Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12869 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13300 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7823 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Interview: Spectral Mortuary/Kristoffer RigboltInterview som RSS
Spectral Mortuary/Kristoffer Rigbolt
--------------------------------------------------------------------
Hey Spectral Mortuary – tillykke med jeres nye album ”From Hate Incarnated” der scorede 4/6 her på Metalzone!

Metalzone: I er en blandt flere satsninger fra det genoplivede danske pladeselskab Mighty Music – hvor store forventninger har I og pladebosserne til ”From Hate Incarnated”?

Spectral Mortuary: Vi har rimelig høje forventninger og håber da at pladen kan hjælpe med til at slå vores navn fast på den danske og den internationale dødsmetalscene. Jeg er også ret sikker på at forventninger er rimelig store fra Migthy’s side, hvilket deres omfattende promotion arbejde også afspejler. De har også flere ting på spil, da de, udover at de selvfølgelig er interesseret i at der bliver langet nogle skiver over disken, også er afhængige af nogle succesfulde udgivelser til at få banket Mighty op som DK’s største metal-label. Hvilket jeg er overbevidst om er deres mål, ellers tror jeg ikke de havde startet op igen.

Metalzone: ”From Hate Incarnated” var indspillet i Berno Studio med Berno Paulsson bag knapperne – har I opnået den lyd I ønskede og hvad søgte I helt præcist?


Spectral Mortuary: Helt sikkert! Der var flere grunde til at vi valgte at indspille pladen hos Berno, først og fremmest synes vi at mange af hans tidligere produktioner er vildt cool og udover det at tænkte vi at Berno kunne give os en mere aggressiv lyd end den mange af de fede danske producerer laver.
Bernos indstilling til tingene er rimelig straight no-nonsense og det passede perfekt til hvad vi var ude efter. Han ved hvordan dødsmetal skal lyde og hvordan man får den lyd. Så alt i alt er vi meget tilfredse med den endelige lyd som er præcis så aggressiv og brutal som vi ønskede den.

Metalzone: Jeres nummer ”Choked in Soil” hed oprindeligt ”Choked in Anal Soil” – hvorfor denne ændring på pladen?

Spectral Mortuary: He he.. Der er rent faktisk flere af titlerne der er ændret. Det kan selvfølgelig diskuteres om det er en god ide, men vi mente at nogle af titlerne kunne opfattes som komiske og det er bestemt ikke meningen. Spectral Mortuary spiller brutal dødsmetal og det skal teksterne afspejle. Desuden har vi som band udviklet os siden de her numre blev lavet. Spectral Mortuary er som helhed blevet mere seriøst og målrettet, hvorfor vi tænkte at det var bedst at ændre titlerne. Lige i forhold til Choked.. gav det anal der hvist heller ikke rigtig nogen mening..

Metalzone: Ovenstående nummer og ”Necrophilistic Art” stammer oprindeligt fra jeres demo af samme navn – hvorfor har I inkluderet disse ”ældre” numre på albummet?

Spectral Mortuary: Du kan faktisk også finde både Prime Murder Suspect og Weapons på demoen. Først og fremmest tog vi de numre med fordi vi stadig synes de holder 100%, ellers havde de ikke været på pladen. Udover det ville både Mighty Music og vi gerne have pladen ud rimelig hurtigt. Der gik ikke meget mere end 2 måneder fra underskrifterne på kontrakten var klaret, til vi var på vej til Sverige. Samtidig er Necrophilistic demoen ikke blevet distribueret helt vildt, så vi valgte at tage de fire numre med.

Metalzone: I har valgt ikke at inkludere teksterne til ”From Hate Incarnated” – hvad omhandler disse?

Spectral Mortuary: De omhandler primært generel menneskelig fornedrelse i forskellige afskygninger, det afhænger lidt af hvem der har skrevet dem. F.eks. omhandler mange af de tekster vores tidligere sanger Nikolaj Balle skrev om Necrofili, mens Runes tekster mere er explicitte beskrivelser af vold og især psykologien bag. Da jeg ikke skriver tekster selv, har jeg ikke det dybeste kendskab til hele det univers, men generelt er der tale om den slags tekster der nu engang hører sig til, når man spiller Old School Død.

Metalzone: I er af flere medier blevet sammenlignet med bands som Cannibal Corpse, Nile og Deicide hvilket jeres pladeselskab også markedsfører jer på – hvordan har I det med at blive sat i en sådan bås rent musikalsk?

Spectral Mortuary: Det har vi det sådan set OK med, vi spiller brutal dødsmetal så disse bands er cool som reference, så ved folk hvad de har med at gøre. Fra vores synspunkt er det ikke nødvendigvis noget dårligt at blive sat i bås. Når folk investerer i en Spectral Mortuary skive, kan de regne med at de får en gedigen omgang smadder uden keyboards og trompeter og hvad ved jeg.

Metalzone: Der er pt. Stor fokus på danske metal- bands – føler I at I med ”From Hate Incarnated” kan efterkomme de fremsatte høje krav til et dansk metalband?

Spectral Mortuary: Jeg ved ikke helt hvilke krav der er fremsat, men vi tror da bestemt på at vi kan tilføre den danske metalscene noget. Generelt forholder vi os måske mest til den internationale scene. Metal er jo forholdsvis grænseoverskridende, både på den ene og den anden måde. Vi lytter til metal fra hele verden, og håber at vores musik kan være en god repræsentant for Brutal dødsmetal nationalt og internationalt.

Metalzone: Jeres trommeslager Morten Siersbæk spiller ligeledes i Exmortem og nu også dansk/ engelske Downlord – hvor ligger hans prioritering?

Spectral Mortuary: Tja, Morten har vist ikke nogen klar prioritering, det afhænger meget af hvilke ting der sker i de forskellige bands, lige for tiden arbejder han f.eks. intenst på nyt materiale sammen med os og Exmortem. Men det er klart at Spectral og Exmortem er hans primære bands eftersom hans involvering i Downlord vist nok indtil videre kun er på session-basis. Det skal for god ordens skyld lige nævnes at han også spiller i Black Dementia (der har en plade lige på trapperne), sammen med Quentin fra Horned Almigthy.

Metalzone: Sammen med bl.a. Crucifix, Exmortem og nu opløste Usipian tilhører Spectral Mortuary en ikke så udbredt genre i disse tider – hvor meget tror I på dennes overlevelse nu hvor især blødere metalgenrer har vundet indpas blandt befolkningen?

Spectral Mortuary: Jeg ved sgu ikke om man kan tale om at de blødere genrer har vundet indpas, det handler vist mest om at VolBeat har vind i sejlene for tiden, men fra vores synspunkt tilhører de lidt en anden genre. Generelt er der nok bare blevet mere plads til metal musik, også indenfor mainstream. Inden for ekstrem-metalgenren er Hatesphere og Illdisposed vel nogle af de største for tiden, og selvom de selvfølgelig ikke spiller 300 bpm grind-core er det stadig aggressiv metal. Hvis du mener hvordan det står til med den brutale dødsmetal synes jeg det ser bedre ud end det har gjort i mange år hvor Iniquity var rimelig alene om at holde fanen højt. Fremtiden ser helt klar lovende ud, og bands som Dawn of Demise, Koldborn og Corpus Mortale kan vel roligt føjes til listen over etablerede danske dødsmetalbands.

Metalzone takker for svarene!


Skrevet af: Albertsen

Tilføjet: 06.05-2007

Link til band: Klik her

Læst: 2398 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven
 Andre interviews:


Del
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.409583 sek. |