Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12869 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13299 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7822 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Serpent Saints - All Things Metal Anmeldelser som RSS
--------------------------------------------------------------------
Danske heavy metal disciple Serpent Saints formår at skabe vitalitet med støvede virkemidler.

Nu har jeg stiftet bekendtskab med Serpent Saints et par gange efterhånden, når jeg i forskellige stadier af beruselse har overværet dem live. Nu kom tiden endelig, hvor bandet fik deres debutalbum ud blandt masserne, og man må sige, at det overordnet set har været ventetiden værd.

Bandet er lidt et sammensurium af musikere, der primært stammer fra det midtjyske og alle har de sideløbende spillet i forskellige bands som Ad Noctum, BONE og Black Income. Pladen her har vidst været færdig længe, og planen var, at forskellige sangere skulle indsynge hvert et nummer på denne debut, der har fået titlen ”All Things Metal”.
Det endte dog med, at det blev Artillery sanger Søren Adamsen, der sang på alle skæringer, og det kan man sgu ikke have noget imod, for Adamsen har allerede på de seneste to Artillery skiver bevist, at han er en fænomenal sanger, og det forholder sig naturligvis også sådan i Serpent Saints.

Så med erfarne musikere der kan deres kram, må forventningsniveauet også være derefter. Her formår bandet heldigvis at leve op til deres egne udsagn, og leverer et album, der indeholder samtlige klicheer i metalverden. Således er der dømt old school riffs, få men effektive lydeffekter, og sørme nok om de ikke har fået tidligere Sirenia sangerinde Monika Pedersen til at lave uhyggelig hjemsøgt baggrundsvokal i et par numre!
Der er simpelthen alt at finde på dette album, som klassiske gyserfilm og 80’er metal bands svælgede i. Dermed må det forventes, at bandet også kan levere lige så medrivende musik, som den der blev skabt af heltene i 80’erne, og det kan Serpent Saints faktisk rigtigt langt hen af vejen.

Der er masser af rigtigt gode riffs at finde på denne plade. Melodierne er ligeledes langtidsholdbare, og tydeligvis gennemarbejdede. Endelig sørger Søren Adamsen for at der er en stærk og genkedelig vokal, som bærer hele strukturen oppe. Desuden har bandet sørget for en meget nøgen og afpillet produktion der er meget klædelig for denne slags musik. Der er således ingen studietricks at gemme sig bag, og hvert instrument får plads i mixet og kan således vise, at de er indspillet ordentlig og med følelse. Denne form for produktion virker utroligt godt, når man lige giver volumeknappen gas, og så får naboerne jo også glæde af det….
Sange som ”Revenge From the North”, det gyserprægede ”Rising”, det melodiske ”Lucifer’s Hand” eller de to afsluttende sange ”Hang ’Em High/Hangedman’s Song” sprudler alle af gode ideer og medrivende melodier, der egner sig lige så godt til fordybelse som til øldrikning.

Der er dog enkelte knaster i håndtaget på denne ellers skarptslebne kampøkse. For den fine upolerede produktion udstiller også, at bandet liiiige mangler dette lille ekstra i samspillet, som er svært at sætte fingeren på. Det er denne ting, som meget erfarne bands har, men som Sperpent Saints ikke har helt endnu. Det må dog komme med tiden.
Desuden er det ikke alle sange der er lige gode. ”Warhorse” og titelnummeret har ikke helt samme pondus, selv om de bestemt ikke er ringe, og ligeledes er der enkelte riffs rundt omkring på pladen, der springer i ørene som værende lidt svagere end gennemsnittet.
Endelig er det lige i underkanten kun at lægge et fire siders booklet uden tekster og nævneværdig info med, ligesom coveret ikke er det pæneste. I en download tid må man sgu kræse lidt for dem, som trods alt hiver spareskillingerne op af lommen.

Det er dog mindre forbehold, når man sammenholder ”All Things Metal”. For det er er herligt old school metal album, der hverken lyder træt eller genbrugt, men derimod vitalt og vedkommende. Den slags hører jeg gerne flere af!

Trackliste

Revenge From the North
Rising
Warhorse
Lucifer’s Hand
Witchhunt
All Things Metal
Come to the Sabbath
Hang ‘Em High (intro)
The Hangedman’s Song


Skrevet af: Knudsen

Anmeldt: 21.02-2012
Release: 04.02-2012

Genre: Heavy Metal

Rating:


Læst: 2011 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Alle med Serpent Saints:
CD:All Things Metal...
Demo:Leather Lucifer...

Se Profil: Klik

Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.387340 sek. |