Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7814 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Bullet For My Valentine/Jason "Jay" JamesInterview som RSS
Bullet For My Valentine/Jason "Jay" James
--------------------------------------------------------------------
I forbindelse med Bullet For My Valentines koncert i Store Vega mandag den 18. februar 2008, fik Metalzone sig en snak med bassisten Jason ”Jay ”James”.

BAGGRUNDEN FOR BULLET FOR MY VALENTINE
Bullet for My Valentine er et metalcore-band som blev dannet i 1997, i Bridgend Sydwales under navnet Jeff Killed John. De spillede coverversioner af Metallica og Nirvana.
Økonomiske problemer sørgede for en ændring i musikken og bandets navn.
De ændrede navnet til Bullet for My Valentine i 2003, og blev tilbudt en pladekontrakt af Roadrunner Records. De afslog dog dette tilbud, og reddede sig senere en kontrakt på fem albums med Sony BMG.

- Fortæl mig lidt om baggrunden for Bullet For My Valentine (BFMV)?

”Det startede for 10 år siden, da resten af drengene havde deres eget band Jeff Killed John. Jeg var selv i mit eget band NuKe. Vi kendte hinanden gennem vores bands. På et tidspunkt forlod deres bassist bandet, hvorefter jeg hjalp dem under en række koncerter. Mit eget band blev dog jaloux over at jeg også spillede med dem, så de fyrede mig, og fik deres gamle bassist i stedet for. Jeg blev så efterfølgende et fuldt medlem af Jeff Killed John. Vi indspillede et par sange under dette bandnavn, men vi kunne ikke rigtig komme nogen vegne med det navn. Vi ændrede navnet og tog til London, hvor vi spillede en enkelt koncert, hvorefter vi straks fik en pladekontrakt. Det var for fire år siden.”

- Hvordan kom I frem til navnet Bullet For My Valentine?

”Det fremkom på samme måde som med alle andre ting – øl, haha! Vi sad alle sammen på et værtshus og skulle finde på et andet navn. Vi skrev hver især nogle navne ned på et stykke papir, og sad der vel fire timer før vi kom frem til at det skulle være Bullet For My Valentine – selvfølgelig med en masse øl, hehe.”

- Det lyder utroligt, at I bare sådan uden videre fik tilbudt en pladekontrakt ud fra en enkelt koncert. Hvad var det præcis som skete dengang?

”Vi havde spillet ca. 9-10 år på det tidspunkt uden at komme nogen vegne. Vores agent kontaktede os og sagde, at der var en mulighed for at spille et sted i London, hvor der ville komme en del folk fra pladebranchen. Så vi tog af sted og spillede rent faktisk en rigtig dårlig koncert, da vi ikke kunne få guitarlyden til at virke ordentligt osv., men repræsentanterne fra pladeselskaberne syntes om vores sange. Både SONY BMG og Roadrunner tilbød os en kontrakt med det samme. Vi fik ca. 3-4 tilbud, men tilbuddet fra SONY BMG var det bedste, så vi valgte dem.”

- Det lyder helt vildt, at det nærmest bare sker ud af den blå luft. Hvordan reagerede I på det, dengang?

”Vi kunne ikke tro det. JEG kunne ikke tro det. Jeg tog hjem og fortalte alle, at vi var blevet signet af et stort pladeselskab, men man fattede det ikke rigtigt før den dag man så sig selv i TV og på forsiden af forskellige magasiner. Det var bare en rigtig fed fornemmelse. Fra den dag af, har vi nærmest fløjet gennem tilværelsen uden at røre jorden på noget tidspunkt. Det er helt utroligt, og det ser ud til, at det fortsætter.”

DET NYE ALBUM
- ”Scream Aim Fire” virker tydeligt som et mere modent album og er langt mere aggressivt end jeres debutalbum ”The Poison”. Der er i langt mere grad blevet plads til dine growls. Hvordan ser du det nye album i forhold til det første?

”Jeg synes, at du rammer det meget godt med den beskrivelse. Jeg synes personligt også selv, at albummet er mere modent, som du siger. Vi har siden udgivelsen af ”The Poison” konstant været på landevejene, og har stort set ikke haft fri på noget tidspunkt. Det har kun været, når vi skulle ind i studiet. Vi brugte derfor meget af tiden på at finde nye riffs osv., hvorved vi automatisk blev bedre musikere osv. Vi har samtidig også lært en masse i den tid, om branchen og om os selv, da vi jo også er blevet ældre. Albummet repræsenterer alt det vi er, og hvad vi har lavet siden ”The Poison”.

- Sangen ”Waking The Demon” handler om at blive mobbet i skolen osv. Matt (guitarist/sanger Matt Tuck) har tidligere sagt, at det var noget, som I alle selv har oplevet. Hvordan foregik det? Var det noget alvorligt, eller var det bare almen mobning?

”Det var mere det typiske eksempel på, at når man skiller sig lidt ud fra mængden, er det lidt nemmere for nogen at mobbe en. Vi havde vores lange hår og hullede bukser osv. og så var der jo de typiske populære sportsidioter, som vi kender det. Vi spillede jo guitar osv., hvilket selvfølgelig betød, at pigerne nu syntes at vi var de mest interessante, og det kunne sportsidioterne ikke håndtere, så de mobbede os. Der var ca. 20 af dem og ca. 20 af os, så nogle gange stødte vi ind i hinanden på værtshusene, og der gik nogle gange nærmest Braveheart i det, med kæmpe slagsmål, haha. Det skete i årevis, hvor nogle af os fik nogen på hovedet engang imellem. Efter at vi er blevet kendte, er de nu begyndt at komme til vores koncerter og hilse på os og være nok så venlige, men vi afskriver dem totalt, og sangen her er rettet mod sådanne mennesker.”

HISTORIEN BAG SUCCESEN
- I har solgt over en million album af ”The Poison”. Efter min mening skyldtes det, udover, at I selvfølgelig har et vist talent, også den store promovering som I har fået og den sublime lyd, som Colin Richardson har lavet for jer. Hvordan ser du det?

”Man skal rent faktisk have nogle gode sange for at blive anerkendt. Men det kræver mange ting at få det til at gå op i en højere enhed. Man skal f.eks. også have en god manager, et godt pladeselskab som kan promovere bandet i alle lande, en god agent, en god produktion og som sagt gode sange. Hele pakken skal hænge sammen, men det vigtigste er selvfølgelig sangene.”

- Er I SÅ meget bedre end de fleste andre bands, eller har I også været meget heldige?

”Det er på sin vis helt utroligt, men vi prøver samtidig også at tage en dag ad gangen. Det hele går så hurtigt med nye steder og nye tidszoner hele tiden. Man har slet ikke tid til at tænke over det. Det var først, da Matt mistede sin stemme, at det lige pludselig blev hverdag igen. Man begyndte at tænke over, hvad vi havde opnået, hvor vi var, og hvor vi gerne ville være i fremtiden. Jeg mener naturligvis, at vi er et godt band, ellers ville vi jo ikke være så succesfulde som vi er.”

- Hvad tror du, har gjort jer så populære?

”Jeg tror, at det er fordi vi laver noget helt andet, end hvad andre gør. Vi har gode riffs. Vi lytter mest til det gamle metal, og personligt finder jeg ikke noget af det nye metal særlig interessant. Når vi samles for at lave nye sange, går vi efter at skrive klassiske riffs, men blander det så lidt med den moderne tilgang til melodier, og det ser jo ud til at fungere. Vi kommer ikke til at ændre på noget af det vi gør - for det virker!”

MATTS STORE VOKALPROBLEMER
- Matt har haft mange problemer med sin vokal gennem det sidste års tid, og I måtte udskyde mange koncerter og indspilningen af ”Scream Aim Fire”. Er problemerne et overstået kapitel nu, eller er der risiko for, at han igen kan få problemer med vokalen?

”Forhåbentlig er det et overstået kapitel. Han havde problemer med sine mandler, og var nød til at få en operation. Problemet for ham var alle de klimaforandringer vi oplever, når vi rejser til så mange forskellige lande og kontinenter. Men det sker forhåbentlig ikke igen. Men vi tager det som det kommer. Vi kan jo alle risikere at blive forkølet osv., hehe. For Matt er problemet bare større, da han jo skal synge, hvor vi andre bare skal spille på vores instrumenter.”

- Var I begyndt at tænke på, hvad I ville gøre, hvis ikke han kunne have fortsat med at synge?

”Ja, det havde vi. Vi havde det rigtig dårligt med det alle sammen. Det var ligesom et ”wake up call” for os, da det pludselig blev hverdag igen. Vi havde indtil da bare reddet på en sky, og ikke set os tilbage, men virkeligheden rammer en, når sådan noget sker. Men han mistede rent faktisk sin stemme, og det var derfor, at det tog så lang tid at få indspillet ”Scream Aim Fire”. Matt skulle starte helt forfra med at lære at synge igen, så det tog sin tid. Musikken til albummet blev indspillet tilbage i januar (2007), hvorefter vi tog på et par turnéer, hvor han godt kunne synge lidt, men efter hans operation skulle han træne sin stemme helt op igen, og derfor er det først nu, at albummet ser dagens lys.”

- Hvad ville I have gjort, hvis ikke han havde mulighed for at synge mere?

”Det er svært at svare på, da vi helst så, at vi ikke skulle tage stilling til det, men Matt nævnte selv, at vi i den situation kunne tage en ny sanger med i bandet, og at han selv så kunne fortsætte med at spille guitar, da han jo er den som skriver de fleste sange samtidig med, at han er guitarist og sanger. Heldigvis har vi ikke været nødsaget til at gøre dette.”

BULLET FOR MY VALENTINE = MELODISK METAL
- I repræsenterer mange bands som Iron Maiden, Metallica, Killswitch Engage og Dragonforce med ”Scream Aim Fire”. Vil du betegne jer selv som et metalcore-band eller som moderne heavy metal?

”Melodisk metal.”

- Metalcore-genren blomstrede op i starten af dette årtusinde og er blevet særdeles populær. Hvordan ser du den fremtidige udvikling af populariteten af denne genre, og for jer som band?

”Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at vi vil det her på lang sigt, og at vi hele tiden vil arbejde hårdt for at blive bedre. Vi vil gerne opnå samme status som Iron Maiden og Metallica, da de jo selvsagt er guder inden for heavy metal. Vi vil gerne fortsætte med det her de næste 20 år, og gerne komme til at få vores egne arenaturnéer rundt omkring i verden.”

AFKALD PÅ HVERDAGEN
- Der er ingen tvivl om at det må være fedt at spille i et populært band og at turnere verden rundt med de tilhørende oplevelser, men er der intet i livet, som du føler, at du må give afkald på?

”Moose (trommeslageren Michael ”Moose” Thomas) og jeg har begge børn, så dem savner vi en hel del. Derudover savner vi også vores forældre og søskende osv. Vi havde lige tre måneder hjemme før jul sidste år pga. Matts vokaloptræning, hvilket var dejligt, men ellers er vi sjældent hjemme i længere tid ad gangen. Det bliver nok først til jul i år, at vi er hjemme igen. Heldigvis er teknologien så fremtræden i dag. Jeg har et kamera med, så jeg snakker med min datter hver dag via computeren. De første fire uger man er af sted går det meget fint, men derefter begynder man virkelig at savne sine børn osv. Vi prøver at flyve hjem, når vi har lejlighed til det, men vi går tit glip af specielle lejligheder som fødselsdage osv., når vi er i andre lande. Det er meget hårdt.”

- Hvad har indtil videre været den bedste oplevelse I har haft som band og som du personligt har haft?

”De bedste oplevelser vi har haft har helt sikkert været, da vi var på turné med Iron Maiden og Metallica. Det er svært at vælge mellem, hvilken en af dem var den bedste, men jeg ville nok sige Metallica. Vi spillede for over 100.000 mennesker med dem, og de bad os om at komme på scenen og synge med dem, så vi kom rent faktisk til at synge sammen med dem, som i første omgang havde inspireret os til at starte med at spille, hvilket var en drengedrøm der gik i opfyldelse. Da vi var på arenaturné med Iron Maiden stod vi altid ved siden af scenen og så deres koncerter, og vi snakkede med bandet og Steve Harris. Han takkede mig engang for at vi tog os af hans børn backstage, og at de havde haft det sjovt, hvilket var fedt at få at vide fra en mand som Steve Harris.”

- Ja, det ville da ikke være helt galt at tage sige lidt af Lauren (Harris) et par timer backstage, haha.

”Ja, det ville ikke være så dårligt, haha, men jeg ville nok ikke lige fortælle ham det, haha.”

- Hvordan ser du selv din fremtid rent personligt mht. familie, børn osv., og det at være en berømt musiker?

”Jeg håber, at jeg kan blive ved med det her så længe som muligt, og at jeg kan købe et stort flot hus til min datter, og at jeg en dag bliver gift med min kæreste.”

Diskografi:
”The Poison”
(SONY BMG, 2005)
”Scream Aim Fire”
(SONY BMG, 2008)

Bandmedlemmer:
Matthew “Matt” Tuck – vokal, guitarer
Michael “Padge” Paget – guitarer
Michael “Moose” Thomas – trommer
Jason “Jay” James - bas


#1. d.17.03-2008/12:02:11/ | Af: Tom fra opvasken

Skrevet af: Frandix

Tilføjet: 17.03-2008

Link til band: Klik her

Læst: 1334 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.428643 sek. |