Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12894 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13318 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7853 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Dreadlord - Execution Of The Weak Anmeldelser som RSS
--------------------------------------------------------------------
Den 23. juli smider københavnske Dreadlord deres debut ’’Execution Of The Weak’’ på gaden, og sikke en debut det bliver.

Dreadlord er produktet af en øver mellem trommeslager Pete Olsen og de to guitarister Anders Nissen og Christian Christiansen tilbage i 2008. Med den musikalske inspiration plantet solidt i dødsmetal koryfæer som Nile, Origin, Cannibal Corpse, Suffocation og Dying Fetus, allierede de sig med vokalist Mathias Junge. Herrerne syntes selv, de havde fat i noget godt, men udviklingen af bandet kunne de ikke helt enes om. Dette førte til, at Pete Olsen forlod Dreadlord. En erstatning blev dog hurtigt fundet via en fælles bekendt, som foreslog en fyr ved navn Mads Lauridsen. Anders Nissen fungerer desuden som session bassist. Til bandets live optrædener træder Thomas Fischer (Defilementory) ind. Execution Of The Weak (EOTW) er indspillet i Starstruck studiet i november/december 2010 og produceret af Anders Lundemark og Michael Skovbakke. Den velkendte Tue Madsen har stået for mastering i sit eget Antfarm studio.

Med inspirationskilder som de førnævnte, er der jo selvsagt lagt op til en ordentlig omgang teknisk, brutal dødsmetal, og det er lige netop hvad vi får serveret på EOTW. Før jeg hørte skiven første gang kunne jeg ikke undgå at spørge mig selv, om verden virkelig kunne rumme endnu et band med hang til tekniske riffs og tempoer, der får omverdenen til at virke som var den optaget med 100.000 frames i sekundet. Efter at have hørt EOTW må svaret på dette, være et højt og tydelig ja. Nok er musikken ikke synderligt nytænkende i denne velafprøvede genre, men på samme tid distancerer Dreadlord sig på fornem vis fra at blive endnu et band, der spiller amerikanerdød med tekniske elementer. Man kan tydeligt høre inspirationen fra Nile’s præg af egyptologi, samtidig med, at der uden tvivl er noget skandinavisk islæt over musikken og pruktionen, uden at vi bevæger os over i Göteborg lyden fra 90’erne. Hist og pist dukker der også black metal lydende passager og riffs frem og her falder tanken især på Behemoth og Noctem.

Med disse inspirationer og et bredt arsenal af elementer fra diverse genre, er det da også næsten en selvfølge, at EOTW er et ganske fint varieret album. Gennem hele skiven bliver vi præsenteret for et væld af hårdtslående tolkninger og udfoldelser af dødsmetallens mange muligheder. Fra det stærke åbningsnummer Death Guaranty forbi Take Me To The Gallows, der udvikler sig fra et doomet til et habilt, brutalt indslag. Memorable riffs og passager, som ellers kan være svære at finde i den brutale/tekniske niche af denne genre, finder vi i titelnummeret Execution Of The Weak og Blood And Sand. Sidst men ikke mindst bliver lytteren positivt overrasket hen mod skivens ende, da Dreadlord i Cataclysmic Display Of Power leverer et stemningsfuldt, dommedagsagtigt inferno af et spoken word indslag. Et nummer der på sine næsten 7 minutter strækker skivens røde tråd til bristepunktet, men formår at holde linjen og således i slutningen vender tilbage til det velkendte, inden det afsluttende nummer Operation Theater.

Det lyder måske som en nær perfekt udgivelse, og selvom vi da også er tæt på at kunne kalde EOTW den perfekte debut, er der alligevel lidt at sætte fingeren på. Stilen gennem skiven bliver som nævnt holdt på det brutale plan, og derfor er det også, i mine øre, synd at et numre som Blood And Sand starter ud med et lidt malplaceret groove riff som vokalen prøver at følge. Jeg har generelt intet imod groove riffs, men jeg synes sjældent at den growlende vokal teknik tillader vokalisten at følge dem med succes. Growl teknikken er ikke den mest tone bevidste af slagsen, og passer derfor bedst med tekstformer, der ikke indeholder alt for meget rytmisk men blot holder sig til hurtige punchlines eller langtrukne ’’stop-and-go’’ linjer. Samme problem oplever jeg i det efterfølgende nummer The Only Power, samt i små passager af det afsluttende Operation Theater. Alle tre numre udvikler sig dog til virkelig fede skæringer som, hvis man ser bort fra de nævnte skønhedspletter, er blandt mine højdepunkter på skiven. Det skal imidlertid også understreges, at ovenstående på ingen måde er en kritik af vokalist Mathias Junge’s kunnen. Selv de største vokalister indenfor den nærværende genre mener jeg, bør holde sig fra de mere melodiske udfoldelser med denne teknik. Set som helhed, er der da også kun tale om en meget lille del af skiven som helhed, hvor jeg synes Dreadlord træder et par centimeter forkert. Resten af EOTW er intet mindre end spot on, og her skal huskes på, at der er tale om debutskiven fra disse drenge og altså ikke en udgivelse efter mange år, som etableret institution på den danske dødsmetal scene. Dette kan man hurtigt komme til at glemme, når man hører skiven fra ende til anden. Dreadlord spiller med en autoritet og selvsikkerhed som sjældent høres på et bands’ debut. Derfor glæder jeg mig også virkelig meget til en efterfølger, til denne debut fra Dreadlord, samtidig med, at jeg er spændt på om drengene kan holde autoriteten og ikke mindst, hvordan de vil undgå at sidde fast i udviklingen af deres musik, når de nu er startet på så højt et niveau.

Trackliste:

Death Guaranty
Take Me To The Gallows
Murderer
Execution Of The Weak
Blood And Sand
The Only Power
The Tomb
Cataclysmic Display Of Power
Operation Theater

#1. d.24.07-2012/08:05:14/ | Af: Anders - DCP

#2. d.27.07-2012/09:20:21/ | Af: Mathias - Dreadlord

#3. d.28.07-2012/08:14:15/ | Af: Anders - DCP

#4. d.06.08-2012/17:54:32/ | Af: Anders

#5. d.28.09-2012/15:20:59/ | Af: Philip

Skrevet af: Carlsen

Anmeldt: 22.07-2012
Release: 23.07-2012

Genre: Death metal

Rating:


Læst: 8872 gange

Kommentarer: (5)

Send til ven    Send til ven

Alle med Dreadlord:
CD:Execution Of The ...


Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.411386 sek. |