Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12886 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13312 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7842 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Malrun - The Empty Frame Anmeldelser som RSS
Malrun - The Empty Frame
(Mighty Music/Target Distribution)
--------------------------------------------------------------------
Malrun øger tyngde, ambitioner og gennemslagskraft betydeligt på deres andet album.

Det er altid rart at få ret, men nogle gange er det endnu bedre at få sine forhåbninger opfyldt. Det viser sig nemlig, at jeg havde ret da jeg spåede en stor talentmasse i Malrun i forbindelse med anmeldelsen af bandet debutalbum ”Beauty In Chaos”. Samtidigt ytrede jeg en forhåbning om, at bandet ville fokusere mere på melodierne og sangenes helhed på næste udspil. Og fandeme om jeg ikke fik opfyldt de håb!

Det viser sig nemlig lynhurtigt, at det nye album ”The Empty Frame” er klasser bedre på enhver tænkelig måde set i forhold til debutalbummet. Det første, der springer i ørene er, at bandet er blevet meget hårdere. Hvor de før vekslede mellem den bløde rock og moderne metal med et til tider temmelig skizofrent udtryk, har Malrun denne gang skabt en masse sange, der har et hårdt og metallisk grundudtryk, hvor melodierne får lov til at give farve og variation.
Endvidere har bandet undergået en tydelig musikalsk modning. Derfor fungerer vekselvirkningen mellem metal og poppede rockmelodier også meget, meget bedre i denne omgang. Hvor sangenes forskellige parter for ofte virkede forcerede på debutalbummet, er de på ”The Empty Frame” en sammentømret enhed, der lyder som om de ikke kan undvære hinanden. Det på trods af, at sangene er mere diverse og teknisk krævende end før.

Bindemidlet mellem småteknisk moderne metal og tilgængeligt rock musik er nemlig også blevet meget stærkere: Den gudbenådede sanger Jacob Løbner har nemlig også udviklet sig. Hans prægtige stemme har fået flere facetter og endnu mere patos sammenlignet med tidligere, men først og fremmest er sangmelodierne blevet endnu bedre.
Det er ganske ironisk, at Løbner har overbevist mig endnu mere i denne omgang i forhold til sidst. For et ankepunkt sidste gang var de konstante skift mellem ren og ekstrem vokal. Mit standpunkt hedder enten eller. Alligevel foregår de skift endnu oftere og mere konsekvent end før. Årsagen til, at det lykkes i denne omgang skal findes i det samlede billede.

For de fem musikere i bandet har i dén grad sørget for, at sangene er blevet slebet til, indtil de passer ind i den formular som bandet har skabt sig. Dermed er Malrun ikke gået på kompromis med sine egen overbevisninger, men nærmere dykket dybere ned i dem, og taget de ting op, som nu engang passer numrene bedst.
Derfor findes der på ”The Empty Frame” virkeligt hårdtslående sager som ”Shadowborn” og ”The Iron march” der indeholder mere metal end hele debutalbummet. Samtidigt har bandet kunnet kreere stærkt melodiske ting som ”Moving Into Fear” og deciderede ballder som ”Sink Forever Down” og ”Pariah”.
Netop balladerne har fået en ordentlig omgang og indeholder denne gang dyb melankoli, tunge parter og frem for alt fremragende melodier. Så også på dette punkt har Malrun forbedret sig betydeligt.

For at det ikke skal være løgn har bandet også ladet blive plads til mere eksperimentelle sager som det fjogede men fede ”Bloody Mary” og det fremragende og hårdtslående ”Yoke of Stone”, hvor bandet for alvor prøver at betræde nye stier.
Alt sammen er pakket ind i en fremragende produktion af Jacob Hansen, der frem for alt ikke lyder for poleret eller steril. Netop det organiske udtryk som de 13 numre har gør, at Malrun anno 2012 er et meget mere troværdigt og utroligt meget mere medrivende band end de var for to år siden.

Faktisk er min overraskelse så stor, at det tog mig temmelig lang tid at indse, at dette kunne være kandidaten til årets album 2012, selv om moderne metal strengt taget slet ikke er min kop te. Der er nemlig ingen svage numre på dette album. Bevares, visse sager behager mig mere end andre, men der er ikke et eneste nummer på denne plade, der ikke indeholder mindst én vildt fed ting. Og oftest er der mange flere end blot en detalje, der kræser for ørene.

På bundlinjen må jeg simpelthen understrege, at ”The Empty Frame” er et fantastisk album, der på mest overbevisende vis kombinerer moderne metallisk tyngde med fantastiske melodier og fremragende musikalitet. Jeg tror vi kan vente os rigtigt meget fra dette band. Både nu og i fremtiden.

Trackliste

Face of the Unknown
Shadowborn
Moving into Fear
New Blood
Sink Forever Down
Strip Show of an Angel
The Iron March
Bloody Mary
Into the Sun
The Lyaounov Exponent
Pariah
Take it to the Grave
Yoke of Stone


Skrevet af: Knudsen

Anmeldt: 27.02-2012
Release: 05.03-2012

Genre: Rock/Metal

Rating:


Læst: 2120 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Alle med Malrun:
CD:The Empty Frame...
CD:Beauty In Chaos...
CD:Beyond - EP...

Se Profil: Klik

Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.394490 sek. |