Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12869 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13301 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7823 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 Demoanmeldelse: Mordax - Slaughter Anmeldelser som RSS
Mordax - Slaughter
--------------------------------------------------------------------
Mordax er et ripensisk/københavnsk band, der med ”Slaughter” udsender deres debutdemo. Man skulle tro, at distancen gjorde øvesessionerne ret besværlige, men det er ikke desto mindre lykkes for bandet at skrue en samling sange sammen, som emmer af talent og ambition.

Som så ofte med nye bands, er der er en vis distance mellem ambition og den praktiske udførelse af ambitionerne, og Mordax kan heller ikke sige sig fri for at have et stykke vej mellem nuværende punkt og mål, jeg har dog personligt oplevet bands der havde meget, meget længere.
Hvad der først springer i ørene ved bandet, er deres forkærlighed for aggressive thrash riffs blandet med guitarharmonier. Det giver sangene et fedt NWOBHM præg, lidt som en mere mellow midttempoudgave af At The Gates, og det er faktisk ikke en helt dum ide. Det bliver nemlig ikke til melopop-død a la In Flames eller deslige, for sangene beholder deres kant på højde med melodierne.

Der bliver dog også eksperimenteret med off-beat, og decideret stille og stemningsfulde passager, f.eks. i ”A Slughter in the Dark”, der igen viser, at bandet ikke er bange for at udforske lidt nyt territorium, ude dog at løbe helt væk fra den kendte sti.
Derfor har kan man rimelig hurtigt få en fornemmelse for sangene, men bliver alligevel overrasket en gang i mellem, når der så kommer de små drejninger i kurs og stemning. Der er dog numre, som er mere direkte tonsere som de udmærkede ”Eyes of the Weak” og ”As We Slay Your Gods” og det er god afløsning for de mere vidtfavnende numre.

Overordnet set har Mordax altså fundet på noget af det rigtige her. De leverer stedvist melodisk death/thrash af høj kvalitet, og er ikke bange for at eksperimentere lidt. Som nævnt er bandet dog ikke helt endnu.
Når melodier betyder så meget som de gør for Mordax, må de gerne være endnu stærkere. De er bestemt ikke dårlige, men heller ikke mesterlige. Det andet ankerpunkt er sangenes flow. Det er som om, der mangler lidt samspil i indspilningen, så sangene flyder ikke helt så frit og aggressivt som de kunne gøre. Det hæmmer sangenes udfoldelsesmuligheder en smule, men mon ikke ville løse sig, hvis man så bandet live?
Endelig kunne sanger Asbjørn Steffensen godt gøre lidt mere for at variere vokalen lidt, og brøle med lidt mere indlevelse. Der er dog nogen variation at finde i vokalen, og Asbjørn har et temmelig bredt register at spille på allerede, så mon ikke resten kommer med tiden og erfaringen. Netop erfaringen tror jeg ville komme Mordax til gode. Mere tid i øveren og en god røvfuld koncerter ville være lige det der kunne forvandle dette band til en sand dræbermaskine. Potentialet er der under alle omstændigheder.

Demoen er produceret af ex-Sacrificial guitarist Asmus Thomsen, og han har valgt at lave en meget ren produktion, hvor man tydeligt kan høre, hvad alle i bandet laver, og det er en god ide, når man netop har nogle tricks oppe i ærmet som Mordax har.
Lidt mere bund og boost ville dog ikke have skadet. Jeg glæder mig virkeligt til at høre mere fra Mordax i fremtiden, for musikernes iderigdom og tilgang til sangene er bestemt spændende og skaber appetit efter mere.

Trackliste:

Horror
Buried Alive
A Slaughter in the Dark
Devoured By Life
Eyes of the Weak
Trail of Murder
As We Slay Your Gods
Flense the Forsaken

Skrevet af: Knudsen

Anmeldt: 11.06-2010

Link til band: Klik her

Læst: 2132 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Alle med Mordax:
CD:Violence Fraud Tr...
Demo:Slaughter...

Se Profil: Klik

Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.386363 sek. |