Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12878 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13306 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7833 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Tantara - Based On Evil Anmeldelser som RSS
Tantara - Based On Evil
(Indie Recordings)
--------------------------------------------------------------------
Bedst som man troede, at revival thrash bølgen efterhånden var stilnet af, dukker et norsk band op ved navn Tantara. De siger, de har ét mål: at spille old school thrash som det engang var og som det bør være. Dette ønske og mål har resulteret i debuten Based On Evil, som udkommer 24. august.

Norge var ikke just det land, jeg havde set komme med det næste store thrash udspil, men det mente Tantara tydeligvis, der skulle laves om på. Stilen er rendyrket 80’er amerikaner thrash i tråd med bands som Heathen, Vio-lence, Exodus og især Nuclear Assault, og arbejdet gøres fortrinligt.

Som jeg i tidligere anmeldelser har givet udtryk for, har jeg haft et lidt svært forhold til revival thrash’en da bølgen var på sit højeste. I mine øre medbragte den alt for meget skrammel, der enten var direkte core-inspireret og egentlig ikke havde meget med thrash at gøre, eller som blot var pinlige plagiater på hvad thrash var engang. Nu er hypen faldet lidt til ro, og måske var det det, der skulle til, for at skille fårene fra bukkene. Det virker i hvert fald som om, at de bands der er tilbage var dem der lød til at ’’mene det’’ helt fra starten. Tantara kan bestemt betegnes som et band der lyder til at mene det, de spiller. De har den helt rigtige attitude bag instrumenterne og teksterne handler om andet, end at feste, drikke og thrashe. De har så at sige valgt den mere seriøse rod af thashen, til forskel for et andet revival band som Municipal Waste, der bygger alt hvad de gør op omkring det komiske og drengerøvsagtige. At der er lagt vægt på det seriøse, kan også høres i musikken. Riffene er, udover at være hæsblæsende og nakkehvirvelstruende energiske også velovervejet og veleksekverede. Det virker generelt som om, Tantara vil have at musikken har en anden virkning på lytteren, end blot at få adrenalinen op. Der er mere i det end blot tempo. Kompositionerne rammer uden tvivl et par klicheer, men det gør sgu ikke noget når man tænker på helheden. Alle instrumenter spiller godt ind med hinanden og diverse breaks og temposkift falder på de helt rigtige tidspunkter. På trods af kun 8 numre varer albummet op mod en time og numrene varer alle over 6 minutter. Det giver masser af plads til udvikling og udforskning i hvert nummer, uden at lytteren mister fornemmelsen for, hvor man kom fra og hvor man nu er på vej hen. Denne plads udnytter Tantara rigtig godt og formår at komponere lange numre der tager mange spændende retninger hele vejen igennem.

Prikken over i’et, på dette ellers i forvejen utrolig komplette album er, at ingen ringere end Flemming Rasmussen har stået for producering, mixing og mastering. Det burde vel egentlig ikke undre nogen, at han har ramt den helt rigtige 80’er Bay Area thrash stemning på Based On Evil. Lydbilledet er tyndt og koldt men skarpt, som på mange af de store albums fra thrashens pionere fra storhedstiden. Alligevel er der givet plads til alle instrumenter såvel som lead og backing vokal, og specielt bassens rolle i lydbilledet skriger 80’er attitude.

Based On Evil er et virkelig stærkt debut udspil og Tantara må siges at have opnået deres mål om at spille old school thrash som det bør være. Det er altid godt at blive positivt overrasket, og det har disse fire norske fyre så sandelig formået i undertegnets tilfælde. Jeg kan kun varmt anbefale fans af rå, hurtig men gennemtænkt thrash, at give Based On Evil et lyt.

Trackliste:

Based On Evil
Mass Murder
Negligible Souls
The Debate
Human Mutation
Trapped In Bodies
Prejudice Of Violence
Killing Of Mother Earth

#1. d.28.08-2012/22:47:23/ | Af: Tuco

Skrevet af: Carlsen

Anmeldt: 22.08-2012
Release: 24.08-2012

Genre: Thrash metal

Rating:


Læst: 25175 gange

Kommentarer: (1)

Send til ven    Send til ven

Alle med Tantara:
CD:Based On Evil...


Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.381052 sek. |