Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12869 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13300 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7823 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Illdisposed - 1-800 Vindication Anmeldelser som RSS
Illdisposed - 1-800 Vindication
(Roadrunner Records)
--------------------------------------------------------------------
Illdisposed har i længere tid stået som ikonet på dansk death metal, men efter den sidste meget middelmådige udgivelse, ”Kokaiinum”, røg bandet ud i en større krise som de har indrømmet risikerede at ødelægge bandet. Ikke desto mindre kom de oven på igen, og med ”1-800 Vindication” bryder de med deres traditionelt beskidte image og slår sig løs med en noget ny, men måske mere oprigtig stil.



Jeg må indrømme at jeg var nervøs da Illdisposed skrev sig på Roadrunner. Selskabet har viet sig til nu-metal bølgen, og man kan ikke sige at et råt-for-usødet death metal band som Illdisposed passer til profilen på Roadrunners øvrige bands. Det er nu tvivlsomt at Illdisposed vil iklæde sig masker og byde sig til hos teenagerne lige med det samme, men musikken er blevet enormt renskuret og anderledes fra bandets tidligere albums. Især den sterile produktion og bandets brug af samples gør det til en mere radiovenlig sag, som jeg tvivler på vil vinde den store tilslutning blandt folk der netop satte pris på Illdisposeds usædvanligt beskidte stil. Dog bevarer Illdisposed deres fandenivoldske energi, og ”1-800 Vindication” er fyldt med sange der nok skal få gang i folk til koncerter, så selv om det er et nærmest genfødt band man lytter til, så har Illdisposed bevaret mange af deres positive kvaliteter. Deres kendetegnende groove der er tungere end gennemsnittet er velbevaret i samtlige sange på albummet, og Bo Summer har bestemt ikke mistet sin usædvanligt dybe vokal der hos undertegnede står som en af de fedeste inden for den internationale death metal scene.



Dog er ”1-800 Vindication” ikke et perfekt album, og Illdisposeds nye stil er heller ikke udelukkende positiv. Til tider forfalder bandet til alt for melodiske omkvæd, og selv om de længe har haft melodiske sang-stykker i musikken er det bare for overdrevet på sange som ”Jeff” og ”In Search Of Souls”. På en måde går Illdisposed også tilbage forbi ”Kokaiinum” og ”There Is Something Rotten…” og blander grooves a la dem man fandt på ”Submit” med deres nye renere, og hurtigere stil, hvilket alle sange bærer præg af, men det bliver på intet tidspunkt bedre end på sangen ”Dark” der sammen med resten af albummet slår fast at Illdisposed er oppe igen, og nok skal få retmæssig ”vindication” (oprejselse) med dette album. Desværre betyder det nok også at de har lukket et kapitel i deres karriere og at klassikere som ”Submit” og ”There Is Something Rotten…” ikke vil blive fulgt op med album i samme stil. Ziggys produktion og Tue Madsens mix er fejlfrit rent fagligt set, der er ikke én frekvens hvor den ikke hører hjemme, men det ødelægger samtidig også noget af charmen ved Illdisposed. Noget der kendetegnede bandet var netop de smadrede produktioner hvor støjen nærmest komplimenterede musikken og gav et indtryk af et death metal band der var hamrende ligeglade med æstetik så længe musikken var så beskidt og ond som muligt, og det savner man helt klart på ”1-800 Vindication”.



Illdisposed har på intet tidspunkt lagt skjul på at ”1-800 Vindication” ville blive et brud med deres fortid, og det må man sige at albummet i høj grad lever op til. Bandet har helt klart givet slip på at lave musik der skal leve op til nogle gamle fans krav og forventninger, og ”1-800 Vindication” vidner om et band der laver det de kan lide, på trods af tradition. For mig er det lige på grænsen. Illdisposed med deres nye stil minder lidt om en Hells Angels rocker i konfirmandt-tøj, og selv om bandet beholder mange af de ting der gør dem til et band over gennemsnittet, så tror jeg at gamle fans nemt kan få dette album galt i halsen.



Tracklist:

1. I Believe In Me

2. Dark

3. Now We’re History

4. When You Scream

5. Jeff

6. In Search Of Souls

7. Still Sane

8. You Against The World

9. No More Time

10. The Final Step



Diskografi:

2004 – 1-800 Vindication (Roadrunner Records)

2001 – Kokaiinum (Diehard Music)

2000 – Retro (Diehard Music)

1997 – There Is Something Rotten… In The State Of Denmark (Serious Entertainment)

1995 – Helvede (Diehard Music)

1995 – Submit (Diehard Music)

1994 – Return From Tomorrow – EP (Progress Red)

1993 – Four Depressive Seasons (Progress Red)

#1. d.09.01-2007/11:20:19/ | Af: Joni

#2. d.13.02-2008/17:33:57/ | Af: numsesutter

Skrevet af: Michelsen

Anmeldt: 27.10-2004
Release: 04.10-2004

Genre: Melodic Death Metal

Rating:


Læst: 1295 gange

Kommentarer: (2)

Send til ven    Send til ven

Alle med Illdisposed:
CD:There Is Light (b...
CD:To Those Who Walk...
CD:The Prestige...
CD:1-800 Vindication...
Demo:Promo 2003...

Se Profil: Klik

Del
 Andre anmeldelser:




























Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.389051 sek. |