Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12863 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13295 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7814 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Aborted - Global Flatline Anmeldelser som RSS
Aborted - Global Flatline
(Century Media Records)
--------------------------------------------------------------------
Aborted udsender i morgen, mandag den 23. Januar, deres 7. studioalbum Global Flatline. Albummet byder på death/grind af formidabel kvalitet, som vi kender det fra de belgiske drenge. Producer, engineer, mixing og mastering: vores egen Jacob Hansen (Hansen Studios)

Efter en kort instrumental intro som jeg finder ret overflødig sparkes Global Flatline for alvor i gang. Et langsomt, knivskarpt guitarriff med underlæggende tonstunge trommer brager ud af højtalerne i et par takter før musikken sparkes 200 gange op i tempo og Aborted’s trademark blanding af teknisk, brutal death metal og furiøs, kaotisk grind smadrer trommehinderne. Stilen er lagt for resten af albummet. Aborted forstår sig virkelig på at komponere brutale og varierende satser, der altid fanger lytteren i sin teknikalitet og massive groove.

Der er imidlertid ikke noget specielt nyt at komme efter på Global Flatline. Aborted holder sig til opskriften som de har haft stor succes med på albums som Goremageddon: The Saw and the Carnage Done, Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture og Strychnine.213. Der benyttes dog en del audio samples og flydende overgange mellem skæringerne på Global Flatline, som i mine øre giver albummet en god rød tråd. Samtidig kan jeg alligevel ikke lade vær med at føle, at de mange audio samples og især samples som bl.a. høres på skæringerne The Origin Of Disease og Expurgation Euphoria, der er lagt ind for at hjælpe til på breakdownet’s bass drop, får skiven til at virke en smule over produceret. Det tager en del af sjælen væk fra albummet. Det forekommer dog ikke så ofte, og er således kun en lille ting at pege fingre af, på et ellers habilt album.

En ting der fik mine øre op for Aborted for år tilbage var vokalen og måden der skiftes mellem growls og højere screams. Det er en af de ting man til hver en tid kan kende Aborted på, og heldigvis er der ikke lavet om på det i dette tilfælde. Det bliver aldrig kedeligt at høre på Svencho’s psykopatiske vokale variationer. Hertil kan man så tilføje at Global Flatline er spækket med gæstevokaler. Jason Netherton fra Misery Index, Keijo Niinimaa fra Rotten Sound, Trevor Strnad fra The Black Dahlia Murder samt Julien Truchan fra Benighted hjælper alle til med skrig og skrål gennem skiven. En detalje der bestemt ikke gør Global Flatline dårligere.

Global Flatline er dog i sin helhed ikke et album der når samme højder som f.eks Goremageddon: The Saw and the Carnage Done, Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture og Strychnine.213, på trods af de mange fede riffs og melodier. Grunden kan jeg ikke sætte en finger på, selvom jeg har ligget søvnløs og vredet hver eneste hjernecelle for at finde en måde at forklare det på. I sidste ende må det jo være op til lytteren selv at danne sig et indtryk af albummet.

Når det er sagt, så skal det ikke forstås som at Global Flatline er et dårligt album. Det er Aborted som vi kender dem, og så kan det jo ikke gå helt galt. En hver Aborted kender bør anskaffe sig Global Flatline. Skal man derimod først til at præsenteres for dette belgiske monster vil jeg nok anbefale Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture.

Trackliste:

Omega Mortis
Global Flatline
Источник Болезни (The Origin of Disease)
Coronary Reconstruction
Fecal Forgery
Of Scabs & Boils
Vermicular, Obscene, Obese
Expurgation Euphoria
From a Tepid Whiff
The Kallinger Theory
Our Father, Who Art of Feces
Grime
Endstille

Skrevet af: Carlsen

Anmeldt: 22.01-2012
Release: 23.01-2012

Genre: Death/grind

Rating:


Læst: 1870 gange

Kommentarer: (0)

Send til ven    Send til ven

Alle med Aborted:
CD:Global Flatline...
CD:Strychnine.213...
CD:Slaughter & Appar...


Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.814139 sek. |