Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12888 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13314 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7846 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Demoanmeldelse: Plöw - Bicentennial Picnic Anmeldelser som RSS
Plöw - Bicentennial Picnic
--------------------------------------------------------------------
Det danske band Plöw, der består af 4 herrer med base i Århus, må siges at være et relativt nyt band på den danske scene, idet de først for alvor stak hovederne sammen i 2009. Lytter man til bandets seneste udspil, EPen "Bicentennial Picnic", får man dog hurtigt indtrykket af, at det faktisk er nogle dygtige, velspillende og garvede gutter, der udgør troppen. EPen består af 4 sange med en samlet spilletid på cirka 23 minutter.

Plöw udøver en ret interessant form for stoner rock (eller stoner metal rock, som de selv kalder den), men vel at mærke ikke en en-dimensionel eller lige-ud-ad-landevejen form for stoner rock, eftersom de også inkorporerer elementer fra lettere moderne, groovy metal samt doom- og sludge metallen. Under de første gennemlytninger kunne jeg ikke undgå at drage enkelte paralleller til bl.a. Down og Corrosion of Confirmity, og faktisk også en lille smule Saint Vitus, men uden at Plöw lyder som nogle af dem. Langt fra egentlig. Plöw er vel næsten mere som en fjern slægtning til førnævnte bands, hvor nogle melodier og stemmeføringen til tider vækker associationer til dem. For mig at høre har Plöw hentet inspiration i flere forskellige musikalske hjørner og svejset disse sammen til deres eget musikalske udtryk, der måske ikke er super-originalt fra top til bund, men det fungerer langt hen ad vejen, og gutterne lyder ikke som en dårlig kopi af andre.

Åbningsnummeret "High Tide" er definitivt højdepunktet på denne EP, idet det rocker og groover som ind i helvede, alt imens det er varieret, fængende og stemningsfuldt. Efter min mening er enkelte riffs og melodier samt vokalen i nummeret ikke helt ulig dem, man kan finde i Downs musik. Jeg synes især godt om bandets evne til skabe gode overgange mellem de hårde og afdæmpede dele. Det hele flyder ganske naturligt, og der er mange små nuancer og fede detaljer undervejs i sangen. Lyrikken synes at være sådan lidt semi-depressiv, som den jo ofte er indenfor de genrer, som PLÖW bevæger sig rundt i.

De to efterfølgende skæringer, "Bad Day for a Picnic" og "Forrow of Doom", er ganske anstændige. De er hverken så gode eller spændende og fængende at lytte til som "High Tide". Jeg savner noget på både riff- og vokalfronten her. Af en eller anden grund synes jeg, at vokalen er markant bedre i "High Tide" end i disse, men igen; de er absolut ikke dårlige. Med hensyn til riffs og melodier er de knapt så mindeværdige som i åbningsnummeret, men alligevel tilpas gode til at sangene ikke glider over i det kedelige.

Det afsluttende nummer, "Spring Tide", er et rigtigt solidt og sejt nummer på godt 9 minutter, der viser en interessant, atmosfærisk side af bandets musik, og det afrunder på fin vis "Bicentennial Picnic" med dets lettere afdæmpede outro-stykke. Det er vel også det tungeste nummer på EPen, og hvad gælder kvalitet ligger det lige i røven på "High Tide".

For mit vedkommende er "Bicentennial Picnic" en positiv overraskelse, hvilket primært skyldes numrene "High Tide" og "Spring Tide", der jo også udgør langt størstedelen af spilletiden på EPen. Plöw formår at variere deres musik og at gøre den interessant og fængende at lytte til, og de har en imponerende evne til at kæde tunge, beskidte riffs sammen med afdæmpede, små-melankolske passager og at få det hele til at flyde ganske naturligt. De bør absolut tjekkes ud af de af jer, der dyrker denne type musik.

Trackliste:
1. High Tide
2. Bad Day for a Picnic
3. Forrow of Doom
4. Spring Tide

Skrevet af: Nepper

Anmeldt: 10.01-2012

Link til band: Klik her

Læst: 5563 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Alle med Plöw :
Demo:Bicentennial Pi...


Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.385812 sek. |