Bandnyheder: Bandnyheder som RSS

 Nyhed d.18.02-2014
 Death Comes Pale
 Besøgt 12894 gange.
_______________________________

 Nyhed d.06.01-2014
 Downswitch
 Besøgt 13318 gange.
_______________________________

 Nyhed d.24.11-2013
 9000 John Doe
 Besøgt 7853 gange.
_______________________________

 Nyeste profiler:

 Prevail
 Tilmeldt: d.26.09-2012
 Deathmetal
_______________________________

 Thirdparade
 Tilmeldt: d.24.08-2012
 Metalcore/trash
_______________________________

 Panacea
 Tilmeldt: d.11.08-2012
 Melodic Deathmetal
_______________________________

 Seneste Artikler: Koncert anmeldelser som RSS Interview som RSS

 21.07-2013
 Metal Magic Festival 6

 11.03-2013
 Håvard Rem: "Innfødte Skrik

 17.07-2012
 Roskilde Festival 2012 - re

 14.08-2013
 Wacken Open Air 2013

 08.08-2013
 Killswitch Engage

 29.07-2013
 Metal Magic Festival VI

 CD-anmeldelse: Malrun - Beauty In Chaos Anmeldelser som RSS
Malrun - Beauty In Chaos
(Mighty Music / Target Distribution)
--------------------------------------------------------------------
Danmark er ved at sætte et seriøst aftryk på det internationale metalkort med flere og flere spændende bands og udgivelser. Malrun har ikke tænkt sig at stå tilbage for eliten.

Da jeg personligt stiftede bekendtskab med bandet til en koncert for nogle uger siden, troede jeg ikke det var muligt, at et så talentfuldt band kunne undgå min opmærksomhed i lille Danmark, men der kan man bare se. Nu er jeg armeret med bandets debutalbum ”Beauty in Chaos”, og min undren er ikke blevet meget mindre. Malrun har ikke udgivet et fantastisk og tidløst album, men hvad de brøler ud af højttalerne lige nu, er dog klasser over, hvad jeg havde turde håbe på.
Musikalsk bevæger Malrun sig i grænselandet mellem traditionel melodisk heavy metal af mærket Maiden og Priest og mere moderne og hårdtslående moderne metal som Killswitch Engage og Soilwork laver det. Personligt er jeg old school og den indstilling spiller utvivlsomt ind i bedømmelsen, for det er ikke alle tiltag der er lige klædelige, med mindre man selv er placeret mellem de to stole.

Udgangspunktet for Malrun er dog præcist som det skal være; stærke riffs, iørefaldende melodier, dygtige musikere og en sanger, der er af international klasse. Lad mig straks få det ud af systemet: Jacob Løbner er en fantastisk sanger! Hans vokal har tonsvis af personlighed, der kombineres med en utroligt spændvidde og en uhyggelig træfsikkerhed. Han er rå og autentisk, selv når der går power ballade i den. Ikke rå på ”40 smøger og en flaske whisky om dagen” måden, men ved at have en meget autentisk stemme, der er optaget meget usminket, så alle åndedrag og små skavanker kommer med.
Jeg skal ikke underspille de andre musikeres talent, for de gør præcis det de skal ved at lægge den fede bund og så ellers lade vokalen bære pakken hjem på suveræn vis. Men når nu vokalens fortræffeligheder er fremhævet, så skal de valg som bandet foretager nævnes i samme ombæring. For nogle gange går der ekstremvokal i den, og Jacob får brølet en del gange i løbet af albummet, og jeg forstår udmærket det moderne tilsnit det giver sangene, men det er ikke desto mindre unødvendigt at ty til ekstrem vokal i melodisk musik, når nu man er en så utroligt god sanger.

Det leder naturligvis tilbage til bandets musikalske dispositioner. Det er ofte ganske klædeligt med nogle mere heavy riffs sammen med de melodiske, for så går der under ingen omstændigheder hårspray rock i den. Nogle gange bliver det dog forkrampet, og de til stadighed indsatte staccato riffs kan blive en kende belastende en sjælden gang i mellem, fordi de giver indtrykket af at være der for syns skyld frem for at være der for meningens skyld.
Ligeledes bør bandet give deres semiballader en gang mere i maskinen, for de mangler lige det sidste for at være så gåsehudsfrembringende som de gerne vil være. ”The Pledge” er et eksempel på, at bandet kan skrive en vellykket metal ballade, der bygges godt op, men Malruns stærke sider er afgjort i de melodiske sager som det utroligt stærke ”Ostracized” eller hittet ”Rise From Sorrow” (hold kæft hvor er det et fedt nummer!).

Så på trods af nogle virkeligt fremragende sange, og en del virkeligt habile, har Malrun stadig til gode at lave et klassealbum. Jeg er dog fuldstændigt overbevist om, at det kun er et spørgsmål om tid, før århusianerne får skruet det suveræne album sammen. Indtil da må de nøjes med at have udgivet en af de mest overbevisende debutalbum, jeg har hørt meget længe.

Trackliste

Intro
Ostracized
Strapped While You Dance
Caught Between Your Legs
Wounded Pride
Rise From Sorrow
Winter’s Kiss
The Jovian Transit
Unsealed
The Pledge
Trim the Fat
Rearranging


#1. d.18.09-2010/10:41:13/ | Af: Dwelliingers

#2. d.19.09-2010/21:04:51/ | Af: Albertsen

Skrevet af: Knudsen

Anmeldt: 17.09-2010
Release: 09.08-2010

Genre: Moderne Heavy Metal

Rating:


Læst: 1382 gange

Kommentarer: (2)

Send til ven    Send til ven

Alle med Malrun:
CD:The Empty Frame...
CD:Beauty In Chaos...
CD:Beyond - EP...

Se Profil: Klik

Del
 Andre anmeldelser:
Metalzone.dk - Skjoldborgsvej 36 - 7000 Fredericia - Copyright © 2003-2012. Metalzone.dk All Rights Reserved.   | Loadtid: 0.308672 sek. |