Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12843 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13265 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7792 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Behemoth/NergalInterview som RSS
Behemoth/Nergal
--------------------------------------------------------------------
Jeg havde fået en tid til at møde Nergal og Co. fra mægtige polske Behemoth, inden første band skulle på, da Neckbrakers Ball nåede Voxhall i Århus. Den enorme dørmand gennede mig til side, for at en af hans kolleger kunne ankomme. Denne kollega, der var marginalt mindre end det første brød, skulle vise sig at være noget af en livredder den aften. For bandet var der ikke til aftalt tid, og først tre timer og fire forsøg senere (der var lige med alle vagtens rygepauser han måtte opgive for min skyld) lykkedes det mig at få fanget Nergal.
Han viste sig at være en venlig, eftertænksom og reflekterende type, der dog også viste tydelige tegn på, at det var ved at være slutningen på denne del af turneen. De mørke rande under øjnene var ikke corpsepaint, og selv hans høflighed kunne ikke maskere, at han glædede sig til at få interviewet overstået.


Hvordan har I det så?

Vi har det godt, men meget travlt. Det var også grunden til, at jeg var forsinket. Jeg skulle ordne nogle indkøb i sidste øjeblik, bl.a. en taske fordi vi skal rejse i morgen, og jeg skal have samlet alt mit lort fra bussen, så vi er lidt stressede lige nu.

Så må jeg hellere skynde mig at takke fordi du alligevel fandt tid til mig, og ønske dig velkommen tilbage til Danmark. Vi er jo så heldige, at vi ret tit får besøg af jer.

Ja det lader det til, men det er vi nu også glade for…

Det er endda et nogenlunde udsolgt koncerthus der venter på jer, så det lader til, at det ikke kun er mig der er glade for at have jer tilbage…

Er der udsolgt? Hvor mange drejer det sig om? 500?

Snarere 700, de har lige udvidet her, så der skulle være plads til nogle flere end før her, om der er helt udsolgt, ved jeg dog ikke.

Det er slet ikke dårligt. Der ser i hvert fald fyldt ud nede i salen. Jeg kan godt huske sidst vi spillede på stedet her….med Dissection var det vidst?

Ja lige præcis (Fee Metal Festivalen red.)

Der var det rum vi sidder i nu der slet ikke, så jeg kan godt se de har bygget om. Vi har også spillet et andet sted i byen engang, sammen med Hatesphere var det, kan jeg huske. Det lå tættere på togstationen.

Det var Train, et meget sigende navn he he….I bliver jo tilsyneladende mere og mere populære, og det kan man jo egentligt godt forstå når man lytter til jeres albums. Hvis vi nu skal kaste os over ”Evangelion”, så forbløffes jeg ved, at I kan blive ved med at finde ny inspiration og blive ved med at presse jer selv til det niveau I har været på konstant gennem de seneste år.

Dette er også grænsen…dette er det ultimative album, og jeg aner ikke hvad der skal ske efter denne udgivelse.

Det har du jo sagt efter hver ny plade de senere år.

Jeg mener det virkeligt denne gang! Det gør jeg.

Så du er ligefrem bekymret for fremtiden?

Nergal ryster på skuldrene, som han gør talrige gange de næste tyve minutter. Jeg skal hurtigt finde ud af, at det enten betyder, at han ikke ved hvad han skal svare, eller at han ikke har mere at sige om den sag

Tja, nu skal vi turnere for dette album, og så må vi se hvad der sker bagefter, om vi er i stand til at komme på nogle fede ideer, og slå dette album (derefter kigger Nergal på sin mobil, og signalerer, at emnet er uddebatteret)

Jeg må sige, at jeg er glad for, at I ikke lavede ”The Apostasy” del II, for man kunne frygte, at de symfoniske elementer var kommet til at fylde for meget i Behemoths lydbillede.

Vi følte, at vi udforskede det område på ”Apostasy” tilstrækkeligt, og havde ikke lyst til at lave det samme en gang til. Når jeg har sagt det, vil jeg alligevel påstå, at ”Evangelion” er et episk album på mange måder. Der er nogle quasi-symfoniske elementer på albummet, men man kan ikke påstå, at albummet er orkesterdrevet. Det var ”Apostasy” heller ikke, men der var selvfølgelig mere brug af kor på den plade.

Når jeg lytter til ”Evangelion” føler jeg det er, som om du har taget et fugleperspektiv på jeres seneste par albums, og taget nogle bestemte elementer fra hver plade og arbejdet på at udvikle dem. De første par gange jeg hørte ”Evangelion” følte jeg mig næsten hensat til ”Telema 6” pladen fordi de begge to er så umiddelbare i deres udtryk….

Nergal vrider sig lidt i stolen, mens han klør lidt åndsfraværende på sin ene tatoverede arm, og svarer lidt nølende…

Jeg har talt med både fans og journalister der siger nøjagtigt det samme som dig, men så igen er der mange andre der siger, at albummet er meget svært at komme ind i…det er som om, at dette album føder de mest ekstreme meninger fra fans og presse nogensinde! Altså, folk elsker denne plade, punktum! Men nogen siger det er et meget simpelt album, mens andre slet ikke kan komme ordentligt til bunds i det, og ved du hvad, hovedsagen er, at man holder af det man hører….så….en sms kommer på Nergals tlf. og han bliver åndsfraværende. Interviewet kommer til en pause, mens han telefonerer og taler på polsk til band og mandskab, samtidigt med, at de gratulerer ham.

Jamen tillykke med hvad det end var…

Bare en lokal ting fra Gdansk….

Ok, jamen så lad mig da trække dig lidt videre i manegen. Fra ”The Apostasy” til ”Evangelion” gik der kun godt to år, selv om I har turneret virkeligt meget. Hvordan fandt I tid til at lave den her plade?

Vi tog os tiden til det. I 2008 havde jeg faktisk tre måneders ferie og slappede helt af, og så tog det os otte måneder at skrive, indøve og indspille albummet, og jeg vil sige det var tid nok. Til sidst var vi faktisk trætte af, bare at sidde derhjemme…..det var næsten et år hvor vi ikke turnerede, og for os er det meget.

I bliver også tit kaldt arbejdsnarkomaner….

Det er vi nok også, men det handler i stor stil om at finde en balance mellem det hele, og det lykkedes os fint. Der var tid til at slappe af, få ny inspiration og lave pladen, så jeg skal ikke klage…

Er du en af den slags mennesker, der ikke kan lave det samme for længe af gangen uden at blive rastløs?

Ja, det er jeg. Derfor har vi også valgt at splitte turneen op i denne ombæring og holde lidt fri imellem de forskellige turneer. Så i stedet for at bruge et år som vi plejer på hele PR cyklussen og turneerne, vil det komme til at vare 2½ år denne gang. Vi vil helt bestemt spille mellem 200 og 300 koncerter i forbindelse med dette album, men ikke på 12-16 måneder som vi før har gjort. Ved at splitte det lidt op bevarer vi gejsten på landevejen, og fansene forbliver sultne hvis de skal vente lidt på, at vi kommer til deres verdensdel eller land.

Var arbejdsprocessen anderledes for dette album i forhold til de andre?

Den er altid anderledes….altså formularen er den samme. Jeg bliver hjemme og får ny inspiration som jeg så indspiller på min computer og sender til drengene i bandet. Derefter mødes vi og sætter ideerne sammen så alle er tilfredse med resultatet, og det er egentligt sådan musikken bliver til for os. I denne omgang var det faktisk en virkelig kreativ proces. Vi havde selvfølgelig vores kriseperioder, hvor vi ikke anede hvad der skulle komme som det næste….altså det skal ikke forstås på den måde, at vi ikke havde nogen ideer, men nærmere, at vi fik to-tre sange på plads, og man så stoppede lidt op for at finde ud af, i hvilken retning de næste sange skulle gå osv.
Selve musikken skrev dog nærmest sig selv. Det var en meget spontan proces, hvor vi nærmest med det samme var enige om, hvornår vi havde sangene på plads. Der er altid nogen sange, som vitterligt er på plads indenfor et par timer….som f.eks. ”Conquer All”.

Virkelig?

Ja, også ”Lucifer” var på plads indenfor et par timer. Sådan er det med nogen af vores sange….en sang som ”Ov Fire and the Void” tog heller ikke så lang tid…en uges tid måske…men så er der sange som vi kæmper med i månedsvis. ”Transmigrating Beyond Realms ov Amenti” var en sang som vi faktisk havde på plads, men alligevel kunne vi simpelthen ikke finde ud af, hvordan sangen skulle afsluttes, og det tog virkeligt måneder, før vi havde den på plads.

Daniel Bergstrand figurerer på produktionsholdet igen.

Han var der i går til vores show i Stockholm ha ha….

Er han ved at være jeres femte medlem efterhånden?

Nej, nej slet ikke. Hans job var et komme ned til studiet og sætte trommesættet op og sørge for, at vi fik den ønskede trommelyd. Han fik efterfølgende optagelserne og lavede råmixene for albummet.

Ja for det er bandet selv der producerer ikke?

Det er det altid. Vi har folk inde over på bestemte punkter af produktionen fordi de er eksperter på deres felt. Derudover er det bare os i studiet. Vi ønsker ikke udefrakommende der skal fortælle os hvornår et take er godt nok, eller hvilke arrangementer der fungerer bedst for sangene. Det er vores afgørelser alene, og jeg mener ikke vi har behov for andres mening i den henseende. Det vi har brug for er en der kan mikse albummet, og lydmand der kan få tingene til at lyde som vi vil have dem til at lyde.
Produktionen af et album starter, når man samler sin guitar op og skriver første riff til den første sang, og slutter når man har valgt de rigtige sange til pladen. Det er produktion.

Nu læste jeg for nyligt på internettet, at du er blevet nomineret til ”Creativity Award” i Polen….

Det var det de andre gratulerede mig med….telefonopkaldet jeg fik drejede sig om, at jeg havde vundet.

Jamen tillykke da! Er det en eftertragtet pris? Altså sådan set i kunstneriske kredse?

Jeg aner det faktisk ikke rigtigt. Jeg var i forvejen så overrasket over, at jeg overhovedet var nomineret….det er sammen med den nye plades succes jo tydeligt bevis på, at tingene går meget godt for os lige nu. Det ser også ud til, at det bliver os der løber med den polske grammy award indenfor heavy metal genren, det tyder meget på….

Læner du dig nogensinde tilbage et kort øjeblik og reflekterer over alt det der sker for tiden?

Tja det hele flyder lidt sammen lige nu. Jeg har seriøst brug for at komme hjem nu og få alt det her hektiske turneliv og bandet lidt på afstand så jeg kan få en stille stund til at reflektere over alle de utrolige ting der sker for mig lige nu, for det er faktisk rigtigt svært at rumme det hele lige nu. Men det er helt klart fantastisk

Når den slags kommerciel og kunstnerisk succes kommer for et band der spiller så ekstrem musik som I gør, følger der jo automatisk den lille gruppe formåede ”fans” med, der mener at al succesen skyldes, at I ”sælger ud” generer det dig, at der skal være den slags mennesker der ikke ser eller vil se alt det hårde arbejde der ligger bag succesen?

Nej. Det gider jeg simpelthen ikke bekymre mig om længere. Det er som du siger. Folk ser det de vil se, og hvis man overser alt det arbejde vi har lagt i bandet og lægger i det, så ændrer det ikke noget. Jeg er sandfærdig overfor mig selv. Jeg føler ikke jeg behøver forklare det vi gør overfor nogen, for det vil ikke ændre noget. De der værdsætter hvad vi gør nu behøver ingen forklaring, og de der ikke værdsætter os, vil aldrig komme til det.

Nergal beder om at få afsluttet interviewet, da bandet skal til at varme op, og jeg må fumle mig frem til sidste spørgsmål for denne omgang.

Vader har flere gange udtalt, at den katolske kirke nærmest har overtaget sovjetregimets rolle mht. at være moralske og vogtere, der prøver at indskrænke kunstneres kreativitet og udfoldelsesmuligheder. Er det noget du kan nikke samstemmende til?

Nergal tygger lidt på det….
Jeg ved snart ikke. Vi gør det hvad vi har lyst til alligevel, så vi tænker ikke meget over, hvad andres holdning er til det. Vi lever i et demokratisk land, så de har ingen muligheder for at begrænse os andet end mundtligt. Så de kan protestere og prøve at piske en stemning op, men det ændrer ikke på noget. Vi gør det vi ville alligevel….
Religion er jo altid et delikat emne, og jeg kan bare sige, at jeg væmmes ved hele ideen ved religion. Jeg forstår det ikke….jeg forstår mekanismen bag religion, og jeg forstår hvorfor visse mennesker tilskriver sig selv at følge bestemte regler og dogmer, men jeg forstår stadig ikke religionen i sig selv.
Det er klart, at det giver meget inspiration at observere og reflektere over disse emner, og religion er en vigtig grund til, at vi spiller denne slags musik, så jeg må selvfølgelig sige, at religion på den måde er meget vigtig for Behemoth, men vi anskuer det bare fra den anden side af voldgraven….

Dermed sluttede min audiens hos Nergal. Der var milevidt mellem den iltre frontmand på scenen, og denne rolige mand, der virkede lettere udbrændt og mest at alt glædede sig til at komme lidt hjem og genoplade sine batterier. Samtidigt virkede han også meget professionel og rutinepræget, og jeg kan ikke vente med at få lov at møde ham en anden god gang, da jeg helt klart har på fornemmelsen, at der er meget mere at tale med ham om, så længe han har en bedre dag forstås.#1. d.25.11-2009/00:05:40/ | Af: Kasper

#2. d.25.11-2009/13:03:16/ | Af: Chris Z.

#3. d.25.11-2009/18:22:29/ | Af: Knudsen

Skrevet af: Knudsen

Tilføjet: 24.11-2009

Link til band: Klik her

Læst: 1431 gange

Kommentarer: (3)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.430483 sek. |