, og så går de ellers amok!” fortsætter Guillaume og kigger sig over skulderen.

- ”Det er rigtig fedt, at de tager det så afslappet – der er ikke så meget metalsnobberi, som man ellers tit oplever indenfor scenen. Og som jeg da også kan genkende fra mig selv, da jeg var yngre.”, funderer Obeast.


- ”Så lad os tale lidt om ’Sons Of The System’. Nu har pladen jo været ude i over en måned, og den har modtaget sin dom. Anmeldelserne har været primært positive, men enkelte har også været middelmådige. Hvordan ser I på den nu, hvor der er kommet lidt perspektiv? Har noget ændret sig?”

- ”Ikke for os. Vi synes stadig det er vores bedste album til dato. Selvfølgelig ville det være fedt, hvis alle elskede det, men det sker jo aldrig. Generelt har folk dog været enormt positive, både anmeldere og fans. De kommentarer og diskussioner vi læser på MySpace og Facebook er ret positive også i deres sammenligning med de andre albums.”, lægger Obeast ud.

- ”Når man skriver musik, gør man det jo primært for ens egen skyld – det lyder lidt selvisk, men sådan er det. Sekundært håber man, at folk vil kunne lide det. Det er selvfølgelig vigtigt at pladeselskabet kan lide det, for så investerer de mere i at promovere det. Og i det her tilfælde kan de lide det.”, supplerer Guillaume.

Og han fortsætter:

- ”Lyden er meget anderledes end på de andre Mnemic albums, især fra før jeg kom med. Det lyder lidt som en blanding af ’Passenger’ og de tidligere. Den lette løsning havde selvfølgelig været fx at lave en ’The Audio Injected Soul 2’, fordi ’Passenger’ delte vandende så meget - ny sanger, ny producer osv. – der kom nye fans til, men mange gamle fans brød sig ikke om det. Men i dag er vi andre mennesker, end vi var dengang. Vi har andre inspirationer, og så laver vi ikke musik, der lyder som i gamle dage. Det er faktisk svært at nævne et band, vi alle lytter til i dag, så skulle det da lige være Nine Inch Nails. Tidligere var inspirationen nærmest ’kun’ Fear Factory, Meshuggah og Strapping Young Lad. Vi hører meget mindre metal nu end tidligere, selvom man selvfølgelig ikke stopper med at elske det, man tidligere har holdt af. Alt det gør, at lyden er blevet mere fyldig, varm og åbenhjertig på ’Sons Of The System’.”

- ”Har arbejdsprocessen været anderledes på dette album end på jeres tidligere?”

- ”Da vi indspillede ’Passenger’, så vi det som vores store chance for et gennembrud i U.S.A., bl.a. fordi vi havde amerikanske promotere, så det virkede naturligt for os at tage derover for at indspille.”, fortæller Obeast.
- ”Det fungerer altid sådan, at hvis man er europæer, vil man gerne til U.S.A., og er man amerikaner, vil man gerne til Europa.”, indskyder Guillaume.

- ”Desværre var vi bare ikke tilfredse med den amerikanske lyd, da det kom til stykket, så vi endte med at tage optagelserne med hjem og få Tue Madsen til at lave det endelige mix. Han er ’vores sjette medlem’.”, fortsætter Obeast.

Og han uddyber:

- ”Denne gang har vi arbejdet sammen med ham helt fra starten. Hele bandet har investeret i Pro Tools, så vi er mere uafhængige, fordi vi hver især kan indspille vores idéer og sende dem frem og tilbage, ja, selv ned til Guillaume i Frankrig. Det har også gjort sangskrivningsprocessen mere koncentreret. Mange af indspilningerne har vi faktisk selv lavet, under Tues kyndige observation selvfølgelig, og så har Tue til sidst samlet alle de løse ender og sat det sammen til det, der i dag er ’Sons Of The System’.”


- ”Jamen, så lad os til slut tale lidt om jeres fremtid. Hvad skal der ske efter denne tour?”

- ”Vi tager til Månen!”, udbryder Guillaume.

- ”Vi arbejder meget på nogle support tours. Vi er ikke så interesserede i en decideret headliner tour, for vi kan nå et bredere publikum som opvarmningsnavn. Vi snakker allerede nu med flere fede bands, men vi er stadig i gang med at forhandle, så indtil videre kan vi ikke afsløre noget.”, fortæller Obeast.

- ”Førhen med 'Passenger' sagde vi nærmest ja til alle jobs. Så denne gang er vi lidt mere forsigtige. Jeg tror vi var på nærmest 10 forskellige tours med det album, og vi kom til at sige ja til ting, som ikke var gode for os: vi kom ikke ud til vores fans, fik ikke så meget promotion, men blev snarere bare mere udbrændte. Denne gang har vi valgt at sige nej til adskillige ting allerede, hvilket jo også af nogle kan opfattes ret egoistisk – de fleste bands’ store drøm er jo at komme ud og spille så meget som muligt – men vi vil hellere spille færre federe jobs, og så sige ja til de helt rigtige ting. På den måde får både vi og vores fans mere ud af Mnemic. Og vi skal jo nok komme ud både i Europa og USA, men vi tager os god tid denne gang.”, uddyber Guillaume, ”De shows vi allerede har booket er dog som hovednavn, men det er også steder, hvor vi er sikre på at få en fed oplevelse. Fx i Rusland. Sidst vi spillede der, spillede vi for ’1000 crazy motherfuckers’, som bare gik amok til Mnemic. På samme måde headliner vi også i Madrid, hvor vi blev modtaget rigtig godt og fik positiv respons fra både fans og presse, da vi varmede op for Metallica dernede. Vi har altså kun sagt ja til de gode koncerter som hovednavn, men drejer det sig om en hel tour, vil vi hellere supporte større bands.”

Obeast opsumerer:

- ”Ja, så indtil videre er det altså kun enkeltstående headlinershows i Europa og så selvfølgelig festivaljobs henover sommeren. Og vi kommer tilbage til København til Copenhell. Det glæder vi os meget til! Men mere kan vi ikke afsløre endnu.”

- ”Tror I dette album vil være nogen milepæl for jer, eller er det mere ’bare det fjerde album’?”

- ”For os har det gjort en kæmpe forskel! Vi har fået en masse energi tilbage, som vi faktisk mistede under vores utallige tours. Der har været en del rygter om, at vi var ved at gå fra hinanden, fordi folk ikke havde set os spille live i lang tid. Eftersom vi er, eller har været, et meget aktivt turnerende band, har folk frygtet det værste, fordi vi holdt en lille pause. Det kan jeg nu kun grine af. Vi holdt bare en pause for at samle energi til at skrive det nye album, som vi så også har brugt et helt år på at lave.”, siger Obeast.

- ”På det her album er vi også mere tilfredse med alle sangene. Fra ’Passenger’ spillede vi kun ca. tre forskellige sange live, men fra ’Sons Of The System’ spiller vi i hvert fald fem, og vi føler egentlig vi sagtens kunne spille de andre også. Det er vel et tegn på, at vi virkelig nyder hele albummet… Så er det er fedt!”, slutter Guillaume af.


Skrevet af: Breddam-Thygesen

Tilføjet: 02.03-2010

Link til band: Klik her

Læst: 1620 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.425114 sek. |