Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7816 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Demoanmeldelse: Blodtokt - Eg vil tilbake til mennesket Anmeldelser som RSS
Blodtokt - Eg vil tilbake til mennesket
--------------------------------------------------------------------
Norske Blodtokt er et relativt nyt band på den norske black metal scene, og denne demo CD-R, "Eg vil tilbake til mennesket", er det første udspil fra de tre unge herrer, der udgør kernen i bandet. Bandet blev dannet i 2009 og har siden dengang spillet nogle enkelte koncerter rundt omkring samt komponeret de ni numre, der udgør denne demo. En fjerde gut, som kalder sig Krapyl (hvor retarderet det så end lyder!), har bidraget med lidt vokal på fire af sangene, men så vidt jeg kan forstå, er der ikke snak om andet en lidt session-vokal her.

Musikalsk set bevæger vi os rundt i nogenlunde traditionel, old-school black metal, men med nogle semi-episke indslag og stemninger hist og her. Helt overordnet snakker vi relativt simple og melodiske riffs vævet sammen med enkelte episke melodier, men hvor trivielt dette så end kan lyde, så falder Blodtokt heldigvis ikke i samme fælde som så mange andre lignende bands, idet deres egne ideer rent faktisk skinner igennem flere steder. Mange af melodierne og stemningerne leder faktisk mine tanker hen på Isengard og til tider også Gorgoroth omkring "Under the Sign of Hell"-tiden, dog uden at Blodtokt lyder som en kopi af førnævnte bands. Der er vel snarere tale om at have hentet inspiration i nogle af de ældre bands.

Demoen åbner med en af dens stærkeste og mest fængende sange i form af "Hordalands hær", der har en sådan semi-episk eller pompøs stemning over sig, som jeg ikke helt kan sætte fingeren på. Der er desuden en del spillelyst og energi at spore i denne, hvilket hæver dens niveau over størstedelen af de resterende numre. Den efterfølgende skæring er ikke et nummer som sådan, men en digtoplæsning. Det kan umiddelbart lyde kvasi-intellektuelt og svanset, men af en eller anden grund fungerer det på grund af accenten, dialekten, selve indholdet og den yderst korte længde på det. "Fader vår" er i lighed med "Hordalands hær" en af højdepunkterne, idet den er spækket med iørefaldende riffs, energi og et rigtigt godt drive. Desuden er der en del variation i denne, nogle gode breaks og skift, og sidst men ikke mindst lyder brugen af spoken word ret godt i denne. "Lystmord" og "Blind" er anstændige, men langt fra fantastiske. Lyden i "Blind" er desuden lettere ujævn. Brugen af de forskellige vokaler er ikke optimal her, hvilket nok skyldes, at jeg ikke er specielt begejstret for Krapyls vokal. Dette gælder ikke kun disse sange, men også et par af de andre, som indeholder passager, hvor vokalen bliver lidt for hysterisk og desperat til min smag. Den lyder med andre ord malplaceret nogle steder. Tingene bliver igen bedre i titelnummeret, hvori de gode riffs, dynamikken og variationen er tilbage. "Klingande metall" er en blandet og ujævn affære. "Likfunn" består kun af spoken word vokal og noget melankolsk klaverspil i baggrunden, og den er ret stemningsladet. Egentlig burde de have rundet demoen af med denne sang. Sidste nummer, "Sult", kører i et lidt højere tempo end flere af de andre sange, og den er egentlig ganske udmærket, men den havde gjort sig bedre, hvis den var placeret tidligere på skiven. Det triste klaverspil mod slutningen er vel sangens højdepunkt.

Taget i betragtning af at dette er bandets første udspil, så er "Eg vil tilbake til mennesket" absolut ikke dårlig, og flere af sangene emmer af potentiale. Som nævnt tidligere er der uden tvivl nogle ting, som kunne gøres bedre, og som bandet forhåbentlig vil forsøge at tage hånd om på fremtidige udspil. Bandet er ikke helt tight i alle afdelinger, og den der desperate skrigevokal må de for min skyld gerne arbejde lidt med. Jeg håber, at Blodtokt kan viderudvikle og forædle mange af de gode ideer, der er at finde på denne demo, for det vil uden tvivl give dem et mere originalt og eget musikalsk udtryk fremover. Gutterne er ikke helt tabt, hvad gælder det at skrive fængende riffs og stemningsladede melodier samt det at arrangere sangene på en interessant måde. Giv dem en lytter!

Trackliste:
1. Hordalands Hær
2. Preludium: Tilgivelse
3. Fader vår
4. Lystmord
5. Blind
6. Eg vil tilbake til mennesket
7. Klingande metall
8. Postludium: Likfunn
9. Sult

Skrevet af: Nepper

Anmeldt: 28.01-2012

Link til band: Klik her

Læst: 12930 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Alle med Blodtokt:
Demo:Eg vil tilbake ...


Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.383702 sek. |