Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12888 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13313 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7845 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: The 11th Hour - Lacrima Mortis Anmeldelser som RSS
The 11th Hour - Lacrima Mortis
(Napalm Records/Target Distribution)
--------------------------------------------------------------------
Ed Warby fortsætter sin kreative stime med endnu en pragtopvisning af dræberriffs og hypnotiserende melodier.

Sandt at sige var det første The 11th Hour album ”Burden of Grief” et klassealbum, der stadig ofte ryger på anlægget her to år efter udgivelsen. Alligevel var der ikke noget særligt forventningspres fra undertegnede, da album to i rækken ”Lacrima Mortis” skulle granskes.
For den tidligere Gorefest trommeslager Ed Warby er for længst trådt i karakter som blændende sangskriver og afsindigt dygtig musiker. Først som hovedkomponist, producer og trommeslager for death metal bandet Hail of Bullets, og senest som mastermind bag doom projektet The 11th Hour, som siden er gået hen og blevet et reelt band.

Det er i dén grad business as usual hos Ed Warby. Det betyder, at han igen har skabt musik som er ligaer over vanlig udgivelsesstandard, når man ser samlet på metalscenen. Hvordan det end lykkes er ikke godt at vide, og vel egentlig også fuldstændig ligegyldigt. Det er resultatet der tæller, og resultatet er igen mageløst.
Igen byder The 11th Hour på klassisk death/doom metal med tunge riffs, drømmende melodier samt både growls og ren vokal. Den helt klassiske skabelon med andre ord. Men det er åbenbart her, hvor Warbys styrke i sandhed ligger.
For igen er der tale som sange, der på overfladen er fuldstændigt efter formlen, men samtidigt består af så mange fede riffs og melodier, at man taber pusten på at tælle dem, selv om alt naturligvis serveres i varierende grader af slæbende tempi. Samtidigt er der lag på lag under den simple skabelon, som kun udvikler sig langsomt efter gentagende gennemlytninger.

Fra den stille pianointro i ”We All Die Alone” til de afsluttende toner i ”Bury Me”, byder ”Lacrima Mortis” på doom metal så mørkt og til tider kvælende dystert, at det er lige før det bliver for meget. Sangene er blevet lidt mere simple, og har ikke længere så mange små svinkeærinder indbygget som på debutalbummet. Til gengæld fænger sangene hurtigere, og de virker utroligt effektive. Tag et nummer som ”Rain On Me”, der langsomt men sikkert trækker lytteren længere og længere ned i et sort hul af desperation og tristesse.
De minimalistiske og effektive melodier har lige akkurat nok kraft til at give en smule kulør til de afsindigt tunge riffs, og i kombination med hinanden skabes en symbiose af musik, der ikke blot lyder sørgelig. Den ER sørgelig!
Følelsen af at synke dybere og dybere ned i kviksand gentages ofte gennem albummets syv skæringer, og man kan faktisk blive en smule lettet, når det er slut. Det er dog ikke slut længe, for som sædvanligt har Ed Warby skabt musik der er så fængende, at man lige må høre det hele én gang til….og så lige én gang til.

Det er Pim Blankenstein, der denne gang leverer growls, og det gør han heldigvis lige så godt som Rogga Johansson gjorde det på det forgangne album. Warby selv tager sig også i denne gang af al instrumentering såvel som ren vokal, og det gør han faktisk endnu bedre i denne ombæring. Han bliver aldrig den største sanger i verden, men hans stemme ejer den personlighed som er så vigtig for doom genren, og han har bestemt fået flere nuancer ind i sin vokal og virker, som om han er vokset med opgaven.

Det lader virkelig til, at der ingen grænse for, hvad Warby kan nå med sin musikalske formåen. Han har skabt endnu et klassealbum der ligger fint i tråd med det forrige udspil, samtidigt med at han har sørget for ikke at lave det samme album igen.
”Lacrima Mortis” er en selvskrevet favorit til et af de bedste album i 2012, og det næste mål må være at få bandet til Danmark for at give en opvisning i begsort sørgmodighed.

Trackliste

We All Die Alone
Rain On Me
The Death of Life
Tears of the Bereaved
Reunion Illusion
Nothing But Pain
Bury Me#1. d.31.01-2012/15:32:02/ | Af: Lundquist

#2. d.27.02-2012/06:59:28/ | Af: Tulle

Skrevet af: Knudsen

Anmeldt: 31.01-2012
Release: 27.01-2012

Genre: Doom Metal

Rating:


Læst: 1632 gange

Kommentarer: (2)

Send til ven    Send til ven

Alle med The 11th Hour:
CD:Lacrima Mortis...
CD:Burden of Grief...


Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.386916 sek. |